Emne

vegetarisme

Læserbrev
22. november 2021

FOA: De offentlige køkkener skal have 25 procent lavere klimabelastning i 2025

Klimaet skal reddes i hverdagen. Derfor skal de offentlige køkkener gå forrest og fokusere på plantebaserede måltider. Og hvis danskerne har friheden til at vælge plantebaseret på arbejdet, er der større chance for, at de også vil gøre det derhjemme, skriver formand for kost- og servicesektoren i FOA Pia Heidi Nielsen
Stambord
13. november 2021

Bælgfrugterne er på vej tilbage som fremtidens klimavenlige proteinkilde. Og nu er de fermenterede

Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Japanske skimmelsvampe, Michelin-skills og møffede chokoladekager er nogle af de greb, der skal få os til at elske en af fremtidens vigtige og klimavenlige proteinkilder: bælgfrugterne. Ikke mindst dem, der nu spirer i den danske muld efter næsten 100 års fravær
Læserbrev
8. november 2021

Debatten om kødets rolle i fremtidens fødevareproduktion skal være baseret på videnskab

Jeg ønskede at starte en debat om fremtidens fødevareproduktion baseret på naturvidenskab fremfor benægtelse. Siden jeg i forrige uge skrev et indlæg i Information, er en lille plante dog blevet til fem høns, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl
Kommentar
3. november 2021

Selvfølgelig skal man have taletid, selv om man spiser kød

Vi skal have grønnere og mere plantebaserede spisevaner. Men vi lever i et demokrati med ytrings- og pressefrihed, hvor alle mennesker bør få taletid. Derfor er det udemokratisk, når Dansk Vegetarisk Forening foreslår at udelukke »plantebenægtere« fra debatten, skriver folketingskandidat Iben Krog (V) i dette debatindlæg
Ugen på kulturgangen
22. oktober 2021

Russerne har sendt en kvinde ud i rummet – igen. Og så er den kødløse festival bare woke kapitalisme

Vi hopper med på dillen med at skrive lidt om den plantebaserede Northside Festival. Wiens museer hælder nøgenbilleder på OnlyFans. Og så skal der i øvrigt tre mænd til at skrive som én kvinde
Filmen om Apollo 13 var trist nok filmet på Jorden. Men nu har russerne faft skuespilleren Julija Peresild sendt på optagelser i rummet. Det bliver en god film.
Madproblemer
2. oktober 2021

Brevkassen: It’s my party, og jeg serverer uvegansk, hvis jeg vil

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort
Anmeldelse
18. maj 2021

På vej hjem fra festen støder de på en gris, der er stukket af fra slagterens boltpistol

Dramatiker Thomas Markmann står bag ’Kød’, der i Martin Nyborgs iscenesættelse på Aalborg Teater er en gakket, men også tankevækkende forestilling om forskellen på mennesker og svin
Langsomt, men sikkert, udviskes grænserne mellem kæresteparret Sissel og Johan og den gris, de holder skjult i Kød på Aalborg Teater.
Klima
10. februar 2021

Klimaet kalder på halvt så mange husdyr. Nu er det op til politikerne at svare

Fra alle sider lyder fagfolks budskab, at den nuværende produktion af køer og grise – globalt som herhjemme – belaster klimaet alt for meget og må ned. Hvis ikke venlige kostråd kan sikre det, hvad skal der så til? Regering og Folketinget forhandler om det netop nu
Når det handler om husdyrproduktionens størrelse, synes regeringens holdning foreløbig at være, at en ændret forbrugerefterspørgsel via nænsom anbefaling af de nye kostråd skal drive et gradvist skift.
Klumme
23. november 2020

Kød er også tryghed og ægte kærlighed

Måske er det ligesom et rygestop, tænker jeg. Måske skal der bare gå lidt tid, før jeg er helt stoppet med at fortryde valget om at leve som vegetar, skriver forfatter Nanna Goul i denne klumme
»Kød er også følelser, nationalitet og kulturhistorie. Kød er en fortælling om det gode liv,« skriver Nanna Goul i denne kommentar.
Kommentar
5. november 2020

Glem kødfri dage i kantinerne, men tilbyd et plantebaseret alternativ hver dag

Tvang er ikke vejen frem. I stedet bør regeringen indføre et plantebaseret alternativ til alle frokoster på offentlige institutioner. Så man ad frivillighedens vej kan opnå næsten det samme, som regeringen ønskede med deres forslag om to kødfrie dage om ugen, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl i dette debatindlæg

Sider