Emne

mad og drikke

Markedet truer med at udvande naturvinen

Markedet har ingen ideologi, derfor kan det optage alt. Selv den mest fejlbehæftede naturvin. Og det siger ikke så lidt. Derfor handler naturvin i dag i højere grad om, hvor instagramable etiketterne er, end om det oprør mod kemi og ensartethed, der startede naturvinsbølgen for 40 år siden
Nyt afsnit

Podcast: Ny klimadatabase viser CO2-aftryk for nærmest alt, vi spiser og drikker

I denne uges udgave af klimapodcasten fortæller lektor Jannick Schmidt om Concitos nye klimadatabase med oversigt over CO2-aftryk for 500 føde- og drikkevarer

Test dig selv: Hvilket stykke smørrebrød er du?

Dybest set er vi alle et stykke smørrebrød. Mette Frederiksen er rugbrød med makrel i tomat, mayo og agurk. Inger Støjberg er lyst brød med pålægschokolade. Men hvilket stykke smørrebrød er du? Find svaret her

Hvis vi vil have et bæredygtigt landbrug, må vi betale mere for maden

I 2018 købte vi en gård med en drøm om at drive jordbrug på miljøets præmisser. Vores drøm lever endnu, men vi har erkendt, at hvis vi som samfund skal have en bæredygtig madproduktion, kræver det et opgør med discountkulturen, skriver medejere af Mosegården Jordbrug Nanna Clifforth og Tannie Nyboe i dette debatindlæg

FOLK

Der er ikke den helt store stjerneregn over en coronanedlukket fransk restaurantverden. En enkelt kok har dog charmeret Michelins madkritikere

Jeg har ingen gode overlevelsesstrategier til nedlukningen. Kun ét råd: Lav mad!

Jeg har ingen gode overlevelsestrategier til nedlukningen, desværre, kun ét råd, én ting som altid har holdt mig selv til ilden, corona eller ej: mad. Det er mit råd: Lav mad! Lav ragù alla bolognese

Madprogrammet ’Oraklet fra Fondue’ er venskabsporno til dem, der higer efter Simon Juls sjov og gravalvor

Multikreativ komiker Simon Jul har sammen med to venner lavet madhyggeudsendelserne ’Oraklet fra Fondue’, der dyrker den følsomme, sjove, kompetente og selvalvorlige livsstilsmand, hvis venskab man skal begære

Osteskolen: Banon er ikke en begynderost

Den ser lille og smuk ud, men tag ikke fejl: Banon er bestemt ikke harmløs. Den legendariske gedeost fra Provence er ikke for de utrænede og siges også at have taget livet af en romersk kejser

Den franske osteskole: Ossau-Iraty holder hyrden i gang

I denne uge har Informations franske osteskole skiftet komælken ud med fåremælk, som bruges til én af Frankrigs ældste oste – nemlig Ossau-Iraty, som holder fast i den ældgamle hyrdeprofession

Glem kødfri dage i kantinerne, men tilbyd et plantebaseret alternativ hver dag

Tvang er ikke vejen frem. I stedet bør regeringen indføre et plantebaseret alternativ til alle frokoster på offentlige institutioner. Så man ad frivillighedens vej kan opnå næsten det samme, som regeringen ønskede med deres forslag om to kødfrie dage om ugen, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl i dette debatindlæg

Sider

Mest læste

  1. Markedet har ingen ideologi, derfor kan det optage alt. Selv den mest fejlbehæftede naturvin. Og det siger ikke så lidt. Derfor handler naturvin i dag i højere grad om, hvor instagramable etiketterne er, end om det oprør mod kemi og ensartethed, der startede naturvinsbølgen for 40 år siden
  2. Det er tid for masser af frisk stenbiderrogn
  3. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  4. Min far var ikke meget for Gammel Dansk eller Jägermeister, men når det skulle være – og det skulle det jo engang imellem i festligt lag – så tog han i stedet en neutral snaps, for eksempel Brøndum, og kom nogle skvæt Angostura i
  5. Serbernes mest elskede spiritus nyder et tvivlsomt ry — og det er synd, for genren gemmer på perler
  6. Få sangere har som Cæsar lagt stemme til tidsånden. Med ham forsvinder et stykke af Danmarkshistorien Nekrolog Det var ikke en af Danmarks største sangere, der forstummede, da Cæsar alias Bjarne Bøgesø Rasmussen lørdag døde af lungekræft tre uger før han ville være fyldt 62 år - det vil han selv have været den første til at indrømme...
  7. Mandighed. Kvinderne svarer. En rigtig mand tager ikke barsel - og han gør i hvert fald ikke, hvad kvinderne dikterer, har det lydt fra mænd i artikelserien om maskulinitet. Vrøvl, mener kvinderne. Det er vanvittigt sexet, når manden laver mad og tager ungerne
  8. Carolina Magdalene Maier (ALT) elsker fisk og skaldyr og er frustreret over, at det er så dyrt i Danmark sammenlignet med Spanien, hendes andet hjemland. Hun er stolt over, at Alternativet trods sin korte levetid har været med til at ændre danskernes madvaner