Emne

restauranter

I ’Chef’s Table’ bør grøntsager være lige så lykkelige som mennesker, og jeg æder det hele råt

I Netflix’ ’Chef’s Table’ præsenteres den nære og den eksotiske natur, mesterkokkenes bevingede ord og verdens bedste mad i knivskarp slowmotion. Intet kunne være mere beroligende, skriver kulturjournalist Magnus Sabroe Bjernemose i vores serie om trygheds-tv til uoverskuelige tider

To skiver oksemørbrad, en long roast og et lille stykke kænguru: Vi var med, da buffeten genåbnede

Nu kan vi igen komme ud at spise. Information var med til genåbningen af buffet-restauranten Ilden i Næstved, som tilbyder mindst 15 slags kød. Og trods handsker og sprit har gæsterne savnet både kænguru og flæskesvær

Det er i strid med Grundloven, at vi restaurantejere ikke får fuld erstatning for vores tab

Når regeringens COVID-19-indgreb forhindrer restauranter i at holde åbent for gæster, må de tildele fuld erstatning og ikke bare et symbolsk beløb, skriver restaurantejer Leif Tullberg i dette debatindlæg

Sådan smadrer provinsen København i næste års kapløb om Michelin-stjernerne

Michelin-stjernerne er kastet, og de prestigefyldte stjerner handler selvfølgelig om meget mere end mad. Det er selve forholdet mellem land og by, der er på spil, når stjernerne uddeles

FOLK

FOLK fra dagens avis

Vi er, hvad vi spiser

Gastronomi er en vigtig del af kulturen, sproget og den enkeltes identitet, fortæller sociolingvist Martha Sif Karrebæk, der forsker i, hvordan vi taler om ‘dansk mad’ og hvad maden betyder for vores nationale og regionale selvopfattelse

’Min første store madoplevelse var, da jeg fik abehjerne, som faktisk viste sig at være en rigtig fin smagsoplevelse’

Italien, Thailand, Havana eller Helsinki? Christian Gregersen, der netop har stået bag en trøffelfestival i Illum, København, er ikke i tvivl: Italiens delikatesser og duften af det thailandske køkken vil altid løbe med næseborenes opmærksomhed. Cuba og Finland er ikke uinteressante, men hvis maden er det vigtige, skal man vælge med smagsløgnene
En dag med...

’Et måltid er andet og mere end velsmag’

Kokken Mette Martinussen lader det kulinariske møde det kunstneriske. Vi fulgte hende bag scenen på en dag, hvor der skulle serveres gourmetbanket til festivalgæster på Fyn

And i flere generationer

Der er stadig smukt som et stjerneskud på Restaurant Vita i Store Kongensgade. Officerer så vi ingen af, men til gengæld tegnede der sig et anstrøg af noget litterært

Byens bedst bevarede hemmelighed

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at grønlangkål skulle være så generøs, delikat og sødmefuld

Sider

Mest læste

  1. Skal du have nyt køleskab eller bare en hårklipning? Hvad du end ønsker, kan du få det klokken to om natten. Dette er ikke en beskrivelse af postmoderne internet-shopping, men derimod situationen i det stærkt traditionelle Yemen i muslimernes hellige fastemåned, ramadanen, der slutter i dag
  2. Tidligere formand for Sømændenes Forbund Preben Møller Hansen er død. Han blev 79 år
  3. I det rige Dubai udgør flere millioner asiatiske gæstearbejdere en underklasse fuldstændig uden rettigheder
  4. Forblændet af friværdi. Hvis vi tror, at 80'ernes yuppiekultur er død, kan vi godt tro om. For pengene og kærligheden til dem forsvandt aldrig, i stedet blev den større og mere diskret. I dag er yuppien reinkarneret i de fleste af os; vi lever stadig for at arbejde, mens dekadencen og luksusvarerne er blevet hvermandseje - også selv om jakkesættet i dag hedder Marc Jacobs i stedet for Hugo Boss
  5. Det nylige besøg i Jerusalem af Martin Luther King III, den ældste søn af borgerrettigheds-forkæmperen, der blev myrdet for 40 år siden i Memphis, har genoplivet tanken om ikke-voldelig protest
  6. Der er stadig smukt som et stjerneskud på Restaurant Vita i Store Kongensgade. Officerer så vi ingen af, men til gengæld tegnede der sig et anstrøg af noget litterært
  7. To glimrende bøger om hed- og bordvine
  8. Med den fantastiske Ratatouille har Brad Bird og Pixar skabt et sofistikeret, intelligent og visuelt pragtværk, som hele familien kan samles om