Emne

mad og drikke

Hvis vi vil have et bæredygtigt landbrug, må vi betale mere for maden

I 2018 købte vi en gård med en drøm om at drive jordbrug på miljøets præmisser. Vores drøm lever endnu, men vi har erkendt, at hvis vi som samfund skal have en bæredygtig madproduktion, kræver det et opgør med discountkulturen, skriver medejere af Mosegården Jordbrug Nanna Clifforth og Tannie Nyboe i dette debatindlæg

FOLK

Der er ikke den helt store stjerneregn over en coronanedlukket fransk restaurantverden. En enkelt kok har dog charmeret Michelins madkritikere

Jeg har ingen gode overlevelsesstrategier til nedlukningen. Kun ét råd: Lav mad!

Jeg har ingen gode overlevelsestrategier til nedlukningen, desværre, kun ét råd, én ting som altid har holdt mig selv til ilden, corona eller ej: mad. Det er mit råd: Lav mad! Lav ragù alla bolognese

Madprogrammet ’Oraklet fra Fondue’ er venskabsporno til dem, der higer efter Simon Juls sjov og gravalvor

Multikreativ komiker Simon Jul har sammen med to venner lavet madhyggeudsendelserne ’Oraklet fra Fondue’, der dyrker den følsomme, sjove, kompetente og selvalvorlige livsstilsmand, hvis venskab man skal begære

Osteskolen: Banon er ikke en begynderost

Den ser lille og smuk ud, men tag ikke fejl: Banon er bestemt ikke harmløs. Den legendariske gedeost fra Provence er ikke for de utrænede og siges også at have taget livet af en romersk kejser

Den franske osteskole: Ossau-Iraty holder hyrden i gang

I denne uge har Informations franske osteskole skiftet komælken ud med fåremælk, som bruges til én af Frankrigs ældste oste – nemlig Ossau-Iraty, som holder fast i den ældgamle hyrdeprofession

Glem kødfri dage i kantinerne, men tilbyd et plantebaseret alternativ hver dag

Tvang er ikke vejen frem. I stedet bør regeringen indføre et plantebaseret alternativ til alle frokoster på offentlige institutioner. Så man ad frivillighedens vej kan opnå næsten det samme, som regeringen ønskede med deres forslag om to kødfrie dage om ugen, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl i dette debatindlæg

I en valgkamp er alt politisk – også livretter og kendisvenner

Der er andre forskelle på de to kandidater end deres politik. Spisevaner, husdyr, brugen af kendisser – og hvem af Trump og Biden har egentlig brugt mest krudt på skønhedskirurgi?

Den franske osteskole: Vi kender morbier som osten med striben

En sort stribe løber tværs gennem osten, og det har været morbiers kendetegn i over 200 år. Men vidste du, at det hele begyndte af nød?

Den franske osteskole: Beaufort er en besværlig og vidunderlig kongeost

Beaufort er en ægte alpeost og resultatet af et liv i harmoni med årstiderne. Det lyder idyllisk, men at bakse 17.000 køer op og ned ad bjergene er hamrende besværligt

Sider

Mest læste

  1. I 2018 købte vi en gård med en drøm om at drive jordbrug på miljøets præmisser. Vores drøm lever endnu, men vi har erkendt, at hvis vi som samfund skal have en bæredygtig madproduktion, kræver det et opgør med discountkulturen, skriver medejere af Mosegården Jordbrug Nanna Clifforth og Tannie Nyboe i dette debatindlæg
  2. Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
  3. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  4. Min far var ikke meget for Gammel Dansk eller Jägermeister, men når det skulle være – og det skulle det jo engang imellem i festligt lag – så tog han i stedet en neutral snaps, for eksempel Brøndum, og kom nogle skvæt Angostura i
  5. Der er ikke den helt store stjerneregn over en coronanedlukket fransk restaurantverden. En enkelt kok har dog charmeret Michelins madkritikere
  6. Pelsjægere i Sibirien jager zobler under ekstreme forhold langt ude i ødemarken, men de snydes, så vandet driver af det statslige monopol, der opkøber skindene
  7. 'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød
  8. Hvorfor skærer, brænder og sulter de sig selv? De vokser op med alt, hvad man kan ønske sig af materiel rigdom og med alle muligheder åbne. Men det, der kan lyde som et drømmescenario, fører for nogle børn til dyb ensomhed og mistrivsel