Emne

mad og drikke

Gensplejsning

Forbrugerne er enige om at ville have det naturlige, men ikke om, hvad der er unaturligt

Naturlig mad har en massiv folkelig opbakning, og den politiske debat om genmodificerede fødevarer overser totalt, at borgerne nærer en frygt for unaturlig mad. Det viser et nyt studie af Jesper Lassen, som er professor på Københavns Universitet og har forsket i holdningerne til GMO-mad i 25 år

Blæksprutter er sund, velsmagende og klimavenlig mad

Ole G. Mouritsen er professor på Københavns Universitet og medforfatter til bogen ’Blæksprutterne kommer – spis dem’. Han mener, at blæksprutte er en klimavenlig, velsmagende og sund madressource, som vi slet ikke er gode nok til at udnytte i Danmark – selv om havene omkring os er fulde af dem

Mavefornemmelsen: »Det skal være mættende«

Den mest klassiske arbejdermad er leverpostejen. Den er billig, nærende, mættende og så udnytter den hele grisen. I anledning af 1. maj guider ejeren af Cafe & Øl-Halle på Arbejdermuseet, Helena Unny Rørby, til den gode arbejderkost

»Man spiser skræmmende meget gris i Grønland«

Maden og råvarerne er en del af den grønlandske identitet og dermed også en vigtig brik i den politiske debat om selvstændighed. Derfor bør der også spises mindre gris og grillmad og mere moskus og fjeldsyre i Grønland, mener kok og kogebogsforfatter Jeppe Ejvind Nielsen, der bor i Kangerlussuaq

Folk

FOLK fra dagens avis
Mavefornemmelsen

»En cykelrytter kan også finde på at trøstespise«

Cykelryttere skal ramme den perfekte balance mellem at fylde masser af brændstof på og samtidig undgå at få for mange kalorier inden for lycraen, fortæller Hannah Grant, kogebogsforfatter og tidligere kok for blandt andet cykelholdet Tinkoff Saxo

Der er for lidt neonlys og rumrejse over slikproduktionen i dag

Slik skal være en kalejdoskopisk, syntetisk tur gennem kaninhullet. Ikke håndbrygget, økologisk og med smag af løvstikke og røget ingefær

Borsjtj er ikke russisk, men ruslandsk

Mad kan også være politisk i Rusland. Teen er blevet et symbol, og den kendte suppe borsjtj er noget af det, der forener ukrainerne og russerne midt i den strid, som også er et af hovedtemaerne i den russiske valgkamp. Ejer af Restaurant Rusland, Thomas Køhler, kommer her med sin opskrift på borsjtj

Vær ikke bange for kommen

Jeg er ikke en kommenpige. Jeg rocker i den frie verden. Det er ikke, fordi jeg er afvisende for altid. Jeg er bare ikke klar.

’Jeg spiste burger nummer to, mens jeg kiggede de slanke kvinder lige i øjnene’

Mad er en central del af komiker og kropsaktivist Sofie Hagens aktivisme. Hun går dog sjældent selv i køkkenet, men glæder sig over, at der ikke ses ned på færdigretter i England, hvor hun bor

Sider

Mest læste

  1. Slik skal være en kalejdoskopisk, syntetisk tur gennem kaninhullet. Ikke håndbrygget, økologisk og med smag af løvstikke og røget ingefær
  2. eventyr Der var engang en lille kanin, som besluttede, den ville være en giraf. "Jeg er træt af at være lille," sagde den lille kanin. "Nu vil jeg være stor, men jeg vil hverken være tyk eller farlig...
  3. Alle har hørt om en dry martini. Mange har smagt den. Nogle kan ikke lide den. Men den er cocktailen to end all cocktails
  4. Det er at finde et ordentligt glas og gode, meget kolde og friske isterninger. Noget andet er at vælge både gin, tonicvand og eventuel anden form for krydring
  5. Hvert år dør 23 millioner mennesker i u-landene af beskidt vand - i et af de fattigste afrikanske lande, Malawi, har op mod 70 pct. af landbefolkningen ingen adgang til rent vand...
  6. Kostvalget er et hidtil overset instrument i miljøbeskyttelse og af stor betydning for en bæredygtig fremtid. Grønne afgifter på bil og bolig - men ikke på bøf - er usmagelig dobbeltmoral
  7. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød
  8. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød