Fotobloggen Billeder af stort format

Tusindvis af mennesker på flugt fra skovbrande i Californien

En gigantisk hvid røgsky lå tirsdag over Los Angeles, mens omfattende skovbrande spredte sig over store områder omkring storbyen, og myndighederne advarer om, at det kan tage uger at bringe flammerne under kontrol

En gigantisk hvid røgsky lå tirsdag over Los Angeles, mens omfattende skovbrande spredte sig over store områder omkring storbyen, og myndighederne advarer om, at det kan tage uger at bringe flammerne under kontrol.

Skovbrandene har allerede kostet to brandfolk livet, og flere andre har været i overhængende fare, da de reddede fem personer, som var ved at blive omspændt af flammer. Omkring 10.000 mennesker er indtil nu blevet evakueret fra deres hjem.

Flammerne har ødelagt op mod 43.000 hektar knastør skov nord for Los Angeles og spreder sig fortsat. 3655 brandfolk er sat ind i kampen mod ilden i Angeles National Forest, hvorfra røg bølger østover mod Las Vegas. Branden truer med at ødelægge antenner til tv- og radioer, teknologi til mobiltelefoner og politiets faciliteter og udstyr i San Gabriel Bjergene.

Satellitbillede fra NASA.

En eskadrille af brandslukningsfly, deriblandt 8 tankfly og 13 helikoptere, er taget i anvendelse og bekæmper ilden fra luften.

Helikopter overflyver katastrofeområdet.

Men branden, som brød ud den 26. august, viser ingen tegn på at stilne af, og det synes nu ikke sandsynligt, at den kommer under kontrol før den 15. september.

Mindst fire mennesker er blevet kvæstet, deriblandt to, som forsøgte at klare sig ved at søge tilflugt i en udendørs jacuzzi.

Omkring 12.000 hjem er for øjeblikket i fare for at blive ramt af branden, og politiet er gået fra dør til dør for at advare lokalbefolkningen om, at de er truet af flammerne. Fotos: Scanpix. Tekst: Ritzau og Information

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thorbjørn Heller Johansen

Gad vide - om man kunne bruge en jetmotors udstødningsgas og en vandforstøver som brandslukker mod disse voldsomme skovbrande.
Da man slukkede oliebrande i Kuwait virkede sådanne brandslukkere fortræffelige grundet jetstrømmens iltfattige atmosfære....
Når henses til at man anvender en jumbojet som vandtankvogn til at sprede et ordentligt regnskyl ud over brandområdet - med begrænset virkning, synes det uoverkommeligt at finde en effektiv brandslukningsmetode.
Stakkels mennesker, der bor i områderne......

Rune Lysdal Nielsen

Man hører aldrig om hvad de gør præventivt for at undgå eller begrænse disse brande, jeg mener det er jo igen og igen, år efter år at det brænder voldsomt.
De kan sætte folk på månen derovre, men ikke forhindre at landet brænder af.... måske de skulle sætte NASA til at løse problemet og bruge ressourcerne lidt fornuftigt...

Vi kan sætte folk på månen ja - men overfor naturens kræfter er vi magtesløse på lang sigt
Udtørringen af det sydlige Califonien er et resultat at den globale opvarmning og det bliver værre de kommende år. For Los Angeles er fremtiden dyster
ligesom for store områder i Grækenland og Sydlige Spanien. De er ved at blive ørkner

Ja, de skal altså ikke flygte hertil, så ryger de direkte tilbage på bålet.

af en eller anden grund kan jeg ikke se billederne, men det går nu nok, jeg bor her, jeg kender det - ikke ved LA, altså, men i Mendocino County, hvor vi havde de tusind brande sidste år. Problemet er, at de sidste 150 år er naturligt opståede brande blevet undertrykt/slukket, så den naturlige brand-rydning af underskoven ikke har fundet sted regelmæssigt. Når en brand forekommer går den gennem underskoven med vild hast, og har ikke noget problem med at springe op i kronerne. Man har eksperimenteret med bevidste brande til at rydde underskoven, og det virker, men det er meget dyrt, fordi man jo har en forpligtelse til at sikre, at det ikke løber vildt, som man jo ikke har ved naturlige brande, som løber vildt af sig selv. Og der er mange skove på størrelse med danmark, det gør det osse svært, men der er nok ikke nogen vej udenom at acceptere brandene som de kommer, og blot håbe på at det ikke koster for mange liv. Vi har ødelagt naturens rytme fordi vi ikke ville ta brandene for 50 år siden, så kommer de nu.
Ja, det bliver vel sagtens mere tørt her, og temperaturen stiger. Men det faktum at der har været høje temperaturer og tørke før, med efterfølgende meget våde år gør det svært for almindelige mennesker at se, om det nu virkelig skyldes global opvarmning, eller almindelige fluktueringer. En ældre dame her fortæller mig om en mindre sø, der som regel frøs over da hun var barn, men det har den ikke gjort siden længe før global opvarmning var et emne. Jeg siger ikke at global opvarmning ikke er et virkeligt problem, blot at her er det ikke lige til at se med sikkerhed. Og så er der selvfølgelig flest republikanere i landområderne, de tror ikke på sådan noget. Tro på gud og bekrig et tredieverdensland, så skal det nok gå altsammen.....