Emne

mad og drikke

Vær ikke bange for kommen

Jeg er ikke en kommenpige. Jeg rocker i den frie verden. Det er ikke, fordi jeg er afvisende for altid. Jeg er bare ikke klar.

’Jeg spiste burger nummer to, mens jeg kiggede de slanke kvinder lige i øjnene’

Mad er en central del af komiker og kropsaktivist Sofie Hagens aktivisme. Hun går dog sjældent selv i køkkenet, men glæder sig over, at der ikke ses ned på færdigretter i England, hvor hun bor
En finne spiser

’Jeg var Finlands mest forhadte mand’

Han er formentligt den eneste finne, som ikke drikker kaffe. Han længes efter at spise røgede fisk i skoven med sin far, og han medgiver, at finner spiser hurtigt og i stilhed. Mød den finske patriot og madekspert Jaakko Nuutila

’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene

Vi er, hvad vi spiser

Gastronomi er en vigtig del af kulturen, sproget og den enkeltes identitet, fortæller sociolingvist Martha Sif Karrebæk, der forsker i, hvordan vi taler om ‘dansk mad’ og hvad maden betyder for vores nationale og regionale selvopfattelse

Fake news om pølsevogne

Læserbrev

Foie gras-feministerne vil have champagne til alle

Muneeza Rosendahl, talskvinde for partiet Feministisk Initiativ, er vild med grønkål og har som sit motto, at champagne bør være for alle

Læser du bøger: Timm Vladimir

Bagedyst-vært Timm Vladimir læser om aftenen, men stort set kun kogebøger og altid fra ende til anden som en roman
De røde spiser

Khaterah Parwani: ’Jeg kan godt lægge billeder op af etniske madretter. Det er politisk motiveret’

Debattør og leder af ExitMentor Khaterah Parwani bruger mad som kulturpolitisk oplysningsprojekt til danskerne. Privat elsker hun junkfood, hader alt det snobbede ved venstrefløjens mad, men elsker alt det lavpraktiske, hvor alle kan være med

Pelle Dragsted: Verden går jo ikke under af, at du spiser noget lidt forbudt én gang

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, finder det fjollet, når Mette Frederiksen i interview efter interview nævner ’proletariske’ livretter for at lyde folkelig. Og så er hans værste venstreorienterede madoplevelse, da han fik gelé til dessert på kursus med Dansk Kommunistisk Ungdom i DDR

Sider

Mest læste

  1. Det er at finde et ordentligt glas og gode, meget kolde og friske isterninger. Noget andet er at vælge både gin, tonicvand og eventuel anden form for krydring
  2. Mad er en central del af komiker og kropsaktivist Sofie Hagens aktivisme. Hun går dog sjældent selv i køkkenet, men glæder sig over, at der ikke ses ned på færdigretter i England, hvor hun bor
  3. Alle har hørt om en dry martini. Mange har smagt den. Nogle kan ikke lide den. Men den er cocktailen to end all cocktails
  4. Hvordan kan Sundhedsministeriet tillade, at mælk sælges uden advarsel på kartonen FØDEVARER I Danmark findes der et stof, som dræber ca. 23.000 mennesker om året. Dette stof sælges ofte, som om det er sundt...
  5. Det er superrationelt at koge til flere dage. Selv om kogt kød er ikke trendy, så prøv at købe en høne eller en stor hane, kog den, og du har mad til 17 retter - mindst
  6. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød
  7. FOIE GRAS er kejseren blandt konger inden for delikatesser. Mange tror fejlagtigt, at der er tale om gåseleverpostej. Det er der ikke, men om ren, fed lever fra and eller gås, typisk serveret i skiver på et leje af sky eller toast efter at være blevet let forarbejdet og efter f...
  8. Jeg har fået mit livs første hjemmelavede tradition. Den hedder ’at koge suppe på året’, og den involverer det mest voksne krydderi i verden: hel kommen. Her er opskriften, hvis du vil være med næste år