Emne

madkultur

Grøn madplan: Sådan spiser du dig til et mindre CO2-aftryk

Vi giver dig en madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk

Fødevareministeriet lader McDonald’s definere, hvad der er god mad

Miljø- og Fødevareministeriets topmøde om fødevarer har kun inviteret madgiganterne med til bordet, selv om de absolut ikke har de bæredygtige løsninger, vi har brug for

»Den filippinske mad kan være ret forfærdelig, hvis jeg skal være ærlig«

Søndag afholder non-profit organisationen MAD sit sjette symposium, ’Mind the gap’, der handler om, hvordan man globalt skaber en sundere og mere etisk madkultur. Gennem et to dages kursus i København med foredrag fra førende folk i madindustrien fra hele verden sættes der fokus på bæredygtigt landbrug, socialt iværksætteri, videnskab, sundhed og kreativitet. Vi har talt med den fransk-filippinske kok Tatiana Levha, der sidder i bestyrelsen hos MAD, og som sammen med sin søster driver restauranten Le Servan i Paris.

Karen Hækkerup: Man kan ikke bare erstatte 100 gram kød med 100 gram kikærter

På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret

Med madpakken viser vi alle de andre, hvor store chancer vores børn har for at ende på vinderholdet

Madpakken er familiens fremskudte bastion. I den viser vi, at vi elsker vores børn, også når vi ikke er der

Den franske kødindustri gør alt, hvad den kan, for at udgrænse veganerne

Efter en række aktioner, hvor veganske aktivister har vandaliseret slagterbutikker, har Frankrigs kødindustri nu indledt en modkampagne for at vinde nationens hjerter og maver

Blæksprutter er sund, velsmagende og klimavenlig mad

Ole G. Mouritsen er professor på Københavns Universitet og medforfatter til bogen ’Blæksprutterne kommer – spis dem’. Han mener, at blæksprutte er en klimavenlig, velsmagende og sund madressource, som vi slet ikke er gode nok til at udnytte i Danmark – selv om havene omkring os er fulde af dem

»Det er lidt som at sidde på et tog, man ved kører galt. Enten bliver man siddende, eller også hopper man af«

Dybt inde i de svenske skove ligger Allmogegården, hvor man kan komme på kursus i otte måneder for at lære at slagte grise, bygge huse og dyrke sine egne grøntsager. Det handler først og fremmest om at få et bedre liv. Men det er også et kursus i at overleve de forestående samfundsforandringer, der vil ske som følge af klimaforandringer og systemkollaps

»Man spiser skræmmende meget gris i Grønland«

Maden og råvarerne er en del af den grønlandske identitet og dermed også en vigtig brik i den politiske debat om selvstændighed. Derfor bør der også spises mindre gris og grillmad og mere moskus og fjeldsyre i Grønland, mener kok og kogebogsforfatter Jeppe Ejvind Nielsen, der bor i Kangerlussuaq
Mavefornemmelsen

»En cykelrytter kan også finde på at trøstespise«

Cykelryttere skal ramme den perfekte balance mellem at fylde masser af brændstof på og samtidig undgå at få for mange kalorier inden for lycraen, fortæller Hannah Grant, kogebogsforfatter og tidligere kok for blandt andet cykelholdet Tinkoff Saxo

Sider

Mest læste

  1. Miljø- og Fødevareministeriets topmøde om fødevarer har kun inviteret madgiganterne med til bordet, selv om de absolut ikke har de bæredygtige løsninger, vi har brug for
  2. Madpakken er familiens fremskudte bastion. I den viser vi, at vi elsker vores børn, også når vi ikke er der
  3. På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret
  4. Vi giver dig en madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk
  5. Efter en række aktioner, hvor veganske aktivister har vandaliseret slagterbutikker, har Frankrigs kødindustri nu indledt en modkampagne for at vinde nationens hjerter og maver
  6. Da kurbogen ’Kernesund familie – Sådan!’ udkom i 2007, startede en bevægelse, der sønderbombede staten som sundhedsautoritet. Kun bevæbnet med egne erfaringer og professionel kommunikation angreb bevægelsen mælk, mel, sukker – og de professorer, der troede, at alle abonnerede på videnskab som en sandhed
  7. Dybt inde i de svenske skove ligger Allmogegården, hvor man kan komme på kursus i otte måneder for at lære at slagte grise, bygge huse og dyrke sine egne grøntsager. Det handler først og fremmest om at få et bedre liv. Men det er også et kursus i at overleve de forestående samfundsforandringer, der vil ske som følge af klimaforandringer og systemkollaps
  8. Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion