Det konventionelle danske landbrug presser naturen og produktionsdyrene langt ud over det bæredygtige, mener dyrlæge med erfaringer fra både det konventionelle og økologiske husdyrbrug og fra forskningen
Mange helt almindelige mennesker gør hver dag en indsats for klimaet, når de går på arbejde. Den grønne omstilling er blevet deres levevej. I denne serie møder vi en række af dem. Her Morten Jensen, der er selvstændig økologisk landmand
Sofie Isager Ahls tankevækkende bog kan læses som en kultivering af litterær opmærksomhed og en gensidigt helende skrive- og læsepraksis. Hun både ser, hører, lugter og sætter ord på egne følelser
Inflation og stigende fødevarepriser gør salget af økologiske varer svært i Danmark. Men det betyder ikke, at danskerne helt har droppet det økologiske måltid. Faktisk er der masser af håb, hvis bare detailhandlen tør gå forrest
Christophe Ariberts køkkenhave starter ved bagdøren til hans tostjernede Michelin-restaurant ved Alpernes fod. Gartneren er en del af køkkenholdet, og menuen står på grøntsager, krydderurter og ferskvandsfisk fra lokalområdet. Det handler om smag – men også om en drøm om supermarkedernes endeligt
Selv om Information hævder at være uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser, så kan man sætte spørgsmålstegn ved, om det har været sagen i dækningen af Coop, der har samme bestyrelsesformand som Information
Det er en hårdnakket myte, at økologisk landbrug er mere klimaskadeligt end konventionelt – det er omvendt: En fordobling af det økologiske areal ville reducere Danmarks CO2-udledning svarende til udledning fra alle husstande i Esbjerg Kommune
I forbindelse med et klimaprojekt i Syddjurs Kommune, omlægger Naturstyrelsen i disse dage store økologiske arealer til konventionel dyrkning. Men klimakampen skal ikke føres med miljøet som taber, men beskytte vores grundvandsressourcer
Det konventionelle danske landbrug presser naturen og produktionsdyrene langt ud over det bæredygtige, mener dyrlæge med erfaringer fra både det konventionelle og økologiske husdyrbrug og fra forskningen
Vi bruger milliarder af skattekroner på tilskud til økologisk landbrug, fordi vi er blevet duperet af fortællingen om en naturlig og klimavenlig produktion. Men i virkeligheden er økologerne lige så store klimasyndere som resten af landbruget, skriver Knud Haugmark i dette debatindlæg.
Sofie Isager Ahls tankevækkende bog kan læses som en kultivering af litterær opmærksomhed og en gensidigt helende skrive- og læsepraksis. Hun både ser, hører, lugter og sætter ord på egne følelser
Det er ikke for klimaets skyld, at man vælger økologisk. Det er, fordi man ikke vil have Monsantos gift i sine havregryn, fordi smagen er bedre, og fordi man vil have kød, man ikke behøver at skamme sig over, skriver Susanne Nielsen i dette debatindlæg
Danmarks største mejerikoncern, Arla, vil omlægge produktionen af 100 millioner kilo økologisk mælk til konventionelt om året. Det er udtryk for »kortsigtede interesser,« lyder det fra Økologisk Landsforening
Mange helt almindelige mennesker gør hver dag en indsats for klimaet, når de går på arbejde. Den grønne omstilling er blevet deres levevej. I denne serie møder vi en række af dem. Her Morten Jensen, der er selvstændig økologisk landmand
Den kinesiske regering har for første gang indrømmet, at verdens største dæmning på Yangtze-floden kan få 'katastrofale' følger. Nu vil myndighederne forflytte fire millioner personer i et forsøg på mindske skaden