Eva Eistrups blog

Mor, hvorfor har du lige pludselig så store bryster?

Den amerikanske plastickirurg Michael Salzhauer har skrevet en børnebog om en mor der får silikonebryster, fedtsugning og 'nosejob'. Tanken er at det skal gøre det lettere at forstå for børn, når mor (eller far) ændrer udseende fra den ene dag til den anden.
»Nu hvor mor er blevet ældre, er min krop
blevet større og huden slappere, og jeg kan ikke længere passe mit tøj.
Dr. Michael skal hjælpe mig og få mig til at få det bedre,« forklarer
moren i bogen, der oversat hedder »Min smukke mor«.


6 ud af 6 stjerner får et udvalg af den afdøde digter Erik Knudsens digte i Berlingske.
»Tidssignalementerne, samfundskritikken, undermineringen af de skråsikre
positioner, de eksistentielle anfægtelser og den selvironiske gestus
hos Erik Knudsen sigter ikke imod et evigt poetisk liv, måske netop
derfor holder digtene sig så sprælsk levende,« skriver Jørgen Johansen i anmeldelsen.

Et hel livs bog: Meaghan Delahunt fra The Independent beskriver hvorfor Virginia Woolfs »Til Fyret« er den bedste bog hun har læst.

Kommentarer

Tænk, jeg troede ikke at børnebogen 'Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved' havde en opfølger.
Men det er da oplagt at udnævne 'My beautiful Mommy' til nummer 2 i serien...

Jeg forstår ikke helt sammenhængen mellem 'Muldvarpen der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved' og 'Min smukke mor'? Men temmelig mærkværdig pædagogisk tilgang at skrive en bog, der skal hjælpe børn med at håndtere deres forældres plastikoperationer. Hvad med at skrive en bog til forældrene istedet?

Botox, plastiknæse og siliconelæber eller en lort på hovedet. En ligetil analogi...