Emne

mad og drikke

Bagedystens andet afsnit var som en teenagebrandert: Fyldt med gråd, rom og bromance

Bromance og gråd fyldte køkkenerne i lørdagens afsnit af Den store bagedyst. Det hele skyldtes marcipanarbejde og skilte cremer, og desværre gjorde Mias store mængder rom ingen indvirkning på dommerduoen – selv om Katrine godt kunne bruge en ordentlig sjus

Den røde vinskole: Carménère skal tøjles, så du ikke bliver pinlig

I denne uge parkerer vi klimabevidstheden for en stund. For nu skal det handle om den franske udbryderdrue carménère, som gav sin familie fuckfingeren og rejste mod varmere himmelstrøg i Chile, hvor den gav sig ud for at være sin tvilling, merlot

Vi guider til tre svampeture: Til næsen, til maven og fordi svampe bare er for vilde

Skal vi overleve på kloden, bør vi tage ved lære af svampene og leve i symbiose med naturen. Med udgangspunkt i et nyt mastodontværk om Nordeuropas svampe guider vi til tre forskellige svampeture, som alle kan være med på
Den røde vinskole

Grenache er som en nøgen, stærk kvinde, der giver pokker i intimbarbering

Højpandede vinsnobber har ikke så meget til overs for grenache. Men ski’ hul i det, for de vilde grenachevine passer perfekt til det grove franske landkøkken, som akademisk godtfolk har spist fra i årtier

Æblerne var uspiselige i både rå, tørret og mostet tilstand, men så fik vi et tip

I årevis havde vi anset æblerne fra havens mest frugtbare træ for totalt uspiselige. De er sindssygt sure og kødet er uinteressant. Men så foreslog en besøgende, at det var et grødæbletræ. Nu bliver de brugt til den perfekte æblegrød, skriver journalist Karen Syberg i denne klumme

Den røde vinskole: Pinot noir er som prinsessen på ærten – sart og vanskelig

Velkommen til fjerde lektion i Informations vinskole. I dag tager vi bourgognevinen tilbage og vrister den ud af favnen på alle de borgerlige snobber. Pinot noir er sart og vanskelig, men beundret som ingen anden. Og ja, den er svinedyr, men tiden, hvor venstrefløjen skal leve i askese er slut

Mad er ikke kunst. Det er et folkehåndværk, der er ved at forsvinde

Det at lave mad er et håndværk, og maden slutresultatet af veludført arbejde. Men håndværket trues af fastfood, takeaway og en akademisk tilgang, hvor mad åbenbart skal være kunst, skriver chefkok i Restaurationen i dette debatindlæg

Den røde vinskole: Som klimabevidst venstreorienteret bør du drikke syrah fra det nordlige Rhône

Velkommen til tredje lektion i Informations vinskole – det store oplysningsprojekt, der giver venstrefløjen rødvinen tilbage. I denne uge er turen kommet til syrah – en varmblodet fætter, som passer rigtigt godt til socialisternes hofret: simremad

I 1999 gjorde Jamie Olivers drengerøvede energi madlavning sexet – og i dag er mad kunst

Mad kan sagtens være kunst. Den tunge museumskunst er i krise, de største indsigter kommer lige nu fra gastronomien. For mig startede det hele med en læspende brite, som lige nu fejrer 20-års jubilæum

Georg Metz: Vi debatterer foie gras i vilden sky, mens menneskebørn sidder i usle lejre

Når fedtleveren vækker slumrende lidenskaber. Mennesker spiser dyr og spørger først, om dyrene lider, når der er mad nok

Sider

Mest læste

  1. Bromance og gråd fyldte køkkenerne i lørdagens afsnit af Den store bagedyst. Det hele skyldtes marcipanarbejde og skilte cremer, og desværre gjorde Mias store mængder rom ingen indvirkning på dommerduoen – selv om Katrine godt kunne bruge en ordentlig sjus
  2. I denne uge parkerer vi klimabevidstheden for en stund. For nu skal det handle om den franske udbryderdrue carménère, som gav sin familie fuckfingeren og rejste mod varmere himmelstrøg i Chile, hvor den gav sig ud for at være sin tvilling, merlot
  3. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  4. Skal vi overleve på kloden, bør vi tage ved lære af svampene og leve i symbiose med naturen. Med udgangspunkt i et nyt mastodontværk om Nordeuropas svampe guider vi til tre forskellige svampeture, som alle kan være med på
  5. Slik skal være en kalejdoskopisk, syntetisk tur gennem kaninhullet. Ikke håndbrygget, økologisk og med smag af løvstikke og røget ingefær
  6. Højpandede vinsnobber har ikke så meget til overs for grenache. Men ski’ hul i det, for de vilde grenachevine passer perfekt til det grove franske landkøkken, som akademisk godtfolk har spist fra i årtier
  7. FOIE GRAS er kejseren blandt konger inden for delikatesser. Mange tror fejlagtigt, at der er tale om gåseleverpostej. Det er der ikke, men om ren, fed lever fra and eller gås, typisk serveret i skiver på et leje af sky eller toast efter at være blevet let forarbejdet og efter f...
  8. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød