Fotobloggen Billeder af stort format

De flygter stadig fra Østberlin

Berlin er en delt by, Tyskland er et delt land. 20 år efter murens fald er der stadig forskel på øst og vest, både politisk, økonomisk og mentalt. Fotoserien er fra bydelen Hellersdorf i Østberlin. I området bor en kvart million mennesker. 90 procent er østberlinere, født i øst. De sidste procent er primært indvandrere fra øst: Russere og polakker

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

Foto: Kristine Kiilerich

"Die Welt von Gestern". Fotografier lyver lige så meget som tekster, (de skal lyve hvis vi skal tage dem alvorligt!) og alligevel må jeg indrømme at fotografen har indfanget et stemning og dermed en vis form for autenticitet – knald dygtigt gjort.

Troels Rasmussen

Indfanger stemning meget præcist

Noget helt andet - og dog: Utroligt som de mennesker og til dels deres boliger, men især deres fysiske omgivelser minder om: Danmark - mest den sydlige og østlige del. Det har været og er ikke blevet mindre slående - de englændere, vi skal tvinges ved hjælp af uhyrligt massiv propaganda til at tro minder om os, gør det absolut ikke - her har vi vort egentlige nationale broderfolk: Østtyskerne. Og det er ikke negativt ment. Sandheden er dog at foretrække frem for ønsketænkning.

Isabella Stokkebro

Samme stemning, samme mennesker, samme arkitektur som i de københavnske forstæder...

Hvem er de der flygter? Arbejdsløsheden er i dag dobbelt så stor i den tidligere arbejder- og bondestat DDR, som i det tidligere Vesttyskland. I de fattigste områder mere end tre gange højere.

Det er de højere uddannede der har - og havde - mulighederne for at flygte.

Fotografier giver stemning, men ord er ikke at foragte:

http://www.information.dk/36686