Emne

restauranter

FOLK

FOLK fra dagens avis

’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene

Vi er, hvad vi spiser

Gastronomi er en vigtig del af kulturen, sproget og den enkeltes identitet, fortæller sociolingvist Martha Sif Karrebæk, der forsker i, hvordan vi taler om ‘dansk mad’ og hvad maden betyder for vores nationale og regionale selvopfattelse
En dag med...

’Et måltid er andet og mere end velsmag’

Kokken Mette Martinussen lader det kulinariske møde det kunstneriske. Vi fulgte hende bag scenen på en dag, hvor der skulle serveres gourmetbanket til festivalgæster på Fyn

And i flere generationer

Der er stadig smukt som et stjerneskud på Restaurant Vita i Store Kongensgade. Officerer så vi ingen af, men til gengæld tegnede der sig et anstrøg af noget litterært

Byens bedst bevarede hemmelighed

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at grønlangkål skulle være så generøs, delikat og sødmefuld

Beværtet: Stamstedet

Jeg elsker hver en kvadratcentimeter af dit bulede indre, ligeså meget som jeg elsker din harske cowboy-kaffe og dine overfyldte, men lækre serveringer. Alt er godt i landsbyens hjerte

Beværtet: Spæd poesi fra Venezuela

Køkkenet vil med lokale råvarer og kun enkelte bæredygtigt importerede jungleingredienser give et poetisk portræt af Venezuelas spisekammer

Beværtet: AOC

Topkarakter uden vildskab. Ingen tvivl om den høje klasse hos AOC, men holder det stik med de to nytildelte Michelinstjerner?

Beværtet: Italiensk opbygning

Det italienske og det nordiske går problemfrit hånd i hånd i det, der engang var en kunstsamlers sommerhus. Kun fasanen var ramt af en mindre smutter

Sider

Mest læste

  1. FOIE GRAS er kejseren blandt konger inden for delikatesser. Mange tror fejlagtigt, at der er tale om gåseleverpostej. Det er der ikke, men om ren, fed lever fra and eller gås, typisk serveret i skiver på et leje af sky eller toast efter at være blevet let forarbejdet og efter f...
  2. På restaurant unsicht-Bar i Berlin spiser gæsterne i totalt mørke. En intens oplevelse, som inviterer sanserne på vandring
  3. Al-Qaedas celler danner et internationalt netværk med kun en ting, der forener medlemmerne: hadet til USA og Vesten. Er det modernisering, civilisationernes kamp, eller en uundgåelig følge af den økonomiske globalisering, at terroristerne er blevet internationale?
  4. Danske læger er begyndt at forskelsbehandle rygere. De skal kvitte cigaretterne, hvis de skal opereres. Det er etisk betænkeligt, for bliver denne praksis accepteret, kan man med rette spørge, hvem der bliver de næste, som ikke kan få en operation. Bliver det de svært overvægtige, narkomanerne, alkoholikerne eller dem, som dyrker ekstremsport?
  5. 'Made in Italy' var i alvorlig krise i 1990'erne. Nu blomstrer den italienske tekstilindustri igen - og det samme gør Chinatown i den norditalienske by Prato. I Italien er globaliseringens udflytning af produktionen blevet til 'indflytning' af kinesisk arbejdskraft
  6. Baudelaires 'Les Fleurs du Mal' har i Peter Poulsen fundet en hengiven og opfindsom fortolker GENDIGTE Moderne digtning kan - for dem, der holder af præcision - dateres til 1857...
  7. Hannah Bjarnhof, 73 år *Der er folk i showbizz, der bliver kendt, elsket og husket for især ét eneste hit, en enkeltstående indsats, som følger og forfølger dem på godt og ondt...
  8. Forblændet af friværdi. Hvis vi tror, at 80'ernes yuppiekultur er død, kan vi godt tro om. For pengene og kærligheden til dem forsvandt aldrig, i stedet blev den større og mere diskret. I dag er yuppien reinkarneret i de fleste af os; vi lever stadig for at arbejde, mens dekadencen og luksusvarerne er blevet hvermandseje - også selv om jakkesættet i dag hedder Marc Jacobs i stedet for Hugo Boss