Emne

mad og drikke

Det er ren vegetar-mobning, hvis EU forbyder ord som plantepølse

Producenter af vegetariske alternativer risikerer nu et forbud mod ord som mælk og kød i markedsføringen af deres produkter. Den slags chikane mod vegetarer gør mig ambivalent over for EU, skriver Henrik Stougaard i dette debatindlæg

Morten Løkkegaard: »Vi har et fast køleskab med cola i min kampagnebil. Det er det, der holder mig i gang«

Når Morten Løkkegaard bliver sendt i byen for at købe ind, køber han gerne tilbud. Men så får han skældud, fordi det er noget junk, han har taget med hjem. Han elsker et godt stykke rugbrød med leverpostej, og så mener han egentlig ikke, at der er noget, som en dåsecola ikke kan klare

Margrete Auken: »Jeg kan næsten ikke bære, at DF har haft deres nationalistiske fingre nede i min mad«

Europaparlamentariker Margrete Auken (SF) vil ikke udfordres af sin mad, for hvorfor skulle hun det? Hun har så meget andet at slås med

Fra istid til isbombe

Genskrivning af Inger Christensen lider af munter perspektivforsnævring

FOLK

FOLK fra dagens avis
Stemmegaflen

Kristendemokraternes Stig Grenov: »Vi er faktisk kåret som det gladeste parti«

Formand for Kristendemokraterne, Stig Grenov, mener, at mennesker skal leve livet ansvarligt. Det betyder også, at man skal spise mad, der er godt for helbredet, og som er produceret ansvarligt over for både dyr, klima og mennesker

Pernille Vermund: »Vejen til mit hjerte går gennem min mave«

Pernille Vermund fra Nye Borgerlige elsker frisk fisk og stegt flæsk, og går op i både tilberedelsen og selve måltidet

Stemmegaflen: »I starten blev det latterliggjort, når vi talte om en kødløs dag. Nu er det mainstream«

Carolina Magdalene Meier (ALT) elsker fisk og skaldyr og er frustreret over, at det er så dyrt i Danmark sammenlignet med Spanien, hendes andet hjemland. Hun er stolt over, at Alternativet trods sin korte levetid har været med til at ændre danskernes madvaner

’Ramen Shop’ udforsker forholdet mellem Japan og Singapores (mad)kulturer

Eric Khoos småsimrende familiedrama, ’Ramen Shop’, lader japansk og singaporeansk mad føre mennesker og kulturer sammen

Mai Mercado: »Jeg er antitesen på den moderne kvinde«

Mai Mercado bager ikke, hun sylter ikke, og hun har haft hjemmelavede frikadeller og pastasalat med til sammenskudsmiddag i børnehaven for sidste gang. Næste gang tager den konservative børne- og socialminister købepizzaer med, for hun gider ikke længere foregive at gå op i mad

Sider

Mest læste

  1. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  2. FOIE GRAS er kejseren blandt konger inden for delikatesser. Mange tror fejlagtigt, at der er tale om gåseleverpostej. Det er der ikke, men om ren, fed lever fra and eller gås, typisk serveret i skiver på et leje af sky eller toast efter at være blevet let forarbejdet og efter f...
  3. Solbærlikør er jo det, de i Frankrig kalder Creme de Cassis, og det er udgangspunktet for den nemmeste cocktail af alle, en kir
  4. Kan man lære noget af at være sammen med sine børn i tre måneder, 24 timer i døgnet, uden legekammerater og daginstitution? En autocamperrejse i Østeuropa er en mulighed for at finde ud af det
  5. Serbernes mest elskede spiritus nyder et tvivlsomt ry — og det er synd, for genren gemmer på perler
  6. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød
  7. Den dybe tallerken Man kan ikke påstå, at agurker ligefrem er blevet syltet af Information denne sommer. Dog er der stadig sider af de langstrakte grønne, der slet ikke, eller kun sporadisk har været berørt...
  8. Vand er et hyppigt element i vores drømme, da det afspejler noget livsnødvendigt, men det kan godt optræde truende, fortæller psykoanalytiker Pia Skogemann