Emne

restauranter

Artikler
Stambord
13. august 2022

Fusk, sjusk og en magtfuld lobby: Derfor smager din olivenolie ofte helt forkert

Du vil ikke finde dig i vin med prop på en restaurant – så hvorfor skal du tage til takke med harsk olivenolie på din mad?
Du vil ikke finde dig i vin med prop på en restaurant – så hvorfor skal du tage til takke med harsk olivenolie på din mad?
Et liv er forbi
30. april 2022

Iværksætteren Marcello Passalia startede projekter til højre og venstre

Milano-fødte Marcello Passalia fik ideer til højre og venstre og kunne næsten ikke lade være med at starte nye projekter – fra spisesteder til socialt arbejde. Især to ting drev hans iværksætteri: ønsket om at vise danskerne det bedste ved italiensk kultur og omsorgen for de mest udsatte
Marcello Passalia var selv kok og serverede risotto, frisk pasta med trøffel og bruschetta på sin restaurant i Aarhus. Væggene pyntede han med AC Milan-flag og et billede af tenoren Pavarotti.
Stambord
8. januar 2022

Det kinesiske køkken findes ikke – der findes mange. Her er en begynderguide

Der er cirka lige så langt fra Øst- til Vestkina som fra Oslo til Bagdad, og maden er lige så forskellig. Der findes med andre ord ikke ét kinesisk køkken – og der er god grund til at stifte bekendtskab med den gastronomiske mangfoldighed, som i stigende grad kan opleves i Danmark
Der er cirka lige så langt fra Øst- til Vestkina som fra Oslo til Bagdad, og maden er lige så forskellig. Der findes med andre ord ikke ét kinesisk køkken – og der er god grund til at stifte bekendtskab med den gastronomiske mangfoldighed, som i stigende grad kan opleves i Danmark
Stambord
23. oktober 2021

Fra Tex-Mex til tacotriumf: »Jeg kan ikke lide, når folk synes, mexicansk mad skal være billigt«

Tiden, hvor mexicansk mad i Danmark var ensbetydende med tarveligt oksekød og trist ost, er for længst forbi. I de senere år har solide ’taquirias’ vundet frem, ikke mindst i hovedstaden. Men hvad kendetegner egentlig den autentiske taco?
Tiden, hvor mexicansk mad i Danmark var ensbetydende med tarveligt oksekød og trist ost, er for længst forbi. I de senere år har solide ’taquirias’ vundet frem, ikke mindst i hovedstaden. Men hvad kendetegner egentlig den autentiske taco?
Stambord
11. september 2021

Selv om bøffen er paria, skal du ikke være bekymret for rødvinen – den har en fremtid i det grønne køkken

Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Klumme
21. september 2020

I ’Chef’s Table’ bør grøntsager være lige så lykkelige som mennesker, og jeg æder det hele råt

I Netflix’ ’Chef’s Table’ præsenteres den nære og den eksotiske natur, mesterkokkenes bevingede ord og verdens bedste mad i knivskarp slowmotion. Intet kunne være mere beroligende, skriver kulturjournalist Magnus Sabroe Bjernemose i vores serie om trygheds-tv til uoverskuelige tider
I Netflix’ ’Chef’s Table’ præsenteres den nære og den eksotiske natur, mesterkokkenes bevingede ord og verdens bedste mad i knivskarp slowmotion. Intet kunne være mere beroligende, skriver kulturjournalist Magnus Sabroe Bjernemose i vores serie om trygheds-tv til uoverskuelige tider
Feature
23. maj 2020

To skiver oksemørbrad, en long roast og et lille stykke kænguru: Vi var med, da buffeten genåbnede

Nu kan vi igen komme ud at spise. Information var med til genåbningen af buffet-restauranten Ilden i Næstved, som tilbyder mindst 15 slags kød. Og trods handsker og sprit har gæsterne savnet både kænguru og flæskesvær
Selv om Ilden er en kødrestaurant, er kødtrenden faktisk aftagende, fortæller ejeren. »For seks år siden boomede konceptet, men de seneste to år har vi godt kunnet mærke, at folk vil spise mere grønt. Derfor kan man nu også få en vegetarburger, som ligner kød fuldstændigt, og som vi steger medium, som var det en almindelig bøf,« siger Frantz Weidemann.
Læserbrev
4. maj 2020

Det er i strid med Grundloven, at vi restaurantejere ikke får fuld erstatning for vores tab

Når regeringens COVID-19-indgreb forhindrer restauranter i at holde åbent for gæster, må de tildele fuld erstatning og ikke bare et symbolsk beløb, skriver restaurantejer Leif Tullberg i dette debatindlæg
Satire
22. februar 2020

Sådan smadrer provinsen København i næste års kapløb om Michelin-stjernerne

Michelin-stjernerne er kastet, og de prestigefyldte stjerner handler selvfølgelig om meget mere end mad. Det er selve forholdet mellem land og by, der er på spil, når stjernerne uddeles
Michelin-stjernerne er kastet, og de prestigefyldte stjerner handler selvfølgelig om meget mere end mad. Det er selve forholdet mellem land og by, der er på spil, når stjernerne uddeles
Folk
14. februar 2018

FOLK

FOLK fra dagens avis

Sider

  • 2. november 2005

    I ramadanen spiser man godt

    Skal du have nyt køleskab eller bare en hårklipning? Hvad du end ønsker, kan du få det klokken to om natten. Dette er ikke en beskrivelse af postmoderne internet-shopping, men derimod situationen i det stærkt traditionelle Yemen i muslimernes hellige fastemåned, ramadanen, der slutter i dag
  • 28. april 2007

    Yuppien vandt - over de fleste af os

    Forblændet af friværdi. Hvis vi tror, at 80'ernes yuppiekultur er død, kan vi godt tro om. For pengene og kærligheden til dem forsvandt aldrig, i stedet blev den større og mere diskret. I dag er yuppien reinkarneret i de fleste af os; vi lever stadig for at arbejde, mens dekadencen og luksusvarerne er blevet hvermandseje - også selv om jakkesættet i dag hedder Marc Jacobs i stedet for Hugo Boss
  • Anmeldelse
    2. marts 2013

    Håndlavet mad på højt niveau

    En gevinst for hovedstaden i en tid, hvor fokus er så nordisk. De kan noget med at få det hele til at være lettere og friskere, end man forventer, når det er italiensk
    Niveau. Man for demonstreret at italiensk mad og vin generelt har et usædvanligt højt niveau og er samtidigt nede på jorden og uden så mange dikkedarer.
  • Anmeldelse
    5. oktober 2007

    En femstjernet ret

    Med den fantastiske Ratatouille har Brad Bird og Pixar skabt et sofistikeret, intelligent og visuelt pragtværk, som hele familien kan samles om
    Med den fantastiske Ratatouille har Brad Bird og Pixar skabt et sofistikeret, intelligent og visuelt pragtværk, som hele familien kan samles om
  • 23. juni 2004

    Mad i mørke

    På restaurant unsicht-Bar i Berlin spiser gæsterne i totalt mørke. En intens oplevelse, som inviterer sanserne på vandring
  • 1. april 2005

    Nutidens slaver bor i Dubai

    I det rige Dubai udgør flere millioner asiatiske gæstearbejdere en underklasse fuldstændig uden rettigheder
  • 5. januar 1999

    Schweiz varmer op til euroen på sidelinjen

    Selv om Schweiz står uden for euroen, er alpelandet i fuld gang med at forberede sig på fremtiden med euroen ZÜRICH - Lige som Danmark måtte Schweiz følge euroens debut fra sidelinjen...
  • Interview
    10. november 2017

    ’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

    Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
    Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene