Europakorrespondent til Information

Dagbladet information søger en korrespondent med base i Bruxelles eller Paris til at dække europæisk politik i reportager, analyser og interview

Jobbet

En korrespondent på Information skal levere to basale perspektiver til avisens læsere: det ovenfra – de store tanker og brydninger, politisk såvel som økonomisk. Og det nedefra – de mennesker og det samfund, det hele handler om.

Vi er en avis, der gerne vil give læserne vores særlige tilgang til de historier, der er på den store dagsorden, og her spiller korrespondenterne en afgørende rolle med at levere inspiration, analyser og bevægelser ude fra verden, gerne før vi andre opdager dem. Den overordnede ambition er, at Information skal være skarpt skåret og original uden at være sær.

Europastoffet har høj prioritet på Information. Og Europakorrespondenten arbejder tæt sammen med Tysklands- og Sydeuropakorrespondenten om dækningen af de europiske dramaer fra genopretningspakker og handelsaftaler til de nye værdikampe i EU.

Med base i Bruxelles eller Paris skal du byde ind med historier på de større europæiske tendenser inden for politik, økonomi og sikkerhed, men også gerne på de filosofiske og kulturelle debatter.

Forventninger til dig

  • Du skal være iderig, en skarp formidler og kunne udfolde perspektiverne i de vigtigste nyheder
  • Du skal mestre analysen samt kunne levere den velfortalte baggrundhistorie og den fortællende featureartikel
  • Du skal være klar til at rejse i regionen efter de gode historier
  • Gode franskkundskaber er en klar fordel

Hvad du kan forvente af os

Informations udlandsredaktion er bredt repræsenteret rundt om i verden med korrespondenter i Tyskland, Italien, USA, Tyrkiet og Singapore, og med gode kræfter til at løfte Storbritannien, Rusland, Afrika og Latinamerika.

Du kommer til at indgå i planlægningen af den daglige avis, hvor vi prioriterer at udvikle og udveksle historier og ledere sammen og på tværs af grænser og stofområder. Nogle gange skal der rykkes fra dag til dag på en historie. Andre gange får du tid til at researche den store feature eller brede det lange interview ud.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte udlandsredaktør Mette-Line Thorup på tlf. 29 93 47 40

Løn- og ansættelsesvilkår følger lokal freelanceaftale i overenskomsten mellem Dansk Journalistforbund og Information.

Tillidsrepræsentant er Anita Brask Rasmussen, som kan kontaktes på tlf. 22 93 25 63.

Tiltrædelse snarest.

Ansøgningsfrist 4. juni.

Vil du søge stillingen skal du bruge det link du finder her.