Emne

kost

Vegansk kost til spædbørn kan ikke anbefales på grund af risiko for fejlernæring

Børn, der ernæres vegansk, kan vokse og udvikle sig normalt, men det er komplekst og risikabelt at begive sig ud i at sammensætte kosten med de rette kosttilskud, skriver Else Molander fra Fødevarestyrelsen og Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen i dette debatindlæg

Det er forbrugerne og ikke politikerne, der skal drive den kødløse bølge

I Coop vil vi ikke agere sundhedspoliti. Så det er forbrugerne, der skal fortsætte med at stemme med indkøbskurven, hvis udviklingen skal fortsætte i retning af mindre kød på gaflen

Selvfølgelig skal vi spise kød – det er sundt og bæredygtigt

Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf

Den vegetariske bevægelse vil forme det 21. århundrede

Argumenterne for ikke at spise kød står i kø. Derfor bør politikerne blandt andet lægge afgifter på kød, omlægge landbrugsstøtten og tilbyde køkkenpersonale efteruddannelse i plantebaserede retter

Mavefornemmelsen: »Det skal være mættende«

Den mest klassiske arbejdermad er leverpostejen. Den er billig, nærende, mættende og så udnytter den hele grisen. I anledning af 1. maj guider ejeren af Cafe & Øl-Halle på Arbejdermuseet, Helena Unny Rørby, til den gode arbejderkost
FedFront

’Hele mit liv har folk troet, at jeg er snotdum, fordi jeg er tyk’

Den nye fedtglorificerende og antikapitalistiske bevægelse FedFront skal både lære »tykke tykke« at elske deres kroppe og få omverdenen til at acceptere fedt. Den er en del af en større bevægelse, der skrider frem verden over, og som findes i flere afkroge af samfundet

Er sukker den store skurk og fedt vejen til frelse?

Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion

Kronik: De officielle kostråd burde anbefale en plantebaseret kost

Vi bliver kostvejledt i forhold til vores kultur og ikke i forhold til, hvad der er sundest for os. Hvis vi for alvor skal bekæmpe livsstilssygdommene, viser forskningen, at kostrådene har brug for en grøn opdatering

Mest læste

  1. Børn, der ernæres vegansk, kan vokse og udvikle sig normalt, men det er komplekst og risikabelt at begive sig ud i at sammensætte kosten med de rette kosttilskud, skriver Else Molander fra Fødevarestyrelsen og Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen i dette debatindlæg
  2. Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf
  3. Argumenterne for ikke at spise kød står i kø. Derfor bør politikerne blandt andet lægge afgifter på kød, omlægge landbrugsstøtten og tilbyde køkkenpersonale efteruddannelse i plantebaserede retter
  4. Vi bliver kostvejledt i forhold til vores kultur og ikke i forhold til, hvad der er sundest for os. Hvis vi for alvor skal bekæmpe livsstilssygdommene, viser forskningen, at kostrådene har brug for en grøn opdatering
  5. Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion
  6. Den nye fedtglorificerende og antikapitalistiske bevægelse FedFront skal både lære »tykke tykke« at elske deres kroppe og få omverdenen til at acceptere fedt. Den er en del af en større bevægelse, der skrider frem verden over, og som findes i flere afkroge af samfundet
  7. Den mest klassiske arbejdermad er leverpostejen. Den er billig, nærende, mættende og så udnytter den hele grisen. I anledning af 1. maj guider ejeren af Cafe & Øl-Halle på Arbejdermuseet, Helena Unny Rørby, til den gode arbejderkost
  8. Læserbrev