Emne

Oksekød

Cavlingnomineret serie
Det blev præsenteret som uafhængig forskning, men landbrugslobbyen fik lov at skrive med. Og da skandalen begyndte at rulle, tilbageholdt Aarhus Universitet sandheden. Her er historien om oksekødsrapporten
Det blev præsenteret som uafhængig forskning, men landbrugslobbyen fik lov at skrive med. Og da skandalen begyndte at rulle, tilbageholdt Aarhus Universitet sandheden. Her er historien om oksekødsrapporten

Eksperter: Aarhus Universitets undersøgelse efter oksekødsrapport er utroværdig og bagatelliserer alvorlige fejl

Aarhus Universitets interne undersøgelse er så mangelfuld og uigennemskuelig, at dens konklusioner er utroværdige, vurderer tre eksperter efter omfattende gennemgang. Ifølge dem er der flere alvorlige fejl i rapporterne, end universitetet har givet udtryk for. Vi har forsøgt at skabe transparens, siger universitetet

Podcast: Problematisk klimaforskning, Hongkong og Tarantino

I ugens Radio Information kommer vi rundt om fejlagtig forskning om klimaaftrykket fra slik, kaffe og alkohol, Quentin Tarantinos nye film ’Once Upon a Time … in Hollywood’ og demonstrationerne i Hongkong

Oksekødsrapport fra Aarhus Universitet er en skamplet på klimaforskningen

Vi ved ikke, hvor stor indflydelse Kvægafgiftsfonden og Landbrug & Fødevarer har haft på rapporten fra Aarhus Universitet, som gjorde slik, alkohol og kaffe til en større klimasynder end oksekød. Men vi kan udefra konstatere, at Kvægafgiftsfondens formål er at styrke oksekødsektoren, og at rapporten er fejlfuld på en måde, som stiller oksekøds klimapåvirkning i et bedre lys end fortjent

Det sværeste ved at skære drastisk ned på sit kødforbrug er at blive puttet i bås med vegetarfanatikere som Rasmus Willig

Kødædere er ikke dårlige mennesker. Og vil vi sikre vores børn en god fremtid, og det er jeg sikker på, at langt de fleste ønsker – selv kødæderne – må vi tale ordentligt med og om hinanden, for i fællesskab at bevæge os i en mere bæredygtig retning

DF’s ungdomsformand: Det er hverken sundt eller naturligt at være veganer

Efter at have levet en måned som veganer, er jeg ikke i tvivl. Det kan umuligt være sundt. Og selv om jeg udmærket forstår veganernes bekymringer for klima og dyrevelfærd, tror jeg, at deres verdensfjerne og konfrontatoriske tilgang gør mere skade end gavn

Ulige grønne afgifter

Det er fortjenstfuldt, at det fordelingsmæssige aspekt af de grønne afgifter får opmærksomhed, men uheldigt, hvis det fører til en afvisning af grønne afgifter som virkemiddel i miljøpolitikken

»Jeg ville nok takke nej til panda«

Radio24syvs madanmelder Martin Kongstad vil af hensyn til klimaet ikke længere anmelde retter med oksekød. Det annoncerede han i sit radioprogram ’Bearnaise er dyrenes konge’. Men madanmelderen skal ikke bekymre sig om bæredygtighed, mener formand for danske madanmeldere Ole Troelsø. Fokus bør ifølge ham kun være på smagen – og man er ikke et dårligt menneske, fordi man nyder en bøf

Mest læste

  1. Efter at have levet en måned som veganer, er jeg ikke i tvivl. Det kan umuligt være sundt. Og selv om jeg udmærket forstår veganernes bekymringer for klima og dyrevelfærd, tror jeg, at deres verdensfjerne og konfrontatoriske tilgang gør mere skade end gavn
  2. Det blev præsenteret som uafhængig forskning, men landbrugslobbyen fik lov at skrive med. Og da skandalen begyndte at rulle, tilbageholdt Aarhus Universitet sandheden. Her er historien om oksekødsrapporten
  3. Aarhus Universitets interne undersøgelse er så mangelfuld og uigennemskuelig, at dens konklusioner er utroværdige, vurderer tre eksperter efter omfattende gennemgang. Ifølge dem er der flere alvorlige fejl i rapporterne, end universitetet har givet udtryk for. Vi har forsøgt at skabe transparens, siger universitetet
  4. Kødædere er ikke dårlige mennesker. Og vil vi sikre vores børn en god fremtid, og det er jeg sikker på, at langt de fleste ønsker – selv kødæderne – må vi tale ordentligt med og om hinanden, for i fællesskab at bevæge os i en mere bæredygtig retning
  5. Vi ved ikke, hvor stor indflydelse Kvægafgiftsfonden og Landbrug & Fødevarer har haft på rapporten fra Aarhus Universitet, som gjorde slik, alkohol og kaffe til en større klimasynder end oksekød. Men vi kan udefra konstatere, at Kvægafgiftsfondens formål er at styrke oksekødsektoren, og at rapporten er fejlfuld på en måde, som stiller oksekøds klimapåvirkning i et bedre lys end fortjent
  6. Det er fortjenstfuldt, at det fordelingsmæssige aspekt af de grønne afgifter får opmærksomhed, men uheldigt, hvis det fører til en afvisning af grønne afgifter som virkemiddel i miljøpolitikken
  7. Radio24syvs madanmelder Martin Kongstad vil af hensyn til klimaet ikke længere anmelde retter med oksekød. Det annoncerede han i sit radioprogram ’Bearnaise er dyrenes konge’. Men madanmelderen skal ikke bekymre sig om bæredygtighed, mener formand for danske madanmeldere Ole Troelsø. Fokus bør ifølge ham kun være på smagen – og man er ikke et dårligt menneske, fordi man nyder en bøf