Emne

restauranter

’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene

Vi er, hvad vi spiser

Gastronomi er en vigtig del af kulturen, sproget og den enkeltes identitet, fortæller sociolingvist Martha Sif Karrebæk, der forsker i, hvordan vi taler om ‘dansk mad’ og hvad maden betyder for vores nationale og regionale selvopfattelse
En dag med...

’Et måltid er andet og mere end velsmag’

Kokken Mette Martinussen lader det kulinariske møde det kunstneriske. Vi fulgte hende bag scenen på en dag, hvor der skulle serveres gourmetbanket til festivalgæster på Fyn

And i flere generationer

Der er stadig smukt som et stjerneskud på Restaurant Vita i Store Kongensgade. Officerer så vi ingen af, men til gengæld tegnede der sig et anstrøg af noget litterært

Byens bedst bevarede hemmelighed

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at grønlangkål skulle være så generøs, delikat og sødmefuld

Beværtet: Stamstedet

Jeg elsker hver en kvadratcentimeter af dit bulede indre, ligeså meget som jeg elsker din harske cowboy-kaffe og dine overfyldte, men lækre serveringer. Alt er godt i landsbyens hjerte

Beværtet: Spæd poesi fra Venezuela

Køkkenet vil med lokale råvarer og kun enkelte bæredygtigt importerede jungleingredienser give et poetisk portræt af Venezuelas spisekammer

Beværtet: AOC

Topkarakter uden vildskab. Ingen tvivl om den høje klasse hos AOC, men holder det stik med de to nytildelte Michelinstjerner?

Beværtet: Italiensk opbygning

Det italienske og det nordiske går problemfrit hånd i hånd i det, der engang var en kunstsamlers sommerhus. Kun fasanen var ramt af en mindre smutter

Beværtet: Helt på toppen

Svævende i sin egen suveræne klasse ligger Jeppe Foldagers restaurant og demonstrerer, at mad også kan være kunst

Sider

Mest læste

  1. FOIE GRAS er kejseren blandt konger inden for delikatesser. Mange tror fejlagtigt, at der er tale om gåseleverpostej. Det er der ikke, men om ren, fed lever fra and eller gås, typisk serveret i skiver på et leje af sky eller toast efter at være blevet let forarbejdet og efter f...
  2. To glimrende bøger om hed- og bordvine
  3. Julefeberen raser i Beijing, hvor flere og flere kinesere har taget mange af de vestlige juletraditioner til sig. Det er især de nyrige, børnefamilierne og de helt unge kinesere, som er fascinerede af julen – men de fleste kinesere ved ikke, hvad julen står for
  4. Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
  5. Vi fik altid lever tirsdag aften i min barndom. Stegt svinelever med brune løg. En af de gode ting ved at flytte hjemmefra dengang i 1970’erne var, at man slap for skosålelever
  6. På restaurant unsicht-Bar i Berlin spiser gæsterne i totalt mørke. En intens oplevelse, som inviterer sanserne på vandring
  7. Gudrun og Lilly kom i ulykke med 27 års mellemrum. Senere blev den ene ulykke far til den anden. Og sådan er historien fuld af enlige mødre, stedfædre og sammenbragte børn Min storesøster var ikke min rigtige storesøster! Det gik op for mig mellem første og anden klasse, da jeg var på ferie hos mormor og morfar i Hejnsvig...
  8. Gastronomi er en vigtig del af kulturen, sproget og den enkeltes identitet, fortæller sociolingvist Martha Sif Karrebæk, der forsker i, hvordan vi taler om ‘dansk mad’ og hvad maden betyder for vores nationale og regionale selvopfattelse