Emne

kost

Artikler
Sport
11. marts 2023

LeBron James og Tom Brady har åbenbart fundet kilden til evig ungdom. Og der er penge at tjene

Nutidens sportsstjerner fortsætter, til de er godt oppe i alderen – flere af dem med stor succes. Deres præstationer kan hjælpe os med at forstå aldring bedre, men nogle af metoderne, de promoverer, er ret tvivlsomme. Til gengæld kan de sælges
Nutidens sportsstjerner fortsætter, til de er godt oppe i alderen – flere af dem med stor succes. Deres præstationer kan hjælpe os med at forstå aldring bedre, men nogle af metoderne, de promoverer, er ret tvivlsomme. Til gengæld kan de sælges
Kost
25. februar 2023

Brevkassen: Min far har en spiseforstyrrelse

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Læserbrev
22. november 2021

FOA: De offentlige køkkener skal have 25 procent lavere klimabelastning i 2025

Klimaet skal reddes i hverdagen. Derfor skal de offentlige køkkener gå forrest og fokusere på plantebaserede måltider. Og hvis danskerne har friheden til at vælge plantebaseret på arbejdet, er der større chance for, at de også vil gøre det derhjemme, skriver formand for kost- og servicesektoren i FOA Pia Heidi Nielsen
Stambord
13. november 2021

Bælgfrugterne er på vej tilbage som fremtidens klimavenlige proteinkilde. Og nu er de fermenterede

Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Nyhed
10. marts 2020

Forskere på KU har analyseret en hel masse tis – og fundet frem til noget vigtigt

Vi går alle sammen rundt med en personlig signatur i urinen, der afslører, hvor sundt vi lever – og derigennem også hvilket samfundslag, vi formentlig tilhører. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet. Livsstilsanalyserne af tis kan potentielt være med til at forbedre folkesundheden
Gennem analyse af urinprøver kan forskerne blive klogere på, hvilken næring forskellige befolkningslag mangler – og det kan gøre det muligt at udvikle nye fødevareprodukter, som henvender sig specielt til dem. »Det er vigtigt at vide, hvilken sammenhæng der er mellem indkomst og kostmønstre, så vi eksempelvis kan blive klogere på, hvilke næringsstoffer den fattigste del af samfundet mangler,« siger Alessia Trimigno, postdoc på Foodomics Lab på Københavns Universitet.
Læserbrev
1. november 2019

Vegansk kost til spædbørn kan ikke anbefales på grund af risiko for fejlernæring

Børn, der ernæres vegansk, kan vokse og udvikle sig normalt, men det er komplekst og risikabelt at begive sig ud i at sammensætte kosten med de rette kosttilskud, skriver Else Molander fra Fødevarestyrelsen og Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen i dette debatindlæg
Børn, der ernæres vegansk, kan vokse og udvikle sig normalt, men det er komplekst og risikabelt at begive sig ud i at sammensætte kosten med de rette kosttilskud, skriver Else Molander fra Fødevarestyrelsen og Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen i dette debatindlæg
Kronik
8. august 2018

Det er forbrugerne og ikke politikerne, der skal drive den kødløse bølge

I Coop vil vi ikke agere sundhedspoliti. Så det er forbrugerne, der skal fortsætte med at stemme med indkøbskurven, hvis udviklingen skal fortsætte i retning af mindre kød på gaflen
Hvis ansvar er det så, at udviklingen går i retning af mindre kød på gaflen? Svaret er, ifølge dagens kronikør, at det er forbrugerne selv, der har taget indkøbskurven i egen hånd og med deres valg og efterspørgsel på nye køderstatningsprodukter har skubbet på udviklingen.
Kronik
17. juli 2018

Karen Hækkerup: Selvfølgelig skal vi spise kød – det er sundt og bæredygtigt

Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf
Forbrugerne kan med god klimasamvittighed spise kød fra dansk kvæg, mener direktøren i Landbrug og Fødevarer, for de produkter, der typisk spises i Danmark, er generelt kendetegnet ved at være klimaeffektive. Hun peger eksempelvis på, at ca. 63 procent af det oksekød, der spises i Danmark er hakket oksekød, hvoraf langt størstedelen stammer fra køer, der har givet mælk hele livet. I nogle tilfælde kan oksekødet altså betragtes som en sidegevinst ved mælkeproduktion.
Kronik
13. juli 2018

Den vegetariske bevægelse vil forme det 21. århundrede

Argumenterne for ikke at spise kød står i kø. Derfor bør politikerne blandt andet lægge afgifter på kød, omlægge landbrugsstøtten og tilbyde køkkenpersonale efteruddannelse i plantebaserede retter
Dyreværnsaktivitster demonstrerer for bedre vilkår for dyr, og for at folk bliver vegetarer, på Amagertorv i København.
Interview
28. april 2018

Mavefornemmelsen: »Det skal være mættende«

Den mest klassiske arbejdermad er leverpostejen. Den er billig, nærende, mættende og så udnytter den hele grisen. I anledning af 1. maj guider ejeren af Cafe & Øl-Halle på Arbejdermuseet, Helena Unny Rørby, til den gode arbejderkost
Den mest klassiske arbejdermad er leverpostejen. Den er billig, nærende, mættende og så udnytter den hele grisen. I anledning af 1. maj guider ejeren af Cafe & Øl-Halle på Arbejdermuseet, Helena Unny Rørby, til den gode arbejderkost

Sider