Man siger, at kniven er kokkens vigtigste redskab. Derfor undrede det den tidligere Geranium-kok Steffen Bach, at mange kokke faktisk ikke ved ret meget om knive. Derfor gik han i mesterlære i Japan
Vi bruger stadig alt for meget engangsplastikemballage – ikke mindst til takeaway. Det bør være forbudt at uddele gratis og bruge, når folk spiser på stedet. Og så skal vi kræve af restauranterne, at de altid tilbyder et genpåfyldeligt alternativ.
Platformsvirksomheder som Wolt dræber restaurationsbranchen og udhuler vores arbejdsmarkedsmodel. Det er på tide at gøre op med snylteriet. Budene gør det ved at strejke, og restauranterne boykotter platformen. Nu mangler vi bare EU-lovgivningen
Walther Helstrups grillbar var et samlingspunkt for Hørsholms arbejdere. Han kom ikke altid hjem til tiden, men når han var der, stod den på is med ti kugler til ungerne og overraskelsesrejser til Rhodos. Han endte sine dage i Nordjylland som lokalmiljøets reservebedstefar
Showrunner Christopher Storer har med ’The Bear’ lavet en sjældent velformet tv-serie om familier, fremtidsdrømme og en restaurantverden fuld af personlighed og temperament
Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
Det har alt for længe været en kendsgerning, at arbejdsforholdene på de danske toprestauranter er elendige. Restauratørerne bag Michelin-stjernerne bør vedkende sig hykleriet og gå i spidsen for at skabe bedre forhold for branchens ansatte
Noel Piat levede en nomadisk tilværelse med forskellige liv i forskellige lande. Drevet af en iver efter at undgå den konventionelle hverdag endte han ofte i uforudsete vanskeligheder, men han bevarede altid troen på, at det hele nok skal gå
Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
Platformsvirksomheder som Wolt dræber restaurationsbranchen og udhuler vores arbejdsmarkedsmodel. Det er på tide at gøre op med snylteriet. Budene gør det ved at strejke, og restauranterne boykotter platformen. Nu mangler vi bare EU-lovgivningen
Showrunner Christopher Storer har med ’The Bear’ lavet en sjældent velformet tv-serie om familier, fremtidsdrømme og en restaurantverden fuld af personlighed og temperament
Bude og restauratører bør tage hinanden i hånden og etablere et nyt kooperativt andelsselskab, så finanskapitalisterne ikke løber med overskuddet af deres arbejde. En ny andelsbevægelse bør gøre op med platformsvirksomheders udbytning, skriver klummeskribent Pelle Dragsted i dette debatindlæg
Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Walther Helstrups grillbar var et samlingspunkt for Hørsholms arbejdere. Han kom ikke altid hjem til tiden, men når han var der, stod den på is med ti kugler til ungerne og overraskelsesrejser til Rhodos. Han endte sine dage i Nordjylland som lokalmiljøets reservebedstefar
Man siger, at kniven er kokkens vigtigste redskab. Derfor undrede det den tidligere Geranium-kok Steffen Bach, at mange kokke faktisk ikke ved ret meget om knive. Derfor gik han i mesterlære i Japan
Tiden, hvor mexicansk mad i Danmark var ensbetydende med tarveligt oksekød og trist ost, er for længst forbi. I de senere år har solide ’taquirias’ vundet frem, ikke mindst i hovedstaden. Men hvad kendetegner egentlig den autentiske taco?
Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen