Emne

ny nordisk mad

Mavefornemmelsen: Spidskål er et af de allerbedste eksempler på noget, der er kommet meget mere af

WHO har kaldt frembringelsen af ny nordisk mad for en ’ekstraordinær bedrift’. Men hvor udbredt er tendensen til nordisk mad egentlig i danskernes indkøb? Meget, fortæller analysechef i COOP, Lars Aarup. Men kun i de store byer

Beværtet: At koge fra hoften

Med 10 kokke til eksperimenterende servering i Nordatlanten. Man tager til takke med, hvad der er – og tilsætter så lidt talent og anarki

Palæomad, hundeæde og selvværd som en vandpumpet hamburgeryg

Jeg kunne ikke klare flere kronragede kendiskokke i cardigan, joviale smørbrødre og pudrede dessertkokke med munden fuld af sukker. Jeg mistede appetitten for Danmark. Jeg måtte væk

Vend skoleblikket mod nord

Ny Nordisk Skole-initiativet kan åbne danske skoler for løsninger og praksisser, der fungerer optimalt i vore nabolande. Her er lovgivning, kultur- og samfundsforhold meget lig de danske, og ofte kan vi derfor uden videre overføre gode ideer fra de nordiske naboer til danske skoler. Lad os vække traditionen for nordisk samarbejde til live igen

Kan JEG redde kloden?

Fødevarekrisen raser i den store verden, men når jeg går ned i Netto, er der masser af mad. Jeg vil gerne spise grønt, men hvad skal jeg vælge? Har mine valg mon overhovedet betydning i det store perspektiv? ’Ja,’ siger forskningen: Ændret kost kan reducere udslippet af drivhusgasser med op til en fjerdedel