Emne

økologi

Artikler
Interview
11. september 2023

Efter et langt dyrlægeliv: Det gør ondt at se, hvad der sker med dyrene og naturen

Det konventionelle danske landbrug presser naturen og produktionsdyrene langt ud over det bæredygtige, mener dyrlæge med erfaringer fra både det konventionelle og økologiske husdyrbrug og fra forskningen
Det konventionelle danske landbrug presser naturen og produktionsdyrene langt ud over det bæredygtige, mener dyrlæge med erfaringer fra både det konventionelle og økologiske husdyrbrug og fra forskningen
På arbejde for klimaet
26. august 2023

Efter 40 år kæmper Morten Jensen stadig for økologi

Mange helt almindelige mennesker gør hver dag en indsats for klimaet, når de går på arbejde. Den grønne omstilling er blevet deres levevej. I denne serie møder vi en række af dem. Her Morten Jensen, der er selvstændig økologisk landmand
Morten Jensen regner med, at fremtiden for landbruget er økologisk – det giver bedst mening for både afgrøder og klima, siger han.
Bogkritik
31. juli 2023

Bog om naturens kommunikation kommer helt tæt på

Sofie Isager Ahls tankevækkende bog kan læses som en kultivering af litterær opmærksomhed og en gensidigt helende skrive- og læsepraksis. Hun både ser, hører, lugter og sætter ord på egne følelser
Der tales om regenerativ ledelse, regenerativ økonomi, regenerativ turisme, regenerativ filosofi og sidst, men ikke mindst regenerativt jordbrug. Men hvad betyder ordet? Det spørgsmål kommer antropolog Sofie Isager Ahl blandt andet omkring i ’Regeneration’.
Brevkasse
27. maj 2023

Brevkassen: Min mand køber konventionelle koteletter

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Gastropolis
20. maj 2023

Det har været et dårligt år for den bæredygtige mad, men håbet spirer

Inflation og stigende fødevarepriser gør salget af økologiske varer svært i Danmark. Men det betyder ikke, at danskerne helt har droppet det økologiske måltid. Faktisk er der masser af håb, hvis bare detailhandlen tør gå forrest
Inflation og stigende fødevarepriser gør salget af økologiske varer svært i Danmark. Men det betyder ikke, at danskerne helt har droppet det økologiske måltid. Faktisk er der masser af håb, hvis bare detailhandlen tør gå forrest
Gastropolis
20. maj 2023

I Alperne drømmer stjernekokken Christophe Aribert om fødevareindustriens undergang

Christophe Ariberts køkkenhave starter ved bagdøren til hans tostjernede Michelin-restaurant ved Alpernes fod. Gartneren er en del af køkkenholdet, og menuen står på grøntsager, krydderurter og ferskvandsfisk fra lokalområdet. Det handler om smag – men også om en drøm om supermarkedernes endeligt
Christophe Ariberts køkkenhave starter ved bagdøren til hans tostjernede Michelin-restaurant ved Alpernes fod. Gartneren er en del af køkkenholdet, og menuen står på grøntsager, krydderurter og ferskvandsfisk fra lokalområdet. Det handler om smag – men også om en drøm om supermarkedernes endeligt
Læserbrev
8. maj 2023

Information har dækket Coop og Irma-lukning ukritisk. Frygter avisen sin bestyrelsesformand?

Selv om Information hævder at være uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser, så kan man sætte spørgsmålstegn ved, om det har været sagen i dækningen af Coop, der har samme bestyrelsesformand som Information
Irma har sat sit præg på den danske dagligvarebranche ved at være blandt de første til at sælge økologi og droppe salg af buræg. Værdier, som Information også kæmper for igennem sin generelle nyhedsdækning.
Læserbrev
20. april 2023

Afliv myten om, at økologi skader klimaet ‒ én gang for alle

Det er en hårdnakket myte, at økologisk landbrug er mere klimaskadeligt end konventionelt – det er omvendt: En fordobling af det økologiske areal ville reducere Danmarks CO2-udledning svarende til udledning fra alle husstande i Esbjerg Kommune
Det er en hårdnakket myte, at økologisk landbrug er mere klimaskadeligt end konventionelt – det er omvendt: En fordobling af det økologiske areal ville reducere Danmarks CO2-udledning svarende til udledning fra alle husstande i Esbjerg Kommune
Læserbrev
3. april 2023

Naturstyrelsen sprøjter gift på 30 år gamle økologiske marker

I forbindelse med et klimaprojekt i Syddjurs Kommune, omlægger Naturstyrelsen i disse dage store økologiske arealer til konventionel dyrkning. Men klimakampen skal ikke føres med miljøet som taber, men beskytte vores grundvandsressourcer
I forbindelse med et klimaprojekt i Syddjurs Kommune, omlægger Naturstyrelsen i disse dage store økologiske arealer til konventionel dyrkning. Men klimakampen skal ikke føres med miljøet som taber, men beskytte vores grundvandsressourcer
Bogkritik
10. marts 2023

Malte Tellerup fremstiller økoterror som forståelig, men samtidig som en handling uden håb og fremtid

I ’Spræng fabrikken’ er der en modsætning mellem dem, der tror på en grøn kapitalisme, og dem, der kræver et mere radikalt brud
I ’Spræng fabrikken’ er der en modsætning mellem dem, der tror på en grøn kapitalisme, og dem, der kræver et mere radikalt brud

Sider