Emne

mad og drikke

Stambord
27. november 2021

Kogebøger handler ikke om mad. Derfor bliver vi ved med at læse dem

Højtiden nærmer sig, og endnu en gang vil kogebøgerne fylde godt under juletræerne. Hvorfor bliver de ved med at være populære selv i internettets tidsalder? Måske fordi de ikke først og fremmest leverer opskrifter, men drømme
Højtiden nærmer sig, og endnu en gang vil kogebøgerne fylde godt under juletræerne. Hvorfor bliver de ved med at være populære selv i internettets tidsalder? Måske fordi de ikke først og fremmest leverer opskrifter, men drømme
Stambord
20. november 2021

De nye europæiske vinbønder vil have levende, grumset vin. Det kan drive den gamle generation til vanvid

En omlægning fra konventionel til naturligt vinmageri løber som en steppebrand igennem en lang række berømte vinområder. Hovedårsagen er et stort, transnationalt generationsskifte. Jeg tog til Mosel, Rheinhessen, Pfalz og Lorraine for at tale med den nye generation af vinmagere
En omlægning fra konventionel til naturligt vinmageri løber som en steppebrand igennem en lang række berømte vinområder. Hovedårsagen er et stort, transnationalt generationsskifte. Jeg tog til Mosel, Rheinhessen, Pfalz og Lorraine for at tale med den nye generation af vinmagere
Folk
18. november 2021

FOLK: Præsident og chefterrorist strides om formål med terror i Paris

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Den tidligere franske præsident François Hollande ankommer til retten i sagen om de store terrorangreb i Paris den 13/11.
Vi er vilde med …
5. november 2021

Ugens anbefalinger: Sultne (meget ærlige) piger og Knud Romer konfronteret med sin jamrende persona

Instagram-madanmelderne To Sultne Piger får aktiveret både mundvand og smilebånd med deres bramfri anmeldelser, et almindeligt forfatterinterview udvikler sig til en åben konfrontation, og en deprimeret videnskabsjournalist laver god radio om hjernen
Der blev gået til stålet, da Knud Romer besøgte programmet Skønlitteratur på P1
Stambord
23. oktober 2021

Fra Tex-Mex til tacotriumf: »Jeg kan ikke lide, når folk synes, mexicansk mad skal være billigt«

Tiden, hvor mexicansk mad i Danmark var ensbetydende med tarveligt oksekød og trist ost, er for længst forbi. I de senere år har solide ’taquirias’ vundet frem, ikke mindst i hovedstaden. Men hvad kendetegner egentlig den autentiske taco?
Tiden, hvor mexicansk mad i Danmark var ensbetydende med tarveligt oksekød og trist ost, er for længst forbi. I de senere år har solide ’taquirias’ vundet frem, ikke mindst i hovedstaden. Men hvad kendetegner egentlig den autentiske taco?
Leder
22. oktober 2021

PFOS-skandalen undergraver vores tillid til, at der ikke er gift i vores mad og drikkevand

Visheden om, at man kan drikke vandet, spise fødevarerne fra jorden og opholde sig i naturen uden at blive syg af det, er noget af det dyrebareste ved at bo i Danmark. Derfor er sagen om PFOS-forurening en skandale
Allerede i marts 2020 gjorde de svenske forskere et kommunalt ejet forsyningsselskab i Korsør opmærksom på deres foruroligende fund og pegede på, at giftstoffet kunne stamme fra brandøvelser i området.
Stambord
16. oktober 2021

Trøflerne truet: Den svovlduftende diamant er under klimapres

Trøflen er en køkkenlegende, og efterspørgslen på det mytiske, underjordiske frugtlegeme er eksploderet under den postpandemiske hedonisme. Men nu kan klimaforandringer true den fineste svamp i familien: den hvide Alba-trøffel
Trøflen er en køkkenlegende, og efterspørgslen på det mytiske, underjordiske frugtlegeme er eksploderet under den postpandemiske hedonisme. Men nu kan klimaforandringer true den fineste svamp i familien: den hvide Alba-trøffel
Læserbrev
15. oktober 2021

Når eleverne er sultne, kan det være lige meget, hvad ministeriets målsætninger er

Gratis frokostordning er nødvendigt for at sikre, at skolebørn ikke er sultne og dermed har de bedste forudsætninger for at lære. Debatten om folkeskolen går ofte på læringsplaner og skoledagens længde, men selv den mest pudsede og velsmurte motor fungerer ikke uden brændstof, skriver medlem af SF Ungdom Kristian Elklit Kristensen i dette debatindlæg
Gratis frokostordning er nødvendigt for at sikre, at skolebørn ikke er sultne og dermed har de bedste forudsætninger for at lære. Debatten om folkeskolen går ofte på læringsplaner og skoledagens længde, men selv den mest pudsede og velsmurte motor fungerer ikke uden brændstof, skriver medlem af SF Ungdom Kristian Elklit Kristensen i dette debatindlæg
Kommentar
12. oktober 2021

Det skal være let at sammenligne fødevarers klimapåvirkning i supermarkedet

Erfaringerne viser, at forbrugerne gerne vil vælge klimabevidst i supermarkedet. Men det er uoverskueligt og svært at sammenligne fødevarers klimapåvirkning. Et mærkningssystem er vejen frem, og det behøver ikke være så besværligt, som det lyder, skriver stiftere af Hey planet Malena Sigurgerisdottir og Jessica Buhl-Nielsen
Forestil dig nu, at du ikke behøver vride hjernen for at gennemskue, om det er den lokale tomat fra et drivhus i Bogense eller den importerede – og økologiske – fra Spanien, der er mest klimavenlig. Der er nemlig et lille klistermærke, der fortæller dig, hvor meget CO2 de hver især udleder.
Stambord
9. oktober 2021

Kartoflen er meget mere end den barndomsven, du ikke længere vil ses med

Den har været dømt ude et utal af gange, som grisefoder og som usund stivelse, men som det evige comeback kid forbliver kartoflen en af verdens mest dyrkede afgrøder – og en af de mest bæredygtige og klimavenlige
Den har været dømt ude et utal af gange, som grisefoder og som usund stivelse, men som det evige comeback kid forbliver kartoflen en af verdens mest dyrkede afgrøder – og en af de mest bæredygtige og klimavenlige

Sider

  • Stambord
    27. november 2021

    Kogebøger handler ikke om mad. Derfor bliver vi ved med at læse dem

    Højtiden nærmer sig, og endnu en gang vil kogebøgerne fylde godt under juletræerne. Hvorfor bliver de ved med at være populære selv i internettets tidsalder? Måske fordi de ikke først og fremmest leverer opskrifter, men drømme
    Højtiden nærmer sig, og endnu en gang vil kogebøgerne fylde godt under juletræerne. Hvorfor bliver de ved med at være populære selv i internettets tidsalder? Måske fordi de ikke først og fremmest leverer opskrifter, men drømme
  • Stambord
    20. november 2021

    De nye europæiske vinbønder vil have levende, grumset vin. Det kan drive den gamle generation til vanvid

    En omlægning fra konventionel til naturligt vinmageri løber som en steppebrand igennem en lang række berømte vinområder. Hovedårsagen er et stort, transnationalt generationsskifte. Jeg tog til Mosel, Rheinhessen, Pfalz og Lorraine for at tale med den nye generation af vinmagere
    En omlægning fra konventionel til naturligt vinmageri løber som en steppebrand igennem en lang række berømte vinområder. Hovedårsagen er et stort, transnationalt generationsskifte. Jeg tog til Mosel, Rheinhessen, Pfalz og Lorraine for at tale med den nye generation af vinmagere
  • Baggrund
    13. marts 2004

    Kebab er ikke bare kebab

    Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  • Folk
    18. november 2021

    FOLK: Præsident og chefterrorist strides om formål med terror i Paris

    Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
    Den tidligere franske præsident François Hollande ankommer til retten i sagen om de store terrorangreb i Paris den 13/11.
  • 28. marts 1998

    Når vand dræber

    Hvert år dør 23 millioner mennesker i u-landene af beskidt vand - i et af de fattigste afrikanske lande, Malawi, har op mod 70 pct. af landbefolkningen ingen adgang til rent vand...
  • 13. december 2008

    Din klasse afgør, hvad du stemmer

    Vores smag afgør, hvor vi sætter vores kryds, og smagen er bestemt af den klasse, vi tilhører. Det politiske landskab er klassedelt, og alle har ikke lige muligheder, viser ny bog
    Her prøver Anders Fogh Rasmussen at få fat på det segment, som er optaget af sport
  • Kronik
    1. september 2009

    Knyt hånden, og sig nej til dårlig mad

    Danskerne har valgt maden fra for at bruge deres tid og penge på ligegyldig materialisme. Det er på tide, at vi tager skeen i den anden hånd og lærer danskerne at sætte pris på gode råvarer og lærer dem at lave ordentlig mad. Men at ændre danskernes madvaner er som at sælge dykkerudstyr til nomader i Sahara
    Danskerne skal lære at gå udenom de billige madvarer, og så skal de lære noget om gode råvarer og madlavning, mener kokken Bo Jacobsen.
  • Baggrund
    16. november 2013

    Skal du lave gløgg til jul, så skal du begynde i november

    Man kan selvfølgelig aldrig få en gløgg uden alkohol til at smage på samme måde som en med alkohol, ligesom alkoholfri øl jo smager anderledes en almindelig øl, og alkoholfri vin smager af pommeren til