Emne

madkultur

Den franske osteskole: Beaufort er en besværlig og vidunderlig kongeost

Beaufort er en ægte alpeost og resultatet af et liv i harmoni med årstiderne. Det lyder idyllisk, men at bakse 17.000 køer op og ned ad bjergene er hamrende besværligt

Den franske osteskole: Hver gang du spiser Comté, får du en lille allergisk reaktion

Der skal enorme mængder mælk til at lave den populære bjergost Comté. Derfor har den gennem tiden samlet små samfund og isolerede bønder i kooperativer, og det gør den stadig i dag

Den franske osteskole: Skibumsernes favoritost Reblochon er opstået ud af skattesnyd

Historien bag alpeosten Reblochon er både en rigtig røverhistorie og en god case i effektiv branding

I ’Chef’s Table’ bør grøntsager være lige så lykkelige som mennesker, og jeg æder det hele råt

I Netflix’ ’Chef’s Table’ præsenteres den nære og den eksotiske natur, mesterkokkenes bevingede ord og verdens bedste mad i knivskarp slowmotion. Intet kunne være mere beroligende, skriver kulturjournalist Magnus Sabroe Bjernemose i vores serie om trygheds-tv til uoverskuelige tider

Osteskolen: Mont d’Or er efterårsbebuderen fra bjerget

Mens nogle begræder sommerens ende og frygter efterårets mørke, glæder andre sig til stearinlys og hygge. For en ægte ostekender handler det derimod om noget helt andet: sæsonpremiere på Mont d’Or

Dan Jørgensen skal ikke give mig madlavningstips, han skal give mig en bæredygtig klimapolitik

Dan Jørgensen og Mogens Jensens madlavningsvideo er blot endnu et eksempel på, at vores regering lægger ansvaret for klimaet over på almindelige menneskers skuldre, i stedet for at lave de nødvendige strukturelle ændringer, skriver studerende Malaika Wandall i dette debatindlæg

Den franske osteskole: Brie er ostenes konge

Velkommen til Informations franske osteskole, som hen over efteråret vil føre dig gennem 12 af de vigtigste oste fra ostens moderland – Frankrig. Kan du dem, er du nemlig rigtigt godt kørende udi ostens fortryllende verden, og vi lægger hårdt fra land med intet mindre end ostenes konge

Man vælger da økologi, fordi det smager bedre. Det måtte selv min far indrømme

Det er ikke for klimaets skyld, at man vælger økologisk. Det er, fordi man ikke vil have Monsantos gift i sine havregryn, fordi smagen er bedre, og fordi man vil have kød, man ikke behøver at skamme sig over, skriver Susanne Nielsen i dette debatindlæg

Forskere på KU har analyseret en hel masse tis – og fundet frem til noget vigtigt

Vi går alle sammen rundt med en personlig signatur i urinen, der afslører, hvor sundt vi lever – og derigennem også hvilket samfundslag, vi formentlig tilhører. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet. Livsstilsanalyserne af tis kan potentielt være med til at forbedre folkesundheden

Citatquiz: Hvem sagde hvad om michelinstjerner og Radio 4 i uge 8?

Har du fulgt med i sidste uges brok, og hvem der sagde hvad? Test dig selv her

Sider

Mest læste

  1. Der skal enorme mængder mælk til at lave den populære bjergost Comté. Derfor har den gennem tiden samlet små samfund og isolerede bønder i kooperativer, og det gør den stadig i dag
  2. Beaufort er en ægte alpeost og resultatet af et liv i harmoni med årstiderne. Det lyder idyllisk, men at bakse 17.000 køer op og ned ad bjergene er hamrende besværligt
  3. Det er et af de mest brugte argumenter, kødspisere anvender. Men hvorfor i alverden tager man livet af et levende væsen, der lever et godt liv? Argumentet understreger i virkeligheden det modsatte: At dyrene fortjener at leve videre, skriver Rasit Ufuk Tas i dette debatindlæg
  4. Velkommen til Informations franske osteskole, som hen over efteråret vil føre dig gennem 12 af de vigtigste oste fra ostens moderland – Frankrig. Kan du dem, er du nemlig rigtigt godt kørende udi ostens fortryllende verden, og vi lægger hårdt fra land med intet mindre end ostenes konge
  5. Mens nogle begræder sommerens ende og frygter efterårets mørke, glæder andre sig til stearinlys og hygge. For en ægte ostekender handler det derimod om noget helt andet: sæsonpremiere på Mont d’Or
  6. Da kurbogen ’Kernesund familie – Sådan!’ udkom i 2007, startede en bevægelse, der sønderbombede staten som sundhedsautoritet. Kun bevæbnet med egne erfaringer og professionel kommunikation angreb bevægelsen mælk, mel, sukker – og de professorer, der troede, at alle abonnerede på videnskab som en sandhed
  7. Vi giver dig en klimavenlig madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk
  8. Dan Jørgensen og Mogens Jensens madlavningsvideo er blot endnu et eksempel på, at vores regering lægger ansvaret for klimaet over på almindelige menneskers skuldre, i stedet for at lave de nødvendige strukturelle ændringer, skriver studerende Malaika Wandall i dette debatindlæg