Emne

madkultur

Kan god spaghetti redde verden?

Francesco Falaschi inviterer med ’Smagen af Toscana’ på ’feelgood’-tur til Italien med fokus på mad og ordentlig opførsel

Peter Kofod: »Vi spiser og værner om det, vi er vant til og altid har kendt«

Peter Kofod mener ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad borgerne har hjemme i køleskabet. Men i offentligt regi er frikadeller og dansk madkultur helt rimelige identitetspolitiske anliggender
Stemmegaflen

Klaus Riskær: »Selv når vi køber de dyreste kyllinger, kan vi være i tvivl om, hvorvidt de har haft det godt nok«

Det piner Klaus Riskær Pedersen fra partiet Klaus Riskær Pedersen, at vores fødevarer pakkes ind i så meget plastik og »pis og lort«, og så vil han af gastronomiske årsager »fucking nødigt« have en middagsinvitation fra Dansk Folkepartis trafikordfører

Bøf uden kød og ost uden ost – hvorfor give bæredygtige produkter navne efter det, de ikke er?

Umiddelbart virker det selvmodsigende at kalde et nyt produkt noget, som forbrugerne ønsker at fravælge. Men måske ligger forklaringen i det faktum, at vi mennesker har svært ved at relatere til noget, vi ikke kender i forvejen

Rosa Lund: »Venstreorienteret mad er mad, man er sammen om«

Økologisk, klimavenligt og multikulturelt. Fordommene om venstreorienteret mad er sande, siger folketingsmedlem Rosa Lund. Men vigtigst af alt er, at maden er fællesskabsorienteret og inkluderende – ligesom smørrebrød

»Man ser sjældent en Venstre-mand, der rynker på næsen af varm mad«

Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, fravælger aktivt økologiske varer – af hensyn til klimaet

En carbonara den ene dag, en kartoffelsuppe den anden dag – det kan man sagtens gøre for en 50’er

Januar er sparemåned for mange. Forfatter til bøgerne ’Mæt på budget’ og ’Flyttehjemmefrakogebogen’, Sebastian Randrup, guider til en billig start på året

'Ved at spise risalamande kunne det frankofile borgerskab distancere sig fra de lavere klassers julemiddag'

Det velbjærgede borgerskab spiste risalamande til dessert, mens bønderne spiste grød til forret, så det kostbare julekød kunne strække lidt længere. Sådan var det i hvert fald engang, forklarer madhistorier Caroline Nyvang

Julekalender: Det strider imod min natur at droppe kødet

Journalist Kristian Villesen har aldrig lavet en vegetarisk ret i sit liv og har derfor svært ved droppe kødet af hensyn til klimaet. Men nu skifter han lam og okse ud med svin og kylling

»Det var min mission at få folk til at spise flere græskar«

Maren Korsgaard har dyrket flere end 30 forskellige slags græskar i sit økologiske landbrug. Det er dog ikke selve smagen, men græskarrets fylde, tekstur og cremethed, det gør det til noget særligt, mener hun

Sider

Mest læste

  1. Francesco Falaschi inviterer med ’Smagen af Toscana’ på ’feelgood’-tur til Italien med fokus på mad og ordentlig opførsel
  2. Stenalderkost, ’low carb high fat’-diæter og stram vegansk disciplin. Et væld af mærkværdige kure vælter ind over os og lover sundhed, styrke og lange liv. Men selv om de tager afsæt i videnskaben, har de mere tilfælles med religion
  3. Da kurbogen ’Kernesund familie – Sådan!’ udkom i 2007, startede en bevægelse, der sønderbombede staten som sundhedsautoritet. Kun bevæbnet med egne erfaringer og professionel kommunikation angreb bevægelsen mælk, mel, sukker – og de professorer, der troede, at alle abonnerede på videnskab som en sandhed
  4. På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret
  5. Søndag afholder non-profit organisationen MAD sit sjette symposium, ’Mind the gap’, der handler om, hvordan man globalt skaber en sundere og mere etisk madkultur. Gennem et to dages kursus i København med foredrag fra førende folk i madindustrien fra hele verden sættes der fokus på bæredygtigt landbrug, socialt iværksætteri, videnskab, sundhed og kreativitet. Vi har talt med den fransk-filippinske kok Tatiana Levha, der sidder i bestyrelsen hos MAD, og som sammen med sin søster driver restauranten Le Servan i Paris.
  6. Har vi ikke større udfordringer med integrationen end at forsøge at ’normalisere’ flygtninge ved at proppe rugbrød i gabet på dem?
  7. Vi giver dig en klimavenlig madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk
  8. Pörkölt er den sovsede version af Ungarns mest skattede nationalret, gullaschen. Det er en folkets ret. Ungarns frikadelle. Og så er den fuld af det allermest ungarske krydderi: paprika, fortæller ungarskfødte Tillike Jørgensen. Hun kan godt stemme til valget, men har ikke tænkt sig at gøre det