Emne

madkultur

Madprogrammet ’Oraklet fra Fondue’ er venskabsporno til dem, der higer efter Simon Juls sjov og gravalvor

Multikreativ komiker Simon Jul har sammen med to venner lavet madhyggeudsendelserne ’Oraklet fra Fondue’, der dyrker den følsomme, sjove, kompetente og selvalvorlige livsstilsmand, hvis venskab man skal begære

Podcast: Fremtidens bæredygtige kød bliver måske til i et laboratorie

Det lyder måske som noget fra en science fiction-film, men det er faktisk lykkedes forskere at producere kød i et laboratorie. Det kan måske blive et alternativ til de hakkebøffer, der er så skadelige for klimaet, fortæller lektor Margrethe Therkildsen i denne uges afsnit af Den grønne løsning

Osteskolen: Den blå ost fra grottens dyb

Ligesom roquefort sætter punktum på ostebordet, afslutter vi vores serie om franske osteklassikere med blåskimmelosten over dem alle: roquefort – osten, der er intet mindre end et mirakel

Regeringen mangler mod. Der er ingen vej uden om mindre kød

Der er brug for en kulturændring, som vegetardage i de statslige kantiner vil kunne være med til at drive frem. Derfor er det ærgerligt, at regeringen trækker sit forslag om to ugentlige vegetardage tilbage

Den franske osteskole: Beaufort er en besværlig og vidunderlig kongeost

Beaufort er en ægte alpeost og resultatet af et liv i harmoni med årstiderne. Det lyder idyllisk, men at bakse 17.000 køer op og ned ad bjergene er hamrende besværligt

Den franske osteskole: Hver gang du spiser Comté, får du en lille allergisk reaktion

Der skal enorme mængder mælk til at lave den populære bjergost Comté. Derfor har den gennem tiden samlet små samfund og isolerede bønder i kooperativer, og det gør den stadig i dag

Den franske osteskole: Skibumsernes favoritost Reblochon er opstået ud af skattesnyd

Historien bag alpeosten Reblochon er både en rigtig røverhistorie og en god case i effektiv branding

I ’Chef’s Table’ bør grøntsager være lige så lykkelige som mennesker, og jeg æder det hele råt

I Netflix’ ’Chef’s Table’ præsenteres den nære og den eksotiske natur, mesterkokkenes bevingede ord og verdens bedste mad i knivskarp slowmotion. Intet kunne være mere beroligende, skriver kulturjournalist Magnus Sabroe Bjernemose i vores serie om trygheds-tv til uoverskuelige tider

Osteskolen: Mont d’Or er efterårsbebuderen fra bjerget

Mens nogle begræder sommerens ende og frygter efterårets mørke, glæder andre sig til stearinlys og hygge. For en ægte ostekender handler det derimod om noget helt andet: sæsonpremiere på Mont d’Or

Dan Jørgensen skal ikke give mig madlavningstips, han skal give mig en bæredygtig klimapolitik

Dan Jørgensen og Mogens Jensens madlavningsvideo er blot endnu et eksempel på, at vores regering lægger ansvaret for klimaet over på almindelige menneskers skuldre, i stedet for at lave de nødvendige strukturelle ændringer, skriver studerende Malaika Wandall i dette debatindlæg

Sider

Mest læste

  1. Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
  2. Det er et af de mest brugte argumenter, kødspisere anvender. Men hvorfor i alverden tager man livet af et levende væsen, der lever et godt liv? Argumentet understreger i virkeligheden det modsatte: At dyrene fortjener at leve videre, skriver Rasit Ufuk Tas i dette debatindlæg
  3. Multikreativ komiker Simon Jul har sammen med to venner lavet madhyggeudsendelserne ’Oraklet fra Fondue’, der dyrker den følsomme, sjove, kompetente og selvalvorlige livsstilsmand, hvis venskab man skal begære
  4. Vi giver dig en klimavenlig madplan med opskrifter på måltider med begrænset klimaaftryk
  5. Det er ikke for klimaets skyld, at man vælger økologisk. Det er, fordi man ikke vil have Monsantos gift i sine havregryn, fordi smagen er bedre, og fordi man vil have kød, man ikke behøver at skamme sig over, skriver Susanne Nielsen i dette debatindlæg
  6. Da kurbogen ’Kernesund familie – Sådan!’ udkom i 2007, startede en bevægelse, der sønderbombede staten som sundhedsautoritet. Kun bevæbnet med egne erfaringer og professionel kommunikation angreb bevægelsen mælk, mel, sukker – og de professorer, der troede, at alle abonnerede på videnskab som en sandhed
  7. Mad kan også være politisk i Rusland. Teen er blevet et symbol, og den kendte suppe borsjtj er noget af det, der forener ukrainerne og russerne midt i den strid, som også er et af hovedtemaerne i den russiske valgkamp. Ejer af Restaurant Rusland, Thomas Køhler, kommer her med sin opskrift på borsjtj
  8. På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret