Emne

øl

Dansk Retursystem drukner de små bryggerier

Læserbrev
Den døende engelske pub

Londons autentiske pubber trues af udvanding og undergang

Masseturisme, skyhøje ejendomspriser, kæde-strømlining, rygeforbud – Londons pubcrawling bliver til ørkenvandring

FOLK

FOLK fra dagens avis

Glem Kylle Kylle. Her er syv nye sæson-øl fra Carlsberg

Moderne Tider Breweries har i samarbejde med en autodidakt brygger med stort fuldskæg udarbejdet syv træfsikre sæson-øl, som vil skabe ny glæde i befolkningen og booste Carlsbergs pressede årsregnskaber
Prost

Drømmen om det rene tyske øl

Tyskland fejrer i år 500-året for det berømte ’reinheitsgebot’ – regelsættet for ren ølbrygning. Men stadig flere bryggere kritiserer de stolte regler for at være forældet folklore, der står i vejen for mangfoldighed og det tyske øls fremtid

Højt skum: Kølsters tolv haner

Kølsters bryg er kompromisløse derved, at de bekender sig til et terroir-dogme om i videst mulig omfang kun at anvende råvarer dyrket på eget territorium

Højt skum: Når nu julen starter allerede i november

Tilbage til Ølakademiets kollektion. Her er fine sager fra Amager, Herslev, Hornbeer, Midtfyn og Fur, og sandelig også en delikatesse fra Grauballe i det jyske søhøjland

Højt skum: Troldmanden fra Vermont

For 33-årige Shaun E. Hill er kommet langt, siden han for fem år drog hjem over dammen efter en periode som chefbrygger på Nørrebro Bryghus. I januar kårede verdens største onlinebrugerforum for ølæsteter, Ratebeer, hans bryggeri i Vermont, Hill Farmstead til Best Brewery in the World

Højt skum: Flyture, Frederiksberg, og fodbold-frustrationer

Fodboldsæsonen med inter-europæiske midtugeopgør er over os. Det lægger op til drengeaftener med indlagte ølsmagninger, en hævdvunden skik

Beværtet: Øllebrød

Maden er slået stort op på Mikkellers restaurant i Viktoriagade. Indretningen er formidabel, øllet godt, snapsekortet imponerer, men maden halter

Sider

Mest læste

  1. Tyskland fejrer i år 500-året for det berømte ’reinheitsgebot’ – regelsættet for ren ølbrygning. Men stadig flere bryggere kritiserer de stolte regler for at være forældet folklore, der står i vejen for mangfoldighed og det tyske øls fremtid
  2. Kølsters bryg er kompromisløse derved, at de bekender sig til et terroir-dogme om i videst mulig omfang kun at anvende råvarer dyrket på eget territorium
  3. Læserbrev