Emne

madkultur

»Det var min mission at få folk til at spise flere græskar«

Maren Korsgaard har dyrket flere end 30 forskellige slags græskar i sit økologiske landbrug. Det er dog ikke selve smagen, men græskarrets fylde, tekstur og cremethed, det gør det til noget særligt, mener hun

Svampen er uforudsigelig og pirrende

Der er ingen tommelfingerregler, når det kommer til svampe. Det er det, der gør dem så fascinerende. Sådan siger biolog, fotograf og svampebogsforfatter Jens H. Petersen, der sammen med sine kolleger opdager 50-60 nye svampearter i Danmark hvert år
Mavefornemmelsen

Æblet er et symbol på skønhed og frugtbarhed og har været eftertragtet til alle tider

Den danske æblekultur går tilbage til 1100-tallet. Men i dag kan man kun få ganske få sorter i butikkerne. De har det tilfælles, at de er langtidsholdbare, røde, søde og fuldstændig uden historie. Det siger Per Kølster, der er æbleentusiast, ølbrygger og formand for Økologisk Landsforening

Grøn madplan: Sådan spiser du dig til et mindre CO2-aftryk

Vi giver dig en madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk

Fødevareministeriet lader McDonald’s definere, hvad der er god mad

Miljø- og Fødevareministeriets topmøde om fødevarer har kun inviteret madgiganterne med til bordet, selv om de absolut ikke har de bæredygtige løsninger, vi har brug for

»Den filippinske mad kan være ret forfærdelig, hvis jeg skal være ærlig«

Søndag afholder non-profit organisationen MAD sit sjette symposium, ’Mind the gap’, der handler om, hvordan man globalt skaber en sundere og mere etisk madkultur. Gennem et to dages kursus i København med foredrag fra førende folk i madindustrien fra hele verden sættes der fokus på bæredygtigt landbrug, socialt iværksætteri, videnskab, sundhed og kreativitet. Vi har talt med den fransk-filippinske kok Tatiana Levha, der sidder i bestyrelsen hos MAD, og som sammen med sin søster driver restauranten Le Servan i Paris.

Karen Hækkerup: Man kan ikke bare erstatte 100 gram kød med 100 gram kikærter

På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret

Med madpakken viser vi alle de andre, hvor store chancer vores børn har for at ende på vinderholdet

Madpakken er familiens fremskudte bastion. I den viser vi, at vi elsker vores børn, også når vi ikke er der

Den franske kødindustri gør alt, hvad den kan, for at udgrænse veganerne

Efter en række aktioner, hvor veganske aktivister har vandaliseret slagterbutikker, har Frankrigs kødindustri nu indledt en modkampagne for at vinde nationens hjerter og maver

Blæksprutter er sund, velsmagende og klimavenlig mad

Ole G. Mouritsen er professor på Københavns Universitet og medforfatter til bogen ’Blæksprutterne kommer – spis dem’. Han mener, at blæksprutte er en klimavenlig, velsmagende og sund madressource, som vi slet ikke er gode nok til at udnytte i Danmark – selv om havene omkring os er fulde af dem

Sider

Mest læste

  1. Miljø- og Fødevareministeriets topmøde om fødevarer har kun inviteret madgiganterne med til bordet, selv om de absolut ikke har de bæredygtige løsninger, vi har brug for
  2. Vi giver dig en madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk
  3. Der er ingen tommelfingerregler, når det kommer til svampe. Det er det, der gør dem så fascinerende. Sådan siger biolog, fotograf og svampebogsforfatter Jens H. Petersen, der sammen med sine kolleger opdager 50-60 nye svampearter i Danmark hvert år
  4. Slik skal være en kalejdoskopisk, syntetisk tur gennem kaninhullet. Ikke håndbrygget, økologisk og med smag af løvstikke og røget ingefær
  5. På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret
  6. Den danske æblekultur går tilbage til 1100-tallet. Men i dag kan man kun få ganske få sorter i butikkerne. De har det tilfælles, at de er langtidsholdbare, røde, søde og fuldstændig uden historie. Det siger Per Kølster, der er æbleentusiast, ølbrygger og formand for Økologisk Landsforening
  7. Da kurbogen ’Kernesund familie – Sådan!’ udkom i 2007, startede en bevægelse, der sønderbombede staten som sundhedsautoritet. Kun bevæbnet med egne erfaringer og professionel kommunikation angreb bevægelsen mælk, mel, sukker – og de professorer, der troede, at alle abonnerede på videnskab som en sandhed
  8. Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion