Emne

mad og drikke

Ribolla gialla er druen, hvor god smag møder et prisleje, der ikke er blåskjortet pengegriseri

Ribolla gialla er respekteret og feteret næsten på samme niveau, som Yahya Hassan er inden for digterkunst, kan smage af gule stenfrugter, orangeblomst, mystisk røg og have en næsten tyggeagtig tekstur

Albariño giver Spanien ny stjernestatus som hvidvinsland

Albariño-druen smager så godt, at man kan komme til at grine. Og har man vænnet sig til at drikke den, bliver dyre franske hvidvine patetisk snobbede

Kan man bage brød, kan man overleve. Derfor går vi amok i surdej

Surdejsbagning trender i hele den vestlige verden netop nu. Men hvorfor begynder menneskeheden at røre i en skål med vand, mel og bakteriesuppe, når apokalypsen truer? Moderne Tiders journalist, Line Vaaben, søger svar

Viognier er en charmerende bakkesangerinde med fyldige lår

Viognier giver stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Det er en drue med pondus, fede lår, stort hår og stærk udstråling

Pinot gris er desværre blevet synonymt med intetsigende hvidvin tyndet op med is

Pinot gris er en skizofren drue, som både kan lave vin, der minder om en husholdningselev fra 1950’erne og amerikansk bimbo-vin, fortyndet med is

Citatquiz: Hvem sagde hvad om michelinstjerner og Radio 4 i uge 8?

Har du fulgt med i sidste uges brok, og hvem der sagde hvad? Test dig selv her
Ugen på kulturgangen

Din guide til Dining Week: Spis ude uden eliten

Og når du så har været ude at spise med resten af pøblen, kan du jo passende tage i biografen og se en film, hvor hunden overlever. Eller hvad med at tage på Madame Tussauds i London, og tage en selfie med Harry og Meghan – uden at dronning Elisabeth står i vejen?

FOLK

FOLK fra dagens avis

I 2020 vil jeg lave mere mad. Både for kulturarvens og min egen skyld

Jeg hader nytårsforsæt, men i år har jeg faktisk et. I 2020 vil jeg lave mere mad. Det skyldes både en tyngende fornemmelse af, at jeg er medansvarlig, hvis uerstattelig kulturarv går tabt i køkkenet. Men også, at jeg helt egoistisk tror, at kogekunsten vil gavne mig, skriver journalist Louise Schou Drivsholm i dette debatindlæg
Farvel til 10’erne

Søren Wosny har anmeldt færdigmad i 11 år: »Jeg er ikke særligt imponeret over alt det nye dyre«

På ti år steg salget af færdigretter med næsten 80 procent i Danmark. Mad skal være nemt, hurtigt og lækkert, og derfor vælter vi os i måltidskasser, færdigblandede salater og økologisk daal på glas. 53-årige Søren Wosny, som driver bloggen Sofakartoflen, har anmeldt 300 færdigretter

Sider

Mest læste

  1. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  2. Det var kommunisterne der startede sabotagen, men da der efterhånden ikke var nok egnede kommunister, blev der åbnet for tilgang af borgerlige personer. Sabotørerne skiftede nu navn til BOPA (Borgerlige Partisaner). Dagens kronikør skildrer begivenhederne omkring bevægelsens nøglepersoner
  3. ’Hvad vil du vide?... At jeg stort set altid har været hjemmegående og haft et misbrugsproblem i en verden fuld af overfladiske penge’, spørger den midaldrende kvinde på Cafeen med udsigt over Øresund
  4. Den dybe tallerken Man kan ikke påstå, at agurker ligefrem er blevet syltet af Information denne sommer. Dog er der stadig sider af de langstrakte grønne, der slet ikke, eller kun sporadisk har været berørt...
  5. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød
  6. Vi henter denne gang vores bajere ved siden af pantautomaten. I ved, den der lugter og aldrig virker
  7. Den klassiske brændevin på malurt og anis hedder absint, og er noget helt andet end sit blakkede ry. Information har mødt to mænd, der bød på en god historie - og på en dram
  8. Den bitre smag i maden er den mindst tilgængelige grund-smage. Noget mange viger tilbage for - især børn. Smagen er velkendt fra oliven, mørk chokolade, kaffe, øl med humle, julesalat og blå skimmeloste og vinder ved nærmere bekendtskab. I små mængder kan den have stor betydning