Emne: madspild

Seneste artikler

Gør doggybaggen obligatorisk

Læserbrev
Hvor langt vil du gå, hvis din familie mangler mad på bordet? Vil du banke på en vildt fremmeds dør for at aftage rester fra hans aftensmad?

Flere fattige danskere får gratis mad på Facebook

Hvor langt vil du gå, hvis din familie mangler mad på bordet? Vil du banke på en vildt fremmeds dør for at aftage rester fra hans aftensmad?

Er fryseren blevet sidste stop inden skraldespanden?

Næsten hver anden dansker har UFO’er liggende i fryseren. Vi narrer os selv til at tro, vi er gode, ved at fryse madrester ned – blot for at smide dem ud et år senere.
environment, nature, plastic bottle, pollution, sea bird, vegetation

En dråbe i plastikhavet

Skal bananer, som fra naturens side har en naturlig indpakning, pakkes ind i plastik? Det mener nogle forskere. Alt imens emballagefri supermarkeder så småt vinder frem.

’Bedst før’ betyder ikke ’værst efter’

Vidste du at knækbrød, konserves, pasta, ris, mysli, gryn, tørrede bønner, linser, ærter, ketchup, chilisovs, salt, slik, chokolade, marmelade, krydderier, olie, yoghurt og skyr sagtens kan spises, selv om holdbarhedsdatoen er udløbet?
Hvem har skabt de uskrevne regler for, at man skal give sine kære mindst otte julegaver pr. person, og at man skal lave mad til 20, selv om man kun bliver otte til julefrokosten

Vores indre julehamster

Hvem har skabt de uskrevne regler for, at man skal give sine kære mindst otte julegaver pr. person, og at man skal lave mad til 20, selv om man kun bliver otte til julefrokosten

Europa: Stort EU-madspild kan undgås

Hvert år smider den gennemsnitlige europæer 123 kilo mad i skraldespanden. Næsten 80 pct. kan undgås, siger ny analyse
To frivillige er sammen med køkkenleder Irina Bothmann (i midten) i gang med at forberede aftenens hovedret på restaurant Rub & Stub – flanksteak med kartofler og blødstegte løg.

Grimme løg og albinofisk gør verden grønnere

Hver dag giver restaurant Rub & Stub nyt liv til fødevarer, som ingen andre vil have. Restauranten er en af flere hundrede spirende socialøkonomiske virksomheder i Danmark. Ofte gavner virksomhederne samfundet og miljøet, men de er også til potentiel fare for demokratiet, mener forsker i social innovation

Hvad er mest ulækkert – at rode i skraldespande eller at smide god mad ud?

Jeg skralder. Eller er med det mere poetiske engelske udtryk en ’dumpster diver’. Det vil sige, at jeg cykler rundt i mit mondæne kvarter på Østerbro og ’dykker ned’ i skraldespande fra supermarkeder og bagerbutikker

Det usynlige madsvineri

Julemad for en mia. kroner havner i skraldespanden, men madspild er desværre ikke kun et højtidsfænomen. Det kræver an regulær adfærdsændring at komme spildet til livs

Sider

Mest læste

  1. Læserbrev
  2. Danmark er blevet kåret til Europas førende land til at bekæmpe madspild. På fem år er Danmarks madspild reduceret med 25 pct.
  3. Det lyder besnærende, at det kommende ReFood supermarked vil dæmme op for madspild ved at sælge kasserede varer fra detailhandlen. Men reelt løser man ikke problemet med madspild, man udnytter blot konsekvenserne af et langt større problem: overproduktion af fødevarer
  4. Hvert år smider den gennemsnitlige europæer 123 kilo mad i skraldespanden. Næsten 80 pct. kan undgås, siger ny analyse
  5. Hvor langt vil du gå, hvis din familie mangler mad på bordet? Vil du banke på en vildt fremmeds dør for at aftage rester fra hans aftensmad?
  6. Jeg skralder. Eller er med det mere poetiske engelske udtryk en ’dumpster diver’. Det vil sige, at jeg cykler rundt i mit mondæne kvarter på Østerbro og ’dykker ned’ i skraldespande fra supermarkeder og bagerbutikker
  7. Skal bananer, som fra naturens side har en naturlig indpakning, pakkes ind i plastik? Det mener nogle forskere. Alt imens emballagefri supermarkeder så småt vinder frem.
  8. Næsten hver anden dansker har UFO’er liggende i fryseren. Vi narrer os selv til at tro, vi er gode, ved at fryse madrester ned – blot for at smide dem ud et år senere.