Emne

restaurationsbranchen

Artikler
Stambord
12. november 2022

Steffen Bach tilbragte 13 timer om dagen hos en japansk sensei for at blive Danmarks bedste knivsliber

Man siger, at kniven er kokkens vigtigste redskab. Derfor undrede det den tidligere Geranium-kok Steffen Bach, at mange kokke faktisk ikke ved ret meget om knive. Derfor gik han i mesterlære i Japan
Man siger, at kniven er kokkens vigtigste redskab. Derfor undrede det den tidligere Geranium-kok Steffen Bach, at mange kokke faktisk ikke ved ret meget om knive. Derfor gik han i mesterlære i Japan
Kommentar
25. oktober 2022

Forbuddet mod gratis plastikposer virkede. Nu venter vi bare på politikernes øvrige tiltag

Vi bruger stadig alt for meget engangsplastikemballage – ikke mindst til takeaway. Det bør være forbudt at uddele gratis og bruge, når folk spiser på stedet. Og så skal vi kræve af restauranterne, at de altid tilbyder et genpåfyldeligt alternativ.
Faktisk er næsten 50 procent af alt menneskeskabt affald i verdenshavene plastemballage fra takeawaymad og -drikke, og det er også blandt de mest fundne plasttyper i den danske natur, skriver Danmarks Naturfredningsforening, Oceana, Rådet for Grøn Omstilling og Plastic Change i dette debatindlæg. Foto: Ritzau Scanpix
Læserbrev
20. oktober 2022

Wolt og andre platformsvirksomheder snylter på bude og restauranter. Det skal EU stoppe

Platformsvirksomheder som Wolt dræber restaurationsbranchen og udhuler vores arbejdsmarkedsmodel. Det er på tide at gøre op med snylteriet. Budene gør det ved at strejke, og restauranterne boykotter platformen. Nu mangler vi bare EU-lovgivningen
EU er på vej med et nyt platformsdirektiv, som forventes vedtaget til november.
Nekrolog
15. oktober 2022

Et liv er forbi: Han vidste, hvad kunderne i grillbaren skulle have, før de bestilte

Walther Helstrups grillbar var et samlingspunkt for Hørsholms arbejdere. Han kom ikke altid hjem til tiden, men når han var der, stod den på is med ti kugler til ungerne og overraskelsesrejser til Rhodos. Han endte sine dage i Nordjylland som lokalmiljøets reservebedstefar
Walther Helstrup foran sin grillbar.
Anmeldelse
14. oktober 2022

Tv-serien ’The Bear’ er vanvittig god og vedkommende underholdning

Showrunner Christopher Storer har med ’The Bear’ lavet en sjældent velformet tv-serie om familier, fremtidsdrømme og en restaurantverden fuld af personlighed og temperament
Carmy (Jeremy Allen White) vender i Christopher Storers fremragende serie ’The Bear’ hjem til Chicago for at overtage sin brors restaurant. Foto: Disney+
Stambord
1. oktober 2022

Vi bør behandle kaffe, som var det vin

Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
Leder
8. juni 2022

Arbejdsforhold på danske Michelin-restauranter giver dårlig smag i munden

Det har alt for længe været en kendsgerning, at arbejdsforholdene på de danske toprestauranter er elendige. Restauratørerne bag Michelin-stjernerne bør vedkende sig hykleriet og gå i spidsen for at skabe bedre forhold for branchens ansatte
Praktikanter på den berømte danske Michelin-restaurant Noma fortæller om, hvordan det forventes, at de arbejder langt mere end 37,5 timer om ugen og mange får ikke løn for deres arbejde.
Et liv er forbi
21. maj 2022

Noel Piat blev født i Sydafrika, levede som nomade i Caribien og endte sine dage i Danmark

Noel Piat levede en nomadisk tilværelse med forskellige liv i forskellige lande. Drevet af en iver efter at undgå den konventionelle hverdag endte han ofte i uforudsete vanskeligheder, men han bevarede altid troen på, at det hele nok skal gå
Noel Piat levede en nomadisk tilværelse med forskellige liv i forskellige lande. Drevet af en iver efter at undgå den konventionelle hverdag endte han ofte i uforudsete vanskeligheder, men han bevarede altid troen på, at det hele nok skal gå
Fremtidens mad
14. maj 2022

Fremtidens gastronomi handler også om et bæredygtigt arbejdsmiljø

Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Det er drømmen om at være med til at skabe en kulturændring inden for restaurationsbranchen, der driver kokken Kamilla Seidler.
Fremtidens mad
14. maj 2022

På småskalalandbruget Hegnsholt er velsmag »irrelevant«, mens klimaet står som eneste mål

Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’

Sider