Emne

mad og drikke

Stambord
1. oktober 2022

Vi bør behandle kaffe, som var det vin

Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
Stambord
10. september 2022

Klimakrisen kalder på kødløs charcuteri. Udfordringen er at få rødbedeskinken til at smage godt

Smagen af velhængt kød er svær at overgå, men forsøget må gøres, hvis man vil være dyrenes og klimaets ven
Smagen af velhængt kød er svær at overgå, men forsøget må gøres, hvis man vil være dyrenes og klimaets ven
Stambord
3. september 2022

Her er tidens store frihedskamp i madverdenen: Giv os hvidvinsemojien!

Intet madelskende væsen med respekt for sig selv ville nogensinde sætte en hummer-emoji sammen med en rødvinsemoji – men hvidvinsemojien findes ganske enkelt ikke. Et stort lobbyarbejde er i gang for at få rådet bod på det problem
Intet madelskende væsen med respekt for sig selv ville nogensinde sætte en hummer-emoji sammen med en rødvinsemoji – men hvidvinsemojien findes ganske enkelt ikke. Et stort lobbyarbejde er i gang for at få rådet bod på det problem
Folk
3. september 2022

Snup en kebab, Pia Kjærsgaard

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Pia Kjærsgaard nyder en kold fadøl og en stadionpølse til torsdagskampen på Ceres Park.
Stambord
27. august 2022

Tillykke til spam: Verdens mest berømte og berygtede dåsekød fylder 85 år

Den lyserøde, bævrende masse har ændret status fra inferiør krigsmad i et forarmet Europa til et næsten kultagtigt indslag i flere moderne asiatiske køkkener
Den lyserøde, bævrende masse har ændret status fra inferiør krigsmad i et forarmet Europa til et næsten kultagtigt indslag i flere moderne asiatiske køkkener
Stambord
20. august 2022

Vi sjofler pølsen

Pølsens ry er blevet noget blakket, men meget taler for, at vi står foran en ny guldalder bygget af spæk, salt og hakket kød
Pølsens ry er blevet noget blakket, men meget taler for, at vi står foran en ny guldalder bygget af spæk, salt og hakket kød
Stambord
13. august 2022

Fusk, sjusk og en magtfuld lobby: Derfor smager din olivenolie ofte helt forkert

Du vil ikke finde dig i vin med prop på en restaurant – så hvorfor skal du tage til takke med harsk olivenolie på din mad?
Du vil ikke finde dig i vin med prop på en restaurant – så hvorfor skal du tage til takke med harsk olivenolie på din mad?
Læserbrev
9. august 2022

EU bør støtte plantemælk til skolebørn, så det bliver nemmere at være klimavenlig

EU bør i deres støtte til animalsk skolemælk også inkludere plantemælk. For klimakrisen kræver, at vores spisevaner bliver mere plantebaserede, og derfor bør folkeskolens spisepauser også være det
Adskillige undersøgelser viser, at danskerne er villige til at ændre på deres madvaner til grønnere alternativer. Derfor bør der også fokuseres på et plantebaseret alternativ til den animalske skolemælk, mener Freya Helmersen i dette debatindlæg.
Kommentar
28. juli 2022

Vi må ikke reducere klimapolitiske kampe til identitetspolitik om madvaner

Hvis venstrefløjen skal vinde et kommende klimavalg, må den ikke lade klimapolitikken blive til en identitetspolitisk kamp mellem land og by. For problemet er ikke tømreren i Jylland eller journalisten i København, men direktørerne og eksportvirksomhederne
Forfatter og journalist Lars Olsen har gennem en årrække været en af Socialdemokratiets store ideologiske inspirationskilder, skriver Eskil Halberg i denne kommentar. Her er Olsen (i midten) til regeringskonference i Fredericia.
Leder
20. juli 2022

Hurra for international hyldest af kødfri mad

Man kan håbe, at klimavenlig mad får endnu et rygstød, når en restaurant som danske Geranium kan blive kåret som verdens bedste uden at have kød på menuen
Danske Geranium med køkkenchef Rasmus Kofoed i spidsen (midt i billeet) er netop blevet kåret til verdens bedste. Forhåbentlig vil sejren på sigt skubbe til den brede befolknings lyst til at spise mindre kød.

Sider

  • Madpolitik
    23. marts 2019

    Carolina Magdalene Maier: »I starten blev det latterliggjort, når vi talte om en kødløs dag. Nu er det mainstream«

    Carolina Magdalene Maier (ALT) elsker fisk og skaldyr og er frustreret over, at det er så dyrt i Danmark sammenlignet med Spanien, hendes andet hjemland. Hun er stolt over, at Alternativet trods sin korte levetid har været med til at ændre danskernes madvaner
  • Stambord
    1. oktober 2022

    Vi bør behandle kaffe, som var det vin

    Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
    Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
  • 25. oktober 2014

    Værs'go' og spis: Og glem så det hele et par timer

    Det er årstid for rustikke langtidssimrede retter med kraftig smag; mad, der får mere smag netop af tiden og af at passe sig selv
  • 28. marts 1998

    Når vand dræber

    Hvert år dør 23 millioner mennesker i u-landene af beskidt vand - i et af de fattigste afrikanske lande, Malawi, har op mod 70 pct. af landbefolkningen ingen adgang til rent vand...
  • Baggrund
    13. marts 2004

    Kebab er ikke bare kebab

    Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  • 13. december 2008

    Din klasse afgør, hvad du stemmer

    Vores smag afgør, hvor vi sætter vores kryds, og smagen er bestemt af den klasse, vi tilhører. Det politiske landskab er klassedelt, og alle har ikke lige muligheder, viser ny bog
    Her prøver Anders Fogh Rasmussen at få fat på det segment, som er optaget af sport
  • Kommentar
    29. august 2020

    Man vælger da økologi, fordi det smager bedre. Det måtte selv min far indrømme

    Det er ikke for klimaets skyld, at man vælger økologisk. Det er, fordi man ikke vil have Monsantos gift i sine havregryn, fordi smagen er bedre, og fordi man vil have kød, man ikke behøver at skamme sig over, skriver Susanne Nielsen i dette debatindlæg
    ’Man vælger økologi af andre årsager. Fordi man ikke vil have Bayer og Monsanto eller andre sprøjtegifte i sine havregryn og hjemmebagte boller – eller nogen andre steder. Og fordi kvaliteten er bedre,’ skriver Susanne Nielsen i denne kommentar.
  • Analyse
    29. maj 2004

    Kostskoler udvikler sociale krøblinge’

    Forfatteren Jan Guillou er ikke overrasket over, at nogle elever på moderne kostskoler er traumatiserede. Alle kostskoler udvikler en social rangordning, der skaber arrogance og gør ydmygelse til et acceptabelt disciplineringsværktøj. Eneste vej ud er at afskaffe den såkaldte kammeratopdragelse
    Kammeratopdragelsen bør afskaffes, mener forfatteren Jan Guillou. Lige meget, hvor begrænset magten er, giver det grobund for at mobning og udnyttelse bliver legitim.