Emne

TV-avisen

Læserbrev
11. april 2019

DR’s nyhedsdirektør: Stiletter og pandafarver i TV Avisen beviser ingen forfaldsfortælling

Mediekommentator Lasse Jensen bruger nuttede pandaer og stiletter til at påstå, at TV Avisen er forfladiget. Men få kan matche vores troværdighed og kvalitet, skriver DR’s nyhedsdirektør Sandy French i dette debatindlæg
Folk
22. januar 2018

FOLK

FOLK fra dagens avis
Klumme
14. oktober 2015

Det var ikke bedre i gamle dage

I morgen er det 50 år siden, at den første TV Avisen blev sendt. Og når man i dag iagttager debatten om DR, er det næsten deja-vu fra 1965
Kommentar
27. februar 2015

Så sagde vi, at Ali var morderen ...

Hvorfor var det Ali, der skulle spille morderen, da vi i min folkeskole indspillede en efterligning af TV Avisen? Og hvilken rolle ville Ali mon spille i dag, hvis en dansk skoleklasse skulle reproducere en tv-avis i kølvandet på de tragiske begivenheder i København?
Læserbrev
27. september 2013

DR gør os klogere på hinanden

Da DR ændrede sendetid på TV Avisen skruede vi samtidig op for dækningen af politik, indland, udland, økonomi, erhverv og sundhed
Læserbrev
14. november 2012

DR advokerer ikke for større forbrug

Det er og bliver en privatsag, om danskerne skal lade f.eks. efterlønspengene omsætte i materielle goder
3. november 2012

bagsiden: Der er helt klart nogen, der svigter ...

... når danskernes privatforbrug falder: Er det TV-Avisen eller danskerne?
Anmeldelse
4. oktober 2012

Ny TV Avisen med gamle dyder

Skrues der ned for bling-bling effekterne, har Danmark fået en nyTV Avisen med mere substans og større personlighed
Den nye TV-Avisen. Kim Bildsøe Lassen står klar i studiet for at sende TV-Avisen første gang med start kl. 21.30. Det er en tv-avis med mange gode takter, især hvis der skrues ned for bling-bling’en.
Klumme
9. maj 2012

Hvordan går det i Skanderborg?

Hvad føler du? Hvad sker der nu? Hvordan er stemningen i Skanderborg? De dumme spørgsmål til tv’s livereportere står i kø. Resultatet er tom snak og lav troværdighed
Kommentar
24. marts 2012

Troværdighed, papir og mobilkannibaler

Avispapir er vidunderligt. Men der bliver stadig mindre af det

Sider

  • 27. september 2005

    Den skønne barselstid

    Samfundets forventninger til den nybagte mor har ændret sig med indførselse af den nye barselsorlov, hvilket ses i f.eks. de nye anbefalinger for amning. Det kan således diskuteres, om forældrene 'frit' kan fordele barselsorloven imellem sig
  • Kronik
    29. januar 2009

    Massemediernes reelle dagsorden er manipulation

    TV2's serie 'Skolen - verdensklasse på 100 dage' handler om læringsstile - et princip om, at den enkelte elev lærer bedst ved at se, høre, røre eller gøre. Det fremstilles som et videnskabeligt forsøg med en given sandhed
  • 10. november 1997

    Thule - en sag

    Underholdende og kritisk bog om Grønland i dansk sikkerhedspolitik - i journalistisk og ahistorisk fortolkning NY BOG En af de meget få danske journalister, som længe inden den såkaldte Thule-sag eksploderede i offentligheden i sommeren 1995 havde fattet mere end almindelig interesse for det amerikanske militærs aktiviteter i Grønland i efterkrigstiden, er TV-Avisens Poul Brink...
  • 4. november 2002

    Mig og Kristen Poulsgaard

    Spot Det er nu 25 år siden, undertegnede fik en opringning fra en studievært: »Se TV-Avisen i aften – og du vil få en overraskelse.« Jeg satte mig vel til rette og ganske rigtigt…på skærmen dukkede Kristen Poulsgaard fra Fremskridtspartiet op og udtalte med klar røst: »Kristen Bjørnkjær er pervers...
  • Kronik
    2. januar 1998

    Fortiden er ikke færdig med sig selv

    Måske lever vi i mange tider på én gang, på én gang tiltalt af noget, vi ikke kender, og i færd med at skabe noget, der kan give noget mere til det, der engang var DET FILOSOFISKE RUM Nutiden er langt fra éntydig...
  • Klumme
    14. oktober 2015

    Det var ikke bedre i gamle dage

    I morgen er det 50 år siden, at den første TV Avisen blev sendt. Og når man i dag iagttager debatten om DR, er det næsten deja-vu fra 1965
  • Nyhed
    24. marts 2010

    DSB skiller sig af med topchefen for jernbanesikkerhed

    En afgørende brik skal snart på plads i puslespillet om det skandaliserede IC4-projekt, der fortsat kæmper med svære computerproblemer. DSB's sikkerhedschef er kritisk over for togene, men blev sendt hjem med mundkurv på. Ny chef kommer fra Søværnets skoleskibe, hvilket vækker undren
    Mens DSB profilerer sig på, at IC4-projektet for alvor er i fremdrift, er sikkerhedschefen ikke længere ombord.
  • 23. marts 2006

    Karaktermordet på Brandes

    Brandes-forskeren Jørgen Knudsen har set et stykke om Georg Brandes og den unge forfatterinde Adda Ravnkilde på Rialto-teatret. Han finder det forstemmende, at den europæisk anerkendte kritiker 80 år efter sin død endnu bruges som skydeskive for kvindelig fortørnelse - og mener, det passer alt for godt ind i vore dages reaktionære magt-politik