Emne

restauranter

FOLK

FOLK fra dagens avis

’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene

Vi er, hvad vi spiser

Gastronomi er en vigtig del af kulturen, sproget og den enkeltes identitet, fortæller sociolingvist Martha Sif Karrebæk, der forsker i, hvordan vi taler om ‘dansk mad’ og hvad maden betyder for vores nationale og regionale selvopfattelse
En dag med...

’Et måltid er andet og mere end velsmag’

Kokken Mette Martinussen lader det kulinariske møde det kunstneriske. Vi fulgte hende bag scenen på en dag, hvor der skulle serveres gourmetbanket til festivalgæster på Fyn

And i flere generationer

Der er stadig smukt som et stjerneskud på Restaurant Vita i Store Kongensgade. Officerer så vi ingen af, men til gengæld tegnede der sig et anstrøg af noget litterært

Byens bedst bevarede hemmelighed

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at grønlangkål skulle være så generøs, delikat og sødmefuld

Beværtet: Stamstedet

Jeg elsker hver en kvadratcentimeter af dit bulede indre, ligeså meget som jeg elsker din harske cowboy-kaffe og dine overfyldte, men lækre serveringer. Alt er godt i landsbyens hjerte

Beværtet: Spæd poesi fra Venezuela

Køkkenet vil med lokale råvarer og kun enkelte bæredygtigt importerede jungleingredienser give et poetisk portræt af Venezuelas spisekammer

Beværtet: AOC

Topkarakter uden vildskab. Ingen tvivl om den høje klasse hos AOC, men holder det stik med de to nytildelte Michelinstjerner?

Beværtet: Italiensk opbygning

Det italienske og det nordiske går problemfrit hånd i hånd i det, der engang var en kunstsamlers sommerhus. Kun fasanen var ramt af en mindre smutter

Sider

Mest læste

  1. FOIE GRAS er kejseren blandt konger inden for delikatesser. Mange tror fejlagtigt, at der er tale om gåseleverpostej. Det er der ikke, men om ren, fed lever fra and eller gås, typisk serveret i skiver på et leje af sky eller toast efter at være blevet let forarbejdet og efter f...
  2. Antallet af gæster på en thailandsk restaurant styrtdykkede efter, at Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank kom forbi og beskrev, hvordan han, hans højgravide kone og treårige søn blev korporligt smidt ud...
  3. På restaurant unsicht-Bar i Berlin spiser gæsterne i totalt mørke. En intens oplevelse, som inviterer sanserne på vandring
  4. Hannah Bjarnhof, 73 år *Der er folk i showbizz, der bliver kendt, elsket og husket for især ét eneste hit, en enkeltstående indsats, som følger og forfølger dem på godt og ondt...
  5. To glimrende bøger om hed- og bordvine
  6. Ligesom om jungledyret stikker restauranten stilmæssigt i mange retninger. Men det gør ikke så meget, når kvaliteten i serveringerne står så sikkert, som den gør
  7. Hvis man skal blære sig, skal man gøre det diskret og egentlig ret uengageret. Som andenvikarens gode ven, der spiser på Noma og siger, at det egentlig ikke var ret ulækkert
  8. 'Made in Italy' var i alvorlig krise i 1990'erne. Nu blomstrer den italienske tekstilindustri igen - og det samme gør Chinatown i den norditalienske by Prato. I Italien er globaliseringens udflytning af produktionen blevet til 'indflytning' af kinesisk arbejdskraft