Et forskerhold fra Københavns Universitet vil undersøge, om det er muligt at skabe en bæredygtig produktion af Termitomyces-svampen, der i dag dyrkes af termitter. Lykkes projektet kan den proteinrige svamp blive et alternativ til kød i fremtiden
Trøflen er en køkkenlegende, og efterspørgslen på det mytiske, underjordiske frugtlegeme er eksploderet under den postpandemiske hedonisme. Men nu kan klimaforandringer true den fineste svamp i familien: den hvide Alba-trøffel
Se Netflix-dokumentar om svampens kongerige, læs om fangerne på Livø, hør historien om lyden af 90’erne, og hvordan man slipper afsted med at snyde i sport
Skal vi overleve på kloden, bør vi tage ved lære af svampene og leve i symbiose med naturen. Med udgangspunkt i et nyt mastodontværk om Nordeuropas svampe guider vi til tre forskellige svampeture, som alle kan være med på
Der er ingen tommelfingerregler, når det kommer til svampe. Det er det, der gør dem så fascinerende. Sådan siger biolog, fotograf og svampebogsforfatter Jens H. Petersen, der sammen med sine kolleger opdager 50-60 nye svampearter i Danmark hvert år
Se Netflix-dokumentar om svampens kongerige, læs om fangerne på Livø, hør historien om lyden af 90’erne, og hvordan man slipper afsted med at snyde i sport
Der er ingen tommelfingerregler, når det kommer til svampe. Det er det, der gør dem så fascinerende. Sådan siger biolog, fotograf og svampebogsforfatter Jens H. Petersen, der sammen med sine kolleger opdager 50-60 nye svampearter i Danmark hvert år