Minkkommissionen og dens rapport havde store svagheder, herunder at der ikke sad en epidemiolog med. Epidemiologer og dyrlæger har flere gange kaldt svineproduktionen en tikkende bombe – politikerne vil gøre klogt i at lytte til disse bekymringer
Man hører ofte det argument, at hvis Danmark reducerer sin kødproduktion, vil den blot flytte til andre lande. Men i takt med at andre lande lukker deres svinefabrikker, ser det mere ud, som om det er Danmark, der undergraver deres indsats, skriver kampagneleder for landbrug og skov i Greenpeace Kristine Clement i denne kommentar
Gud skal vide, at terrorstaten Saudi-Arabien kan se igennem fingre med lidt af hvert, men den trækker altså en moralsk grænse ved kulturel appropriation. Tykke, blege, britiske fodboldfans i sheikkostume er både upassende og krænkende
15 ud af 40 megaproducenter af svin i verden er kinesiske. Den største etablerer nu en svinefabrik med dobbelt så mange søer som alle danske svinebedrifter tilsammen. I dag sender de danske producenter 30 procent af produktionen til Kina – men det bliver svært at følge med i hyperkonkurrence på det globale marked for svinekød, siger landmænd
I fremtiden kan vi opleve flere pandemier blandt andet med virus fra svin. Og med den grisetæthed vi har i Danmark, er det sandsynligt, at virus fra grisene vil sprede sig massivt og mere voldsomt, end vi allerede har set det. Derfor bør vi ændre på måden, vi behandler svin, skriver dyrlæge og ph.d. Niels Peter Baadsgaard i dette debatindlæg
Med vildsvin som smittekilde breder den frygtede afrikanske svinepest sig verden over. For få måneder siden blev Tyskland ramt af sygdommen. Det har sendt rystelser gennem den danske svinebranche. En af de berørte bønder er Claus Bruun Jørgensen i Tinglev
Vi skal gøre landbruget grønt sammen. Ellers risikerer vi, at udenlandske kapitalfonde opkøber endnu mere dansk jord og masseproducerer de svin, der i forvejen står for over halvdelen af landets klimaudledning, skriver formand for Andelsgaarde Rasmus Willig i dette debatindlæg
Europas svinekonge, den tyske milliardær Clemens Tönnies, er efter coronaskandalen i Gütersloh pludselig Tysklands mest tilsvinede mand. Men er han ’too pig to fail’?
Efter massive coronaudbrud vil Tysklands regering for fremtiden forbyde kolonnearbejde i landets enorme slagteribranche. Det vil ændre markedet for koncerner som Danish Crown, men formentlig kun føre til beskedne prisstigninger
Dyresex er vammelt, jaja. Men det er selvretfærdigt hykleri også. Og når vi nu lever i et samfund, der systematisk og i ret stor skala behandler dyr dårligt, er forbuddet mod dyresex en utålelig form for moralisme. Også selv om jeg hverken er vegetar eller zoofil
15 ud af 40 megaproducenter af svin i verden er kinesiske. Den største etablerer nu en svinefabrik med dobbelt så mange søer som alle danske svinebedrifter tilsammen. I dag sender de danske producenter 30 procent af produktionen til Kina – men det bliver svært at følge med i hyperkonkurrence på det globale marked for svinekød, siger landmænd
Selv om flere religioner har forbudt dem, har svin mættet, henrykket og leveret overlevelse til milliarder. De udskammede væsner bliver ofte kaldt beskidte, monstrøse og dovne. Grise bliver sjældent elsket. Til gengæld får de kærligheden at føle, når der skal leveres så meget billig og ensartet animalsk føde som muligt. Men svinet er følsomt, socialt og intelligent, og vi har levet symbiotisk og konfliktfyldt med grise i mindst 10.000 år
Vi skal gøre landbruget grønt sammen. Ellers risikerer vi, at udenlandske kapitalfonde opkøber endnu mere dansk jord og masseproducerer de svin, der i forvejen står for over halvdelen af landets klimaudledning, skriver formand for Andelsgaarde Rasmus Willig i dette debatindlæg
Man hører ofte det argument, at hvis Danmark reducerer sin kødproduktion, vil den blot flytte til andre lande. Men i takt med at andre lande lukker deres svinefabrikker, ser det mere ud, som om det er Danmark, der undergraver deres indsats, skriver kampagneleder for landbrug og skov i Greenpeace Kristine Clement i denne kommentar
Grisen er helt væk. Den er blevet til svin, både i ental og flertal. Den er et produkt, fremstillet efter nødvendighedens lov. Et produkt, der fremhæves som mere klimavenligt end koen
På den ene side har vi den flittige og stræbsomme bonde, der dybt i rygmarven har viljen til at få ting til at spire og vokse, og på den anden side, med et andet verdensbillede, befinder sig mange af svinefabrikkernes naboer og mange af forbrugerne
I fremtiden kan vi opleve flere pandemier blandt andet med virus fra svin. Og med den grisetæthed vi har i Danmark, er det sandsynligt, at virus fra grisene vil sprede sig massivt og mere voldsomt, end vi allerede har set det. Derfor bør vi ændre på måden, vi behandler svin, skriver dyrlæge og ph.d. Niels Peter Baadsgaard i dette debatindlæg