Klimaet skal reddes i hverdagen. Derfor skal de offentlige køkkener gå forrest og fokusere på plantebaserede måltider. Og hvis danskerne har friheden til at vælge plantebaseret på arbejdet, er der større chance for, at de også vil gøre det derhjemme, skriver formand for kost- og servicesektoren i FOA Pia Heidi Nielsen
Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Vi går alle sammen rundt med en personlig signatur i urinen, der afslører, hvor sundt vi lever – og derigennem også hvilket samfundslag, vi formentlig tilhører. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet. Livsstilsanalyserne af tis kan potentielt være med til at forbedre folkesundheden
Børn, der ernæres vegansk, kan vokse og udvikle sig normalt, men det er komplekst og risikabelt at begive sig ud i at sammensætte kosten med de rette kosttilskud, skriver Else Molander fra Fødevarestyrelsen og Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen i dette debatindlæg
I Coop vil vi ikke agere sundhedspoliti. Så det er forbrugerne, der skal fortsætte med at stemme med indkøbskurven, hvis udviklingen skal fortsætte i retning af mindre kød på gaflen
Argumenterne for ikke at spise kød står i kø. Derfor bør politikerne blandt andet lægge afgifter på kød, omlægge landbrugsstøtten og tilbyde køkkenpersonale efteruddannelse i plantebaserede retter
Den mest klassiske arbejdermad er leverpostejen. Den er billig, nærende, mættende og så udnytter den hele grisen. I anledning af 1. maj guider ejeren af Cafe & Øl-Halle på Arbejdermuseet, Helena Unny Rørby, til den gode arbejderkost
Den nye fedtglorificerende og antikapitalistiske bevægelse FedFront skal både lære »tykke tykke« at elske deres kroppe og få omverdenen til at acceptere fedt. Den er en del af en større bevægelse, der skrider frem verden over, og som findes i flere afkroge af samfundet
Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion
Argumenterne for ikke at spise kød står i kø. Derfor bør politikerne blandt andet lægge afgifter på kød, omlægge landbrugsstøtten og tilbyde køkkenpersonale efteruddannelse i plantebaserede retter
Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion
Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Vi bliver kostvejledt i forhold til vores kultur og ikke i forhold til, hvad der er sundest for os. Hvis vi for alvor skal bekæmpe livsstilssygdommene, viser forskningen, at kostrådene har brug for en grøn opdatering
Vi går alle sammen rundt med en personlig signatur i urinen, der afslører, hvor sundt vi lever – og derigennem også hvilket samfundslag, vi formentlig tilhører. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet. Livsstilsanalyserne af tis kan potentielt være med til at forbedre folkesundheden
Den mest klassiske arbejdermad er leverpostejen. Den er billig, nærende, mættende og så udnytter den hele grisen. I anledning af 1. maj guider ejeren af Cafe & Øl-Halle på Arbejdermuseet, Helena Unny Rørby, til den gode arbejderkost