Emne

restauranter

Nekrolog
30. april 2022

Iværksætteren Marcello Passalia startede projekter til højre og venstre

Milano-fødte Marcello Passalia fik ideer til højre og venstre og kunne næsten ikke lade være med at starte nye projekter – fra spisesteder til socialt arbejde. Især to ting drev hans iværksætteri: ønsket om at vise danskerne det bedste ved italiensk kultur og omsorgen for de mest udsatte
Marcello Passalia var selv kok og serverede risotto, frisk pasta med trøffel og bruschetta på sin restaurant i Aarhus. Væggene pyntede han med AC Milan-flag og et billede af tenoren Pavarotti.
Stambord
8. januar 2022

Det kinesiske køkken findes ikke – der findes mange. Her er en begynderguide

Der er cirka lige så langt fra Øst- til Vestkina som fra Oslo til Bagdad, og maden er lige så forskellig. Der findes med andre ord ikke ét kinesisk køkken – og der er god grund til at stifte bekendtskab med den gastronomiske mangfoldighed, som i stigende grad kan opleves i Danmark
Der er cirka lige så langt fra Øst- til Vestkina som fra Oslo til Bagdad, og maden er lige så forskellig. Der findes med andre ord ikke ét kinesisk køkken – og der er god grund til at stifte bekendtskab med den gastronomiske mangfoldighed, som i stigende grad kan opleves i Danmark
Stambord
23. oktober 2021

Fra Tex-Mex til tacotriumf: »Jeg kan ikke lide, når folk synes, mexicansk mad skal være billigt«

Tiden, hvor mexicansk mad i Danmark var ensbetydende med tarveligt oksekød og trist ost, er for længst forbi. I de senere år har solide ’taquirias’ vundet frem, ikke mindst i hovedstaden. Men hvad kendetegner egentlig den autentiske taco?
Tiden, hvor mexicansk mad i Danmark var ensbetydende med tarveligt oksekød og trist ost, er for længst forbi. I de senere år har solide ’taquirias’ vundet frem, ikke mindst i hovedstaden. Men hvad kendetegner egentlig den autentiske taco?
Stambord
11. september 2021

Selv om bøffen er paria, skal du ikke være bekymret for rødvinen – den har en fremtid i det grønne køkken

Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Klumme
21. september 2020

I ’Chef’s Table’ bør grøntsager være lige så lykkelige som mennesker, og jeg æder det hele råt

I Netflix’ ’Chef’s Table’ præsenteres den nære og den eksotiske natur, mesterkokkenes bevingede ord og verdens bedste mad i knivskarp slowmotion. Intet kunne være mere beroligende, skriver kulturjournalist Magnus Sabroe Bjernemose i vores serie om trygheds-tv til uoverskuelige tider
I Netflix’ ’Chef’s Table’ præsenteres den nære og den eksotiske natur, mesterkokkenes bevingede ord og verdens bedste mad i knivskarp slowmotion. Intet kunne være mere beroligende, skriver kulturjournalist Magnus Sabroe Bjernemose i vores serie om trygheds-tv til uoverskuelige tider
Feature
23. maj 2020

To skiver oksemørbrad, en long roast og et lille stykke kænguru: Vi var med, da buffeten genåbnede

Nu kan vi igen komme ud at spise. Information var med til genåbningen af buffet-restauranten Ilden i Næstved, som tilbyder mindst 15 slags kød. Og trods handsker og sprit har gæsterne savnet både kænguru og flæskesvær
Selv om Ilden er en kødrestaurant, er kødtrenden faktisk aftagende, fortæller ejeren. »For seks år siden boomede konceptet, men de seneste to år har vi godt kunnet mærke, at folk vil spise mere grønt. Derfor kan man nu også få en vegetarburger, som ligner kød fuldstændigt, og som vi steger medium, som var det en almindelig bøf,« siger Frantz Weidemann.
Læserbrev
4. maj 2020

Det er i strid med Grundloven, at vi restaurantejere ikke får fuld erstatning for vores tab

Når regeringens COVID-19-indgreb forhindrer restauranter i at holde åbent for gæster, må de tildele fuld erstatning og ikke bare et symbolsk beløb, skriver restaurantejer Leif Tullberg i dette debatindlæg
Satire
22. februar 2020

Sådan smadrer provinsen København i næste års kapløb om Michelin-stjernerne

Michelin-stjernerne er kastet, og de prestigefyldte stjerner handler selvfølgelig om meget mere end mad. Det er selve forholdet mellem land og by, der er på spil, når stjernerne uddeles
Michelin-stjernerne er kastet, og de prestigefyldte stjerner handler selvfølgelig om meget mere end mad. Det er selve forholdet mellem land og by, der er på spil, når stjernerne uddeles
Folk
14. februar 2018

FOLK

FOLK fra dagens avis
Interview
10. november 2017

’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene

Sider

  • 28. april 2007

    Yuppien vandt - over de fleste af os

    Forblændet af friværdi. Hvis vi tror, at 80'ernes yuppiekultur er død, kan vi godt tro om. For pengene og kærligheden til dem forsvandt aldrig, i stedet blev den større og mere diskret. I dag er yuppien reinkarneret i de fleste af os; vi lever stadig for at arbejde, mens dekadencen og luksusvarerne er blevet hvermandseje - også selv om jakkesættet i dag hedder Marc Jacobs i stedet for Hugo Boss
  • Nekrolog
    30. april 2022

    Iværksætteren Marcello Passalia startede projekter til højre og venstre

    Milano-fødte Marcello Passalia fik ideer til højre og venstre og kunne næsten ikke lade være med at starte nye projekter – fra spisesteder til socialt arbejde. Især to ting drev hans iværksætteri: ønsket om at vise danskerne det bedste ved italiensk kultur og omsorgen for de mest udsatte
    Marcello Passalia var selv kok og serverede risotto, frisk pasta med trøffel og bruschetta på sin restaurant i Aarhus. Væggene pyntede han med AC Milan-flag og et billede af tenoren Pavarotti.
  • Kronik
    13. august 2012

    Italienerne kommer langt med god smag og nydelse

    Italienerne er livsnydere. Men kan man tillade sig at sætte sig på et trattoria og spise scampi, mens landet er på afgrundens rand? Ja, det kan man, for kulturens sidegevinster er svære at afvise
  • 24. maj 2002

    NEKROLOGER

    Hannah Bjarnhof, 73 år *Der er folk i showbizz, der bliver kendt, elsket og husket for især ét eneste hit, en enkeltstående indsats, som følger og forfølger dem på godt og ondt...
  • Anmeldelse
    2. marts 2013

    Håndlavet mad på højt niveau

    En gevinst for hovedstaden i en tid, hvor fokus er så nordisk. De kan noget med at få det hele til at være lettere og friskere, end man forventer, når det er italiensk
    Niveau. Man for demonstreret at italiensk mad og vin generelt har et usædvanligt højt niveau og er samtidigt nede på jorden og uden så mange dikkedarer.
  • 12. november 2005

    Læs om vin, sherry og portvin

    To glimrende bøger om hed- og bordvine
  • Interview
    10. november 2017

    ’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

    Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
    Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
  • 25. april 1998

    En madanmelder kom forbi ...

    Antallet af gæster på en thailandsk restaurant styrtdykkede efter, at Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank kom forbi og beskrev, hvordan han, hans højgravide kone og treårige søn blev korporligt smidt ud...
    Antallet af gæster på en thailandsk restaurant styrtdykkede efter, at Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank kom forbi og beskrev, hvordan han, hans højgravide kone og treårige søn blev korporligt smidt ud...