Emne

mad og drikke

Artikler
Leder
12. september 2023

Fine dining, som vi kender det, skal slutte nu

TV 2-dokumentar minder om det, vi allerede ved: At Michelin-restauranternes ubegribeligt tidskrævende type ’fine dining’ ikke er menneskeligt bæredygtigt. Så nu må de tænke nyt som aldrig før
NOMA vil fra næste år lukke sit ’fine dining’-koncept og i stedet udvikle produkter, undervisning og pop op-restaurantoplevelser.
Almanak
9. september 2023

Livgivende elskovsmiddel eller et symbol på ondskab: Gennem tusindvis af år har æblet antaget mange former

Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: æblet
Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os. I denne uge: æblet
I øvrigt
26. august 2023

Lars Løkke kan ikke lide te

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Interview
25. august 2023

Tidligere tjener: For mig er det retraumatiserende at se ’The Bear’

Er tv-serien ’The Bear’ traumeterapi for restaurationsfolk – eller snarere det modsatte? Vi har spurgt en kok og en tidligere sommelier og tjener
Da jeg så første sæson af ’The Bear’, blev jeg sgu indigneret over, at vi nu igen skal se kokke, som råber og skriger, fortæller Rune Toft, partner i Restaurant Lola.
serieanmeldelse
25. august 2023

’The Bear’ lukker os ind i restaurantkøkkenets stress og sender os omvendte ud

Det uventede tv-seriehit ’The Bear’ er tidens mest omtalte og skildrer arbejdslivets stress og meningsløshed. Men i anden sæson er den vendt på en tallerken og søger nu efter frelsen. Ligner seriens løsning ikke til forveksling Guds hus?
Det uventede tv-seriehit ’The Bear’ er tidens mest omtalte og skildrer arbejdslivets stress og meningsløshed. Men i anden sæson er den vendt på en tallerken og søger nu efter frelsen. Ligner seriens løsning ikke til forveksling Guds hus?
i øvrigt
23. august 2023

Endelig en nyhed til den søde side

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Almanak
12. august 2023

Når supermarkedsleden rammer, kan det hjælpe at spise

Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os, og måden, vi oplever den på. I denne uge handler det om at indtage mad
Velkommen til Informations almanak, som hver uge udforsker den forunderlige natur, der er lige foran os, og måden, vi oplever den på. I denne uge handler det om at indtage mad
Leder
22. juni 2023

De nye kostråd skal bakkes politisk op

Det er positivt med de nye nordiske råd, men de bør bakkes op af politiske initiativer såsom en CO₂-afgift til landbruget, der i praksis vil fungere som en afgift på CO₂-tunge fødevarer såsom kød, eller ved at sætte momsen på frugt og grønt ned
En nedsættelse af momsen på frugt og grønt ville gøre det muligt for alle at leve efter de nye kostråd.
Sladder
19. juni 2023

En »serieslikker« er løs i Berlingskes spalter

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Klumme
16. juni 2023

Jeg vil gerne kunne spise afghansk mad med en masse danskere, uden at det politiseres

Da jeg spurgte Folkehuset Absalon, om de ville holde en afghansk fællesspisning, fik jeg at vide, at det var for politisk for dem. Igen reduceres et helt lands kultur til et spørgsmål om politik
Folkehuset Absalon i København afholder fællesspisning hver aften – blandt andet med tapastema og koreansk barbecue.

Sider