Emne

mad og drikke

Forskere opgiver at identificere indholdet af tunsandwich, og en socialist vil være borgmester i USA

Den grålige, tunlignende masse i en af fastfoodkæden Subways tunsandwich er simpelthen for forarbejdet til, at en gruppe forskere kan slå fast, hvad det er. Men det er i hvert fald ikke tun. Og så er USA ved at få den første socialistiske borgmester i en større by siden 1960

En jurist med hang til marmeladevin forandrede vinverdenen for altid

Den magtfulde kritiker Robert Parker gjorde op med den etablerede vinpresses forkærlighed for slanke vine. Ifølge modstanderne ensrettede han også vinverdenen og populariserede en tvivlsom ’marmeladevin’. Selv efter sin pensionering er juristen fra Baltimore en omstridt skikkelse

Gourmetbagerierne overtager København. Men hovedstaden har altid væltet sig i brød

Det ene gourmetbageri efterfølger det andet i hovedstaden for tiden. Det kan ligne et tegn på dekadence, men måske er der snarere tale om en tilbagevenden til en særlig dansk bagerkultur

Vodka, pickles og mad i dej – det nye verdenskøkken kan opleves i Aarhus

I Aarhus går der tre kokkedrenge og slynger georgiske dumplings, kebab fra Kaukasus og vodka fra Randers over disken. Uden dogmer, men med respekt for rødderne. Måske har de fat i det næste verdenskøkken

Pølsevognen skal gøre op med traditioner og skodkød, hvis den skal overleve 100 år til

Pølsevognen er en gastronomisk institution, men der har aldrig været færre vogne på gaden end nu. Den originale danske streetfood fylder 100 år – spørgsmålet er, om den trænger til en opdatering

Vin fra vulkanen Etna er det nye sort-som-lava

Nogle af Italiens ældste vinstokke befinder sig på Etna, hvor de trækker næring fra mineralerne i den vulkanske undergrund. Resultatet er overvældende og har på rekordtid gjort Siciliens vinscene til en af verdens mest beundrede

God fisk behøver ikke være frisk – her er en introduktion til den modnede fisks hemmeligheder

En af grundstammerne i enhver madkultur er at kontrollere og forædle fordærvet. Coronakedsomhed har lært mange af os at sylte og fermentere, og nu er det tid til at udfordre den måske stærkeste friskhedsmyte af dem alle – den, der omgærder fisken

Brevkassen: Kantinekokken serverer med fingrene

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen. Den svarer hver uge på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar

Markedet truer med at udvande naturvinen

Markedet har ingen ideologi, derfor kan det optage alt. Selv den mest fejlbehæftede naturvin. Og det siger ikke så lidt. Derfor handler naturvin i dag i højere grad om, hvor instagramable etiketterne er, end om det oprør mod kemi og ensartethed, der startede naturvinsbølgen for 40 år siden
Nyt afsnit

Podcast: Ny klimadatabase viser CO2-aftryk for nærmest alt, vi spiser og drikker

I denne uges udgave af klimapodcasten fortæller lektor Jannick Schmidt om Concitos nye klimadatabase med oversigt over CO2-aftryk for 500 føde- og drikkevarer

Sider

Mest læste

  1. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  2. Solbærlikør er jo det, de i Frankrig kalder Creme de Cassis, og det er udgangspunktet for den nemmeste cocktail af alle, en kir
  3. Den dybe tallerken Man kan ikke påstå, at agurker ligefrem er blevet syltet af Information denne sommer. Dog er der stadig sider af de langstrakte grønne, der slet ikke, eller kun sporadisk har været berørt...
  4. Min far var ikke meget for Gammel Dansk eller Jägermeister, men når det skulle være – og det skulle det jo engang imellem i festligt lag – så tog han i stedet en neutral snaps, for eksempel Brøndum, og kom nogle skvæt Angostura i
  5. Kan man lære noget af at være sammen med sine børn i tre måneder, 24 timer i døgnet, uden legekammerater og daginstitution? En autocamperrejse i Østeuropa er en mulighed for at finde ud af det
  6. Dybest set er vi alle et stykke smørrebrød. Mette Frederiksen er rugbrød med makrel i tomat, mayo og agurk. Inger Støjberg er lyst brød med pålægschokolade. Men hvilket stykke smørrebrød er du? Find svaret her
  7. Serbernes mest elskede spiritus nyder et tvivlsomt ry — og det er synd, for genren gemmer på perler
  8. Carolina Magdalene Maier (ALT) elsker fisk og skaldyr og er frustreret over, at det er så dyrt i Danmark sammenlignet med Spanien, hendes andet hjemland. Hun er stolt over, at Alternativet trods sin korte levetid har været med til at ændre danskernes madvaner