Emne

smagsdommeri

Artikler
Stambord
19. februar 2022

Lad 2022 være året, hvor bitterheden igen kommer til ære og værdighed

Vi fødes med en barnlig forkærlighed for det søde. Men som Paulus skriver, bør du som voksen aflægge dig det barnagtige
Vi fødes med en barnlig forkærlighed for det søde. Men som Paulus skriver, bør du som voksen aflægge dig det barnagtige
Analyse
24. januar 2022

Den enorme fiskefilet i Aabenraa punkterer vores romantiske kunstopfattelse

Siden den seneste uge er medierne gået i selvsving over en fiskefilet på en husgavl i Aabenraa – for er det nu kunst? Kunstredaktør Maria Kjær Themsen sætter fileten i kunsthistorisk perspektiv fra de hollandske malere over avantgarden til den amerikanske popkunst
Det er dette kunstværk af en tre meter lang fiskefilet skabt af Torben Ribe, der har delt vandene den seneste uge.
Stambord
30. oktober 2021

Sådan taler du om vin: Bare snak løs

Mange weekendvindrikkere tør nærmest ikke fortælle, hvordan vin smager – end ikke om det smager godt – fordi de er bange for at sige noget forkert. Det er ærgerligt, da jagten på obskure duft- og smagsnoter både er vidunderligt tidsfordriv og en berusende måde at komme tættere på vinen
Mange weekendvindrikkere tør nærmest ikke fortælle, hvordan vin smager – end ikke om det smager godt – fordi de er bange for at sige noget forkert. Det er ærgerligt, da jagten på obskure duft- og smagsnoter både er vidunderligt tidsfordriv og en berusende måde at komme tættere på vinen
Kommentar
24. september 2019

Skovsnobberi over andres nye outdoorbukser afhjælper ikke biodiversitetskrisen

Jeg nægter at lade mig belære af naturmafiaen om, hvad der er den ’rigtige’ måde at bruge skoven på. Naturen får kun den respekt, den fortjener, hvis flere kommer ud og oplever den – på deres egen måde, skriver friluftsinstruktør Tine Tolstrup i dette debatindlæg
Jeg nægter at lade mig belære af naturmafiaen om, hvad der er den ’rigtige’ måde at bruge skoven på. Naturen får kun den respekt, den fortjener, hvis flere kommer ud og oplever den – på deres egen måde, skriver friluftsinstruktør Tine Tolstrup i dette debatindlæg
Klumme
21. september 2019

Den røde vinskole: Pinot noir er som prinsessen på ærten – sart og vanskelig

Velkommen til fjerde lektion i Informations vinskole. I dag tager vi bourgognevinen tilbage og vrister den ud af favnen på alle de borgerlige snobber. Pinot noir er sart og vanskelig, men beundret som ingen anden. Og ja, den er svinedyr, men tiden, hvor venstrefløjen skal leve i askese er slut
Velkommen til fjerde lektion i Informations vinskole. I dag tager vi bourgognevinen tilbage og vrister den ud af favnen på alle de borgerlige snobber. Pinot noir er sart og vanskelig, men beundret som ingen anden. Og ja, den er svinedyr, men tiden, hvor venstrefløjen skal leve i askese er slut
Klumme
7. september 2019

Den Røde Vinskole: I vinens verden er Petrus noget af et namedrop

Informations vinskole giver venstrefløjen rødvinen tilbage! I sidste uge gennemgik vi den maskuline cabernet sauvignon, og nu er turen kommet til hans kone: Den bløde, runde merlot, som Peter Brixtofte elskede så højt …
Informations vinskole giver venstrefløjen rødvinen tilbage! I sidste uge gennemgik vi den maskuline cabernet sauvignon, og nu er turen kommet til hans kone: Den bløde, runde merlot, som Peter Brixtofte elskede så højt …
Læserbrev
31. august 2019

Brevkassen: Hvad stiller vi op med dårlig smag?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er et par landliggere bekymret for, at deres sommerhus kommer til at lide et stilmæssigt tab, efter at en andel i sommerhuset er solgt til et par, der har tilført sommerhuset nyanskaffelser, der bærer præg af elendig smag
Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er et par landliggere bekymret for, at deres sommerhus kommer til at lide et stilmæssigt tab, efter at en andel i sommerhuset er solgt til et par, der har tilført sommerhuset nyanskaffelser, der bærer præg af elendig smag
Baggrund
1. april 2016

Fra orakel til debattør

Forskerrollen var engang ensbetydende med uantastelig autoritet, men har siden 1970erne lidt et statustab. Det skyldes den overdrevne medieeksponering og politikernes opgør med ekspertvældet og smagsdommeriet, siger en forsker og en videnskabsteoretiker
Forskerrollen var engang ensbetydende med uantastelig autoritet, men har siden 1970erne lidt et statustab. Det skyldes den overdrevne medieeksponering og politikernes opgør med ekspertvældet og smagsdommeriet, siger en forsker og en videnskabsteoretiker
Klumme
8. maj 2014

Hvis de underkuede vinker tilbage med psykopatfugle

Der skal Askepots blodige vanvid til for at forstå, hvordan man i ’Smagsdommerne’ kunne kalde mobning ’fuldstændigt berettiget og nødvendigt’
Nyhed
3. december 2013

Nyt smagsdommeropgør blev ikke til noget

SRSF-regeringen ville ’foretage en sanering’ i VK-regeringens mange råd, nævn og udvalg. Men en ny opgørelse fra finansministeren viser, at den kun har nedlagt 10 flere end den har oprettet. Ikke overraskende lyder det fra eksperter og politikere til højre og venstre

Sider

  • Analyse
    24. januar 2022

    Den enorme fiskefilet i Aabenraa punkterer vores romantiske kunstopfattelse

    Siden den seneste uge er medierne gået i selvsving over en fiskefilet på en husgavl i Aabenraa – for er det nu kunst? Kunstredaktør Maria Kjær Themsen sætter fileten i kunsthistorisk perspektiv fra de hollandske malere over avantgarden til den amerikanske popkunst
    Det er dette kunstværk af en tre meter lang fiskefilet skabt af Torben Ribe, der har delt vandene den seneste uge.
  • 21. december 2002

    Hovmod

    STÅR som alle ved for fald, men har i sin oprindelige form fra tysk hochmut også den modsatte betydning, nemlig højt sindelag, ædelmodighed. Nu betyder hovmod overdreven stolthed, selvfølelse, der giver sig udslag i overmod, ringeagt og overlegenhed over for andre...
  • Klumme
    23. juni 2012

    De dannede klassers natur

    Romantikken kommer oppefra smagens overklasser, mens teknologiens nye apparater og muligheder kommer nedefra og op gennem den sociale virkelighed
    Romantikken kommer oppefra smagens overklasser, mens teknologiens nye apparater og muligheder kommer nedefra og op gennem den sociale virkelighed
  • Kronik
    6. december 2007

    Kunstkritikeren må træde tydeligere frem

    Som kunstkritiker befinder man sig i et underligt vakuum uden formelle redskaber, der kan danne skelet for en analytisk tilgang til værker som Marco Evaristti, der indtog en ret, tilberedt i hans eget fedt
    Betingelserne for kunstkritik er hårde, for det kræver tid og plads at få nuancerne med, men det vil nyhedsmedierne ikke. Marco Evaristti (th.) har forstået at ægge medierne til at få omtale af sin kunst bl.a. guldfisk i blender og her overmaling af Cobra-malerier.
  • 29. februar 2008

    Er han en moderne PH-lampe?

    Thomas Blachman er ikke i tvivl om, hvad der er god smag. Spørgsmålet er, om ’den gode smag’ er så ligetil
    Smag har retning. God smag peger fremad. Se bare hvordan Obama rykker i USA, her er det nok blot at tale om nye tider for at få folk med, siger Thomas Blachman.
  • Klumme
    21. september 2019

    Den røde vinskole: Pinot noir er som prinsessen på ærten – sart og vanskelig

    Velkommen til fjerde lektion i Informations vinskole. I dag tager vi bourgognevinen tilbage og vrister den ud af favnen på alle de borgerlige snobber. Pinot noir er sart og vanskelig, men beundret som ingen anden. Og ja, den er svinedyr, men tiden, hvor venstrefløjen skal leve i askese er slut
    Velkommen til fjerde lektion i Informations vinskole. I dag tager vi bourgognevinen tilbage og vrister den ud af favnen på alle de borgerlige snobber. Pinot noir er sart og vanskelig, men beundret som ingen anden. Og ja, den er svinedyr, men tiden, hvor venstrefløjen skal leve i askese er slut
  • Klumme
    7. september 2019

    Den Røde Vinskole: I vinens verden er Petrus noget af et namedrop

    Informations vinskole giver venstrefløjen rødvinen tilbage! I sidste uge gennemgik vi den maskuline cabernet sauvignon, og nu er turen kommet til hans kone: Den bløde, runde merlot, som Peter Brixtofte elskede så højt …
    Informations vinskole giver venstrefløjen rødvinen tilbage! I sidste uge gennemgik vi den maskuline cabernet sauvignon, og nu er turen kommet til hans kone: Den bløde, runde merlot, som Peter Brixtofte elskede så højt …