Emne

mad og drikke

Stemmegaflen: »I starten blev det latterliggjort, når vi talte om en kødløs dag. Nu er det mainstream«

Carolina Magdalene Meier (ALT) elsker fisk og skaldyr og er frustreret over, at det er så dyrt i Danmark sammenlignet med Spanien, hendes andet hjemland. Hun er stolt over, at Alternativet trods sin korte levetid har været med til at ændre danskernes madvaner

’Ramen Shop’ udforsker forholdet mellem Japan og Singapores (mad)kulturer

Eric Khoos småsimrende familiedrama, ’Ramen Shop’, lader japansk og singaporeansk mad føre mennesker og kulturer sammen

Mai Mercado: »Jeg er antitesen på den moderne kvinde«

Mai Mercado bager ikke, hun sylter ikke, og hun har haft hjemmelavede frikadeller og pastasalat med til sammenskudsmiddag i børnehaven for sidste gang. Næste gang tager den konservative børne- og socialminister købepizzaer med, for hun gider ikke længere foregive at gå op i mad

Brevkassen: Hvad skal øverst – cremefraiche eller rogn?

Vi er en håndfuld kolleger, der skal spise rogn sammen, og der er opstået en heftig debat: hvad skal ligge øverst? Bølgerne går højt, følelserne er i kog, og ord som ’rigtigt’ og ’forkert’ er i spil. Kan I svare på det, og er vi tabt for verdenen, at vi går op i den slags, mens polerne smelter, og insekterne dør?

Jeg ved slet ikke, om man kan kalde det en smoothie

SF’s Lisbeth Bech Poulsen ved godt, at det ikke er god stil at putte ketchup på pastaen, men hun gør det alligevel

Ida Auken: »Vi realiserer det, kommunisterne drømmer om«

Den radikale Ida Auken ser sammenskudsgildet som det mest socialliberale måltid: Her kan alle yde efter evne og nyde efter behov. Og så kan hendes gastronomiske forventninger til Joachim B. Olsen ligge på et meget lille sted

Dan Jørgensen: »Stjernepilsner er en meget socialdemokratisk øl«

Socialdemokratiets Dan Jørgensen kan lide rødspætter og kolde øl og mener, at han nok er lidt mere klassisk socialdemokrat, end han giver udtryk for

»Januar er det mest tåbelige tidspunkt til en slankekur – vent til foråret«

Vinteren er kold og mørk, og derfor har vi ikke brug for afmagringskure, men for opmuntrende og omsorgsfuld mad. Det mener kok, maddebattør og kogebogsforfatter Katrine Klinken, som blandt andet har skrevet en bog om vintermad

En carbonara den ene dag, en kartoffelsuppe den anden dag – det kan man sagtens gøre for en 50’er

Januar er sparemåned for mange. Forfatter til bøgerne ’Mæt på budget’ og ’Flyttehjemmefrakogebogen’, Sebastian Randrup, guider til en billig start på året

Brevkassen: Hjælp! Jeg har startet en madklub

Jeg er kommet til at starte en madklub. I en brandert. De kommer i aften, og jeg ved ikke, om jeg kan overskue at have en madklub i mit liv. Hvad gør jeg?

Sider

Mest læste

  1. Julen er kødædernes fest. Men hvordan klarer man sig gennem alle julefrokosterne, hvis ikke man spiser kød? Simone Bæk Engelhardt er folkeskolelærer og har været vegetar i otte år, fordi hun synes, det er synd for dyrene. Her stiller vi hende alle de dumme spørgsmål, en vegetar kan få i julen. Så behøver du ikke
  2. Jeg er kommet til at starte en madklub. I en brandert. De kommer i aften, og jeg ved ikke, om jeg kan overskue at have en madklub i mit liv. Hvad gør jeg?
  3. Vinteren er kold og mørk, og derfor har vi ikke brug for afmagringskure, men for opmuntrende og omsorgsfuld mad. Det mener kok, maddebattør og kogebogsforfatter Katrine Klinken, som blandt andet har skrevet en bog om vintermad
  4. Gode rester giver inspiration, og der er en glæde ved ikke at smide ud. Brug kirsebærsovs i kage, grønkål i salat og marcipan i småkager
  5. FOIE GRAS er kejseren blandt konger inden for delikatesser. Mange tror fejlagtigt, at der er tale om gåseleverpostej. Det er der ikke, men om ren, fed lever fra and eller gås, typisk serveret i skiver på et leje af sky eller toast efter at være blevet let forarbejdet og efter f...
  6. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød
  7. Vi giver dig en klimavenlig madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk
  8. De små danske ægte kastanjer kan spises rå. De større importerede kastanjer skal ridses og ristes i ovnen eller koges