Emne

madkultur

Rosa Lund: »Venstreorienteret mad er mad, man er sammen om«

Økologisk, klimavenligt og multikulturelt. Fordommene om venstreorienteret mad er sande, siger folketingsmedlem Rosa Lund. Men vigtigst af alt er, at maden er fællesskabsorienteret og inkluderende – ligesom smørrebrød

»Man ser sjældent en Venstre-mand, der rynker på næsen af varm mad«

Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, fravælger aktivt økologiske varer – af hensyn til klimaet

En carbonara den ene dag, en kartoffelsuppe den anden dag – det kan man sagtens gøre for en 50’er

Januar er sparemåned for mange. Forfatter til bøgerne ’Mæt på budget’ og ’Flyttehjemmefrakogebogen’, Sebastian Randrup, guider til en billig start på året

'Ved at spise risalamande kunne det frankofile borgerskab distancere sig fra de lavere klassers julemiddag'

Det velbjærgede borgerskab spiste risalamande til dessert, mens bønderne spiste grød til forret, så det kostbare julekød kunne strække lidt længere. Sådan var det i hvert fald engang, forklarer madhistorier Caroline Nyvang

Julekalender: Det strider imod min natur at droppe kødet

Journalist Kristian Villesen har aldrig lavet en vegetarisk ret i sit liv og har derfor svært ved droppe kødet af hensyn til klimaet. Men nu skifter han lam og okse ud med svin og kylling

»Det var min mission at få folk til at spise flere græskar«

Maren Korsgaard har dyrket flere end 30 forskellige slags græskar i sit økologiske landbrug. Det er dog ikke selve smagen, men græskarrets fylde, tekstur og cremethed, det gør det til noget særligt, mener hun

Svampen er uforudsigelig og pirrende

Der er ingen tommelfingerregler, når det kommer til svampe. Det er det, der gør dem så fascinerende. Sådan siger biolog, fotograf og svampebogsforfatter Jens H. Petersen, der sammen med sine kolleger opdager 50-60 nye svampearter i Danmark hvert år
Mavefornemmelsen

Æblet er et symbol på skønhed og frugtbarhed og har været eftertragtet til alle tider

Den danske æblekultur går tilbage til 1100-tallet. Men i dag kan man kun få ganske få sorter i butikkerne. De har det tilfælles, at de er langtidsholdbare, røde, søde og fuldstændig uden historie. Det siger Per Kølster, der er æbleentusiast, ølbrygger og formand for Økologisk Landsforening

Klimavenlig mad: Sådan spiser du dig til et mindre CO2-aftryk

Vi giver dig en klimavenlig madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk

Fødevareministeriet lader McDonald’s definere, hvad der er god mad

Miljø- og Fødevareministeriets topmøde om fødevarer har kun inviteret madgiganterne med til bordet, selv om de absolut ikke har de bæredygtige løsninger, vi har brug for

Sider

Mest læste

  1. Journalist Kristian Villesen har aldrig lavet en vegetarisk ret i sit liv og har derfor svært ved droppe kødet af hensyn til klimaet. Men nu skifter han lam og okse ud med svin og kylling
  2. Vi giver dig en klimavenlig madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk
  3. Januar er sparemåned for mange. Forfatter til bøgerne ’Mæt på budget’ og ’Flyttehjemmefrakogebogen’, Sebastian Randrup, guider til en billig start på året
  4. Slik skal være en kalejdoskopisk, syntetisk tur gennem kaninhullet. Ikke håndbrygget, økologisk og med smag af løvstikke og røget ingefær
  5. Det velbjærgede borgerskab spiste risalamande til dessert, mens bønderne spiste grød til forret, så det kostbare julekød kunne strække lidt længere. Sådan var det i hvert fald engang, forklarer madhistorier Caroline Nyvang
  6. Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, fravælger aktivt økologiske varer – af hensyn til klimaet
  7. Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion
  8. Da kurbogen ’Kernesund familie – Sådan!’ udkom i 2007, startede en bevægelse, der sønderbombede staten som sundhedsautoritet. Kun bevæbnet med egne erfaringer og professionel kommunikation angreb bevægelsen mælk, mel, sukker – og de professorer, der troede, at alle abonnerede på videnskab som en sandhed