Eva Eistrups blog

Hvorfor Berlusconi?

Hvorfor Berlusconi? Og hvorfor måske igen? Det forsøger Gert Sørensen at
belyse i sin »Berlusconi og den moderne fyrste - Om demokratiets
tilstand i et land i Europa«. Politiken vurderer at det er en bog man bliver klogere af at læse.

The Times bringer et interview
med den engelske forfatter Robert Harris, der er i gang med et trebindsværk om den romerske statsmand Ciceros liv, der allerede er solgt til filmatisering.

Dagens Nyheter interviewer den britiske forfatter Lionel Shriver der er aktuel med kærlighedsromanen »Dagen efter« om en kvinde der er splittet mellem to mænd: den ene er hjerte, den anden hjerne.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Bogens centrale del hedder ’Berluscolandia’ og indeholder dels en biografi af erhvervsmanden og politikeren Berlusconi og dels en mere filosofisk analyse af hans selvfremstilling og øvrige virkemidler, som giver ham visse lighedstræk med fyrstetyper som f.eks. Medicierne, for hvem offentlige og private interesser var én og samme ting, og hvis skrupelløse politiske herredømme havde købmandsfornuften som sit ideologiske fundament."

Jeg håber (men jeg har min tvivl) at bogen herunder indeholder en påvisning af den kendsgerning, at Berlusconi har grundlagt sin kolossale formue som medlem af den hemmelige organisation/loge "P2" (Propaganda Due), som sættes i forbindelse med den italienske efterretningstjeneste og CIA, bortførelsen af og mordet på den liberale kristeligdemokrat Aldo Moro i 1977/78 under mærkværdige omstændigheder, mordet på Olof Palme 1986, blandt meget andet.

Jeg håber også bogen går ind på den italienske stats særlige korrupte og mafiøse karakter, og henviser ellers til den italienske nøglekriminalroman "Sammenhængen" af den sicilianske forfatter Leonardo Sciascia, som også har udtalt følgende (1982) profetiske iagttagelse: "Verden bliver mere og mere som en forstad til Palermo."

Jvf. også amerikanske Joseph Hellers roman "Catch 22". Montgomery begreb aldrig hvorfor amerikanerne var så ivrige efter at indtage hele Sicilien og specielt få Palermo for sig selv i 1943. I dag kan vi se dette langt klarere.

Konstaterer ellers at Eistrup skriver om "Ciceros liv, der er solgt til filmatisering".

Det må vel være en historisk verdenssensation, hvis det passer? Tænk at der allerede omkring år 0 fandtes så fremsynede folk. Her genstår det kun at spørge om Cicero og hans familie tjente på salget?