Emne

skaldyr

Fremtidens mad
14. maj 2022

Muslinger, tang og østers: Fremtidens bæredygtige mad kommer fra havet

Vi hører ofte, at havene lider, og fiskene overfiskes. Det er ikke forkert, men der er også en anden del af fortællingen. Havet er nemlig fyldt med oversete fødevarer, som både smager godt og kan være med til at redde planeten
Hvis en almindelig dansk familie gik ned og købte en kasse østers fredag aften, ville man virkelig kunne gøre østersen billig i Danmark, fortæller Jesper Hansen fra Fiskerikajen.
Interview
9. maj 2020

Hummerfisker: »Prisen er faldet til godt det halve«

Hummerfiskerne på Læsø kan ikke få afsat deres jomfruhummere til Sydeuropa, hvor størstedelen af markedet er. Derfor har Læsø Fiskeindustri sat loft over hummerfiskeriet. Læsø er samtidig den kommune, hvor ledigheden er steget mest under coronakrisen
Når dem, vi leverer til, ikke kan komme af med varen, så er der ikke nogen efterspørgsel, konstaterer Gregers Jacobsen.
Madpolitik
23. marts 2019

Carolina Magdalene Maier: »I starten blev det latterliggjort, når vi talte om en kødløs dag. Nu er det mainstream«

Carolina Magdalene Maier (ALT) elsker fisk og skaldyr og er frustreret over, at det er så dyrt i Danmark sammenlignet med Spanien, hendes andet hjemland. Hun er stolt over, at Alternativet trods sin korte levetid har været med til at ændre danskernes madvaner