Emne

vegetarisme

Det er ren vegetar-mobning, hvis EU forbyder ord som plantepølse

Producenter af vegetariske alternativer risikerer nu et forbud mod ord som mælk og kød i markedsføringen af deres produkter. Den slags chikane mod vegetarer gør mig ambivalent over for EU, skriver Henrik Stougaard i dette debatindlæg

Bøf uden kød og ost uden ost – hvorfor give bæredygtige produkter navne efter det, de ikke er?

Umiddelbart virker det selvmodsigende at kalde et nyt produkt noget, som forbrugerne ønsker at fravælge. Men måske ligger forklaringen i det faktum, at vi mennesker har svært ved at relatere til noget, vi ikke kender i forvejen

Vi gør gradvist kantinerne mere grønne

Som madleverandører ved vi, hvor mange præferencer, der er på spil, når vi i tæt dialog med vores kunder skræddersyer vores måltidskoncepter

FOLK

FOLK fra dagens avis

Kødspisere har mere til fælles med fanatiske religiøse, end veganere har

Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta

Sådan kommer en vegetar gennem julen: Masser af nøddepostej og dumme spørgsmål

Julen er kødædernes fest. Men hvordan klarer man sig gennem alle julefrokosterne, hvis ikke man spiser kød? Simone Bæk Engelhardt er folkeskolelærer og har været vegetar i otte år, fordi hun synes, det er synd for dyrene. Her stiller vi hende alle de dumme spørgsmål, en vegetar kan få i julen. Så behøver du ikke

På vej mod en madrevolution: Det er ikke længere kun de progressive i storbyerne, der driver vegetarismen

En madrevolution er på vej – mange steder i Europa er borgernes madvaner i opbrud: Vi spiser mere vegetarisk, og det er ikke kun hellige yogapiger i storbyerne, der driver udviklingen. Det er også mig. Lidt i hvert fald

Brevkassen: Jeg har ikke lyst til at være julebesværlig

Skal jeg sige, at jeg ikke har lyst til at spise flæskesteg, sylte og gås?

De, der elsker grillpølser, skal være velkomne på ’Team reducer kødforbruget’

Det er alle os, der gerne vil skære ned på kødet, men som ikke er fuldgyldige medlemmer i veganerklubben, der er brug for, hvis vi skal reducere CO2-aftrykket. Derfor er det håbløst, når debatten bliver til en kamp om identitet

Der er håb for fremtiden, men ...

Menneskeheden skal nok overkomme klimaforandringerne, men mennesket vil opleve store omvæltninger og traumatiske kriser, før teknologien finder en løsning på den globale opvarmning. Den australske filosof Peter Singer opfordrer til civil klimaaktivisme i håb om at minimere de potentielle ødelæggelser

Sider

Mest læste

  1. Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf
  2. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  3. Producenter af vegetariske alternativer risikerer nu et forbud mod ord som mælk og kød i markedsføringen af deres produkter. Den slags chikane mod vegetarer gør mig ambivalent over for EU, skriver Henrik Stougaard i dette debatindlæg
  4. Efter at have levet en måned som veganer, er jeg ikke i tvivl. Det kan umuligt være sundt. Og selv om jeg udmærket forstår veganernes bekymringer for klima og dyrevelfærd, tror jeg, at deres verdensfjerne og konfrontatoriske tilgang gør mere skade end gavn
  5. Argumenterne for ikke at spise kød står i kø. Derfor bør politikerne blandt andet lægge afgifter på kød, omlægge landbrugsstøtten og tilbyde køkkenpersonale efteruddannelse i plantebaserede retter
  6. Findes der gode argumenter for menneskets overherredømme over andre dyr? Det mener vi ikke. Til gengæld findes der utrolig mange gode argumenter imod – såsom antidiskrimination mod dyr, et bedre og sundere miljø samt muligheden for at producere mere mad, så vi undgår hungersnød
  7. Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta
  8. Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem