Emne

vin

Verdicchio i den ene hånd og pecorino-ost i den anden

Verdicchio anses for Italiens vigtigste drue og dens særegne træk er, at den kan ældes med glans og forvandling – som en smuk, gammel kvinde med hat og handsker

Den grønne vinskole: Garganega-druen er en klog gammeljomfru med stil

Ugens drue garganega er kendt for at lave Soave-vin, som Information-læsere i pensionsalderen sikkert kan huske. Soave fik et dårligt ry og forsvandt, men oplever lige nu gigantisk opblomstring som intellektuel vin

Et glas iskold catarratto er det mest himmelske, der kan ske

Tiden, hvor Siciliens vine var mørke og tunge og med en sort kat på etiketten, er for længst forbi. I dag er øen centrum for god, trendy vin

Ribolla gialla er druen, hvor god smag møder et prisleje, der ikke er blåskjortet pengegriseri

Ribolla gialla er respekteret og feteret næsten på samme niveau, som Yahya Hassan er inden for digterkunst, kan smage af gule stenfrugter, orangeblomst, mystisk røg og have en næsten tyggeagtig tekstur

Lad dig forføre af Gewürztraminer – druernes svar på Broadway

Gewürztraminer skal smages og forstås, hvis man skal vide noget om vin. Gewürztraminer skal man tage stilling til – som luder/madonna-paradokset og et dramatisk maleri af Caravaggio

Viognier er en charmerende bakkesangerinde med fyldige lår

Viognier giver stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Det er en drue med pondus, fede lår, stort hår og stærk udstråling

Pinot gris er desværre blevet synonymt med intetsigende hvidvin tyndet op med is

Pinot gris er en skizofren drue, som både kan lave vin, der minder om en husholdningselev fra 1950’erne og amerikansk bimbo-vin, fortyndet med is

Hva’ så riesling, din gamle snob

Riesling er 12-talspigen, både i retskrivning, latin, fysik og atletik. Druen er synonym for ren og civiliseret, men den kan også forvandles til en gammel vampyr

Sauvignon blanc dufter af kattepis og smager af sølvske i munden

Den råbende og skrigende hvidvinsdarling sauvignon blanc kan være alt fra vulgær og skinger til pikant og frisk

Den grønne vinskole: Chardonnay er druernes svar på Bamse og Kylling

Den første druesort i Informations grønne vinskole er chardonnay. Druen, alle kender, der som en dresseret hund adlyder sin vinmager og gør, som der bliver sagt

Sider

Mest læste

  1. Billedkunsten konkurrerer skarpt med andre medier og oplevelsestilbud. Og selv gør moderne kunst sjældent meget for at virke smuk Det virtuelle rum I vort samfund har kunsten ikke en forudbestemt opgave - den er ikke underlagt kirkens eller magtelitens krav...
  2. Den forjættede, italienske nebbiolodrue ser uskyldig ud, men er alt andet end harmløs og kan skabe næsten torturerende tanniner. Den er for dem, der forstår sig på ægte skønhed, og dens duft kan få verden til at stå stille
  3. Selv om solen prøver at give et andet indtryk står de tungere gryder for døren, og med dem andre smagsoplevelser
  4. Sølvblanke sild er lækre og fede nu. De smager ekstra godt bagt i papir i egen saft med citron og krondild eller stegt sprøde under grillen i ovnen. Spegesild skal modne i masser af salt i månedsvis, men sild kan modnes hurtigere ved marinering i eddikelage først
  5. 150-året for Treårskrigen fejres på flere af landets museer, og figuren ’den tapre landsoldat’ spiller en stor rolle. Dagens kronikør fortæller historien om Peter Fabers digt ’Dengang jeg drog afsted’, der gav nationen den samme sang på hjernen
  6. Prisen og restriktionerne på vodka faldt samtidig med kommunismen, og derfor drikker russerne i dag tre gange så meget som i 1990. Russiske alkoholrådgivere forsøger at sætte Gudi stedet for flasken
  7. Kan et marxistisk inspireret parti rumme aktive udøvere af kristendom, islam eller andre religioner som Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid? Ser man på kristendommen og kommunismens idéhistoriske rødder, vil man opdage, at marxismen og kristendommen ikke står i modsætning til hinanden, tværtimod
  8. Smag. Sovs, sauce, dyppelse, salsa og skum... Den får det hele til at glæde lettere ned. Men ambitionsniveauet kan med fordel lægges højre