Emne

vegetarisme

Artikler
Stambord
26. november 2022

Fremtidens supermad er 7.000 år gammel

Det lille ultrasunde quinoafrø fra Andesbjergene kan få en central rolle i vores grønne fødevareomstilling. Men for de oprindelige dyrkere har udbredelsen også haft mindre heldige konsekvenser
Det lille ultrasunde quinoafrø fra Andesbjergene kan få en central rolle i vores grønne fødevareomstilling. Men for de oprindelige dyrkere har udbredelsen også haft mindre heldige konsekvenser
Stambord
10. september 2022

Klimakrisen kalder på kødløs charcuteri. Udfordringen er at få rødbedeskinken til at smage godt

Smagen af velhængt kød er svær at overgå, men forsøget må gøres, hvis man vil være dyrenes og klimaets ven
Smagen af velhængt kød er svær at overgå, men forsøget må gøres, hvis man vil være dyrenes og klimaets ven
Læserbrev
17. maj 2022

Hvis FødevareDanmark faktisk ville afhjælpe fødevarekrisen, burde de helt droppe kød og ost

FødevareDanmark udnytter skamløst u-landenes fødevarekrise til at beskytte produktionen af kød, smør og ost i Danmark. Men for at producere disse varer udnytter vi 80 procent af det danske landbrugsareal til dyrefoder. Det løser ingen fødevarekriser, skriver filmmand Henrik Fleischer i denne replik
Fremtidens mad
14. maj 2022

Oldemors frikadeller eller kødboller? Maden smager også af det, vi kalder den og fortæller om den

Tænderne skal løbe i vand, når man læser menuen, forklarer Hotel- og Restaurantskolens udviklingschef. Men det er ikke gjort med at kalde de plantebaserede produkter for noget med ’kød’. Man skal forstå, at sproget er en del af tilberedningen, siger madhistoriker
Tænderne skal løbe i vand, når man læser menuen, forklarer Hotel- og Restaurantskolens udviklingschef. Men det er ikke gjort med at kalde de plantebaserede produkter for noget med ’kød’. Man skal forstå, at sproget er en del af tilberedningen, siger madhistoriker
Fremtidens mad
14. maj 2022

Den grønne omstilling skal smage af umami

Vi får helt bogstaveligt umami ind med modermælken. Selv om den velsmagende femte grundsmag ofte forbindes med kød, findes den også i svampe, tomater og fermenterede grøntsager. Umami har en hovedrolle i den bæredygtige omstilling af vores mad
Vi får helt bogstaveligt umami ind med modermælken. Selv om den velsmagende femte grundsmag ofte forbindes med kød, findes den også i svampe, tomater og fermenterede grøntsager. Umami har en hovedrolle i den bæredygtige omstilling af vores mad
Læserbrev
22. november 2021

FOA: De offentlige køkkener skal have 25 procent lavere klimabelastning i 2025

Klimaet skal reddes i hverdagen. Derfor skal de offentlige køkkener gå forrest og fokusere på plantebaserede måltider. Og hvis danskerne har friheden til at vælge plantebaseret på arbejdet, er der større chance for, at de også vil gøre det derhjemme, skriver formand for kost- og servicesektoren i FOA Pia Heidi Nielsen
Stambord
13. november 2021

Bælgfrugterne er på vej tilbage som fremtidens klimavenlige proteinkilde. Og nu er de fermenterede

Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Læserbrev
8. november 2021

Debatten om kødets rolle i fremtidens fødevareproduktion skal være baseret på videnskab

Jeg ønskede at starte en debat om fremtidens fødevareproduktion baseret på naturvidenskab fremfor benægtelse. Siden jeg i forrige uge skrev et indlæg i Information, er en lille plante dog blevet til fem høns, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl
Kommentar
3. november 2021

Selvfølgelig skal man have taletid, selv om man spiser kød

Vi skal have grønnere og mere plantebaserede spisevaner. Men vi lever i et demokrati med ytrings- og pressefrihed, hvor alle mennesker bør få taletid. Derfor er det udemokratisk, når Dansk Vegetarisk Forening foreslår at udelukke »plantebenægtere« fra debatten, skriver folketingskandidat Iben Krog (V) i dette debatindlæg
Ugen på kulturgangen
22. oktober 2021

Russerne har sendt en kvinde ud i rummet – igen. Og så er den kødløse festival bare woke kapitalisme

Vi hopper med på dillen med at skrive lidt om den plantebaserede Northside Festival. Wiens museer hælder nøgenbilleder på OnlyFans. Og så skal der i øvrigt tre mænd til at skrive som én kvinde
Filmen om Apollo 13 var trist nok filmet på Jorden. Men nu har russerne faft skuespilleren Julija Peresild sendt på optagelser i rummet. Det bliver en god film.

Sider