Emne

vegetarisme

Brevkassen: Hvordan undgår jeg, at ’vegetar’ bliver en stempling?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. En grøn af slagsen vil her gerne vide, om man kan være vegetar uden at blive stemplet som besværlig

I 2050 er alle vegetarer. Og måske er der kommet rationeringsmærker på børnefødsler

I 2050 er det vores tur til at være planetens tjenere. Arbejdstiden er sat ned, og folk har køkkenhave. Men der er også risiko for, at den sociale kontrol og overvågningen løber løbsk. Det skriver forfatter Charlotte Weitze i den første kronik i en ny serie, hvor Information har bedt kronikørerne forestille sig fremtiden anno 2050

Vi kan jo ikke alle leve af græssende kalve, så det er nok alligevel bedre, at vi selv spiser noget af plantekosten

Hvis man er bekymret for de dyr, der dør i produktionen af plantekost, er løsningen ikke at spise mere animalsk. For når vi selvsagt ikke alle kan leve af græssende kalve, bliver alternativet netop at fordre slagtedyrene med store mængder af planteføde, skriver Christoffer Gertz Bech i dette debatindlæg

Af frygt for at miste lysten til kød ignorerer intelligente mennesker fakta

Det virker decideret antijournalistisk, at Anna von Sperling bevidst ignorerer viden om dyrs forhold i kødproduktionen af frygt for at skulle lægge vanerne om. Når folk vælger at forblive uvidende, fordi det er mest belejligt, er der langt igen, skriver Jesper Dalgaard Pøhler i dette debatindlæg

Rasmus Nordquist: »Klimakampen foregår på tallerkenen«

Alternativets Rasmus Nordquist har tabt sig så meget i valgkampen, at mikrofonerne ikke kan sidde fast i hans bukser. Han glemmer nemlig tit at spise frokost

Det er ren vegetar-mobning, hvis EU forbyder ord som plantepølse

Producenter af vegetariske alternativer risikerer nu et forbud mod ord som mælk og kød i markedsføringen af deres produkter. Den slags chikane mod vegetarer gør mig ambivalent over for EU, skriver Henrik Stougaard i dette debatindlæg

Bøf uden kød og ost uden ost – hvorfor give bæredygtige produkter navne efter det, de ikke er?

Umiddelbart virker det selvmodsigende at kalde et nyt produkt noget, som forbrugerne ønsker at fravælge. Men måske ligger forklaringen i det faktum, at vi mennesker har svært ved at relatere til noget, vi ikke kender i forvejen

Vi gør gradvist kantinerne mere grønne

Som madleverandører ved vi, hvor mange præferencer, der er på spil, når vi i tæt dialog med vores kunder skræddersyer vores måltidskoncepter

FOLK

FOLK fra dagens avis

Kødspisere har mere til fælles med fanatiske religiøse, end veganere har

Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta

Sider

Mest læste

  1. Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf
  2. Efter at have levet en måned som veganer, er jeg ikke i tvivl. Det kan umuligt være sundt. Og selv om jeg udmærket forstår veganernes bekymringer for klima og dyrevelfærd, tror jeg, at deres verdensfjerne og konfrontatoriske tilgang gør mere skade end gavn
  3. Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta
  4. Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem
  5. Om 20 år vil de fremtidige generationer kigge tilbage på os med vantro og undren sig over, hvorfor vi spiste kød i så enorme mængder
  6. På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret
  7. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  8. De kalder svin for slaver og tager til Århus Slagtehus for at se køer med store angste øjne blive aflivet, mens de demonstrerer mod animalsk fødevareproduktion. Veganismen og veganaktivismen breder sig. Information tog til gruppen Vegan Changes første offentlige debatmøde