Emne

madkultur

Stambord
15. januar 2022

Kommer der naturvin i Netto? Her er seks profetier om naturvinens 2022

Det nye år på naturvinsscenen bliver spektakulært. Efterspørgslen vil stige, men det vil efterligningerne og skandalerne også. Og så står dansk vin over for et mindre internationalt gennembrud
Det nye år på naturvinsscenen bliver spektakulært. Efterspørgslen vil stige, men det vil efterligningerne og skandalerne også. Og så står dansk vin over for et mindre internationalt gennembrud
Stambord
8. januar 2022

Det kinesiske køkken findes ikke – der findes mange. Her er en begynderguide

Der er cirka lige så langt fra Øst- til Vestkina som fra Oslo til Bagdad, og maden er lige så forskellig. Der findes med andre ord ikke ét kinesisk køkken – og der er god grund til at stifte bekendtskab med den gastronomiske mangfoldighed, som i stigende grad kan opleves i Danmark
Der er cirka lige så langt fra Øst- til Vestkina som fra Oslo til Bagdad, og maden er lige så forskellig. Der findes med andre ord ikke ét kinesisk køkken – og der er god grund til at stifte bekendtskab med den gastronomiske mangfoldighed, som i stigende grad kan opleves i Danmark
Stambord
18. december 2021

Julen er en perfekt anledning til at genopdage saucens mirakel

Julen er saucernes tid, og vi tager et dybt dyk i gryden. For hvad er det egentlig, der gør dette mangefacetterede fluidum til så uundværlig en del af vores køkken?
Julen er saucernes tid, og vi tager et dybt dyk i gryden. For hvad er det egentlig, der gør dette mangefacetterede fluidum til så uundværlig en del af vores køkken?
Stambord
4. december 2021

En suppe forandrede mit liv

Duften hos olivenmølleren i Pietrasanta og smagen af den bondske bønnesuppe fik mig til at droppe reklamelivet. Nu bor jeg i Karise og har det vildt over knoldselleri. Det er alt sammen Rie Bobergs skyld
Duften hos olivenmølleren i Pietrasanta og smagen af den bondske bønnesuppe fik mig til at droppe reklamelivet. Nu bor jeg i Karise og har det vildt over knoldselleri. Det er alt sammen Rie Bobergs skyld
Læserbrev
22. november 2021

FOA: De offentlige køkkener skal have 25 procent lavere klimabelastning i 2025

Klimaet skal reddes i hverdagen. Derfor skal de offentlige køkkener gå forrest og fokusere på plantebaserede måltider. Og hvis danskerne har friheden til at vælge plantebaseret på arbejdet, er der større chance for, at de også vil gøre det derhjemme, skriver formand for kost- og servicesektoren i FOA Pia Heidi Nielsen
Stambord
16. oktober 2021

Trøflerne truet: Den svovlduftende diamant er under klimapres

Trøflen er en køkkenlegende, og efterspørgslen på det mytiske, underjordiske frugtlegeme er eksploderet under den postpandemiske hedonisme. Men nu kan klimaforandringer true den fineste svamp i familien: den hvide Alba-trøffel
Trøflen er en køkkenlegende, og efterspørgslen på det mytiske, underjordiske frugtlegeme er eksploderet under den postpandemiske hedonisme. Men nu kan klimaforandringer true den fineste svamp i familien: den hvide Alba-trøffel
Stambord
9. oktober 2021

Kartoflen er meget mere end den barndomsven, du ikke længere vil ses med

Den har været dømt ude et utal af gange, som grisefoder og som usund stivelse, men som det evige comeback kid forbliver kartoflen en af verdens mest dyrkede afgrøder – og en af de mest bæredygtige og klimavenlige
Den har været dømt ude et utal af gange, som grisefoder og som usund stivelse, men som det evige comeback kid forbliver kartoflen en af verdens mest dyrkede afgrøder – og en af de mest bæredygtige og klimavenlige
Stambord
25. september 2021

Det urtebaserede køkken er mere end en pincetdrevet storbytrend for gastrofolket

Sankning – indsamling af planter, urter og bær i naturen – er kommet i høj kurs, og urterne vinder i stigende grad indpas uden for Michelinrestauranterne. Det handler både om nye smagsoplevelser og et nyt natursyn
Sankning – indsamling af planter, urter og bær i naturen – er kommet i høj kurs, og urterne vinder i stigende grad indpas uden for Michelinrestauranterne. Det handler både om nye smagsoplevelser og et nyt natursyn
Stambord
18. september 2021

Gastronomien er ramt af en ny trend: Ser det her godt ud på Instagram?

Instagram har fremelsket et madunivers fyldt med farver og fancy effekter, hvor der er knald på den kulinariske selviscenesættelse. Men det stilrene udtryk er ved at få modspil fra et mere kaotisk take på madlavning i den digitale æra
På de sociale medier drukner vores mad i glitter, farver og visuel iscenesættelse.
Stambord
11. september 2021

Selv om bøffen er paria, skal du ikke være bekymret for rødvinen – den har en fremtid i det grønne køkken

Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?

Sider