Emne: mad og drikke

Seneste artikler
De røde spiser

Khaterah Parwani: ’Jeg kan godt lægge billeder op af etniske madretter. Det er politisk motiveret’

Debattør og leder af ExitMentor Khaterah Parwani bruger mad som kulturpolitisk oplysningsprojekt til danskerne. Privat elsker hun junkfood, hader alt det snobbede ved venstrefløjens mad, men elsker alt det lavpraktiske, hvor alle kan være med

De røde spiser: Verden går jo ikke under af, at du spiser noget lidt forbudt én gang

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, finder det fjollet, når Mette Frederiksen i interview efter interview nævner ’proletariske’ livretter for at lyde folkelig. Og så er hans værste venstreorienterede madoplevelse, da han fik gelé til dessert på kursus med Dansk Kommunistisk Ungdom i DDR

De røde spiser: ’Det er klart, at østers og champagne er for rige svin. Jeg kan lide begge dele’

Direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, mener, at ideologierne i dag flyder ud – det kan man også se på madkulturen, hvor både højre- og venstreorienterede f.eks. spiser økologisk. Ramskov spiser ikke truede dyr, men det smutter af og til med at holde en kødfri dag, og har han tømmermand, kan man finde ham på McDonald’s

Adam Price: ’Vi røde bryder os ikke om at indrømme, at vi drikker imperialisternes brune sukkervand’

Som barn spiste madmand og forfatter Adam Price resterne fra den jugoslaviske landsfader Titos bord. I dag kan han godt skamme sig over at drikke cola – men af og til redder et iskoldt glas ham fra undergangen

Mattias Tesfaye: ’Der er jo en årsag til, at Støjberg spiser hvidt toastbrød og drikker cola’

Af ægteskabelige årsager kan socialdemokraten Mattias Tesfaye ikke komme hjem med buræg. Men han har aldrig kunnet overskue den politiske forbruger

Med kniv, gaffel og seks ben

Sommerens insekteventyr bliver rundet af med manér og gastronomisk finesse

Det kribler i ungdommen, der hjælper korrespondenten med at forsøde livet

I denne uge har krible-krable-korrespondenten fået uventet hjælp fra en ganske ung læser, der selv har eksperimenteret med insekter i køkkenet

Friturestegte edderkopper bliver for meget cirkus og for lidt gastronomi

Kriblekrablekorrespondenten finder inspiration på nettet. Var det noget med et måltid på orm i flaske, maste fluer på panden og cambodjanske taranteller på størrelse med en voksen mands hånd?

Måske jeg skal prøve at lave noget med svin og insekter?

Kriblekrablekorrespondenten ser sit måltid i øjnene, og gumler sig igennem en salat med larver og fårekylling

Kriblekrablekorrespondenten spiser sig til en bedre verden – ét insekt ad gangen

Hvis Noma og Fat Duck kan servere insekter, kan Danmarks mest omstillingsparate dagblad også. Informations Espen Fyhrie har sat sig for at bruge sommeren på at smage på udbuddet af insekter

Sider

Mest læste

  1. Af ægteskabelige årsager kan socialdemokraten Mattias Tesfaye ikke komme hjem med buræg. Men han har aldrig kunnet overskue den politiske forbruger
  2. Det er at finde et ordentligt glas og gode, meget kolde og friske isterninger. Noget andet er at vælge både gin, tonicvand og eventuel anden form for krydring
  3. Alle har hørt om en dry martini. Mange har smagt den. Nogle kan ikke lide den. Men den er cocktailen to end all cocktails
  4. Serbernes mest elskede spiritus nyder et tvivlsomt ry — og det er synd, for genren gemmer på perler
  5. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød
  6. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  7. Hvis Noma og Fat Duck kan servere insekter, kan Danmarks mest omstillingsparate dagblad også. Informations Espen Fyhrie har sat sig for at bruge sommeren på at smage på udbuddet af insekter
  8. Debattør og leder af ExitMentor Khaterah Parwani bruger mad som kulturpolitisk oplysningsprojekt til danskerne. Privat elsker hun junkfood, hader alt det snobbede ved venstrefløjens mad, men elsker alt det lavpraktiske, hvor alle kan være med