Fotobloggen Billeder af stort format

5 år efter Katrina

Genopbygningen af New Orleans efter orkanen er en langvarig affære. Her fem år efter katastrofen er der mange steder, som stadig ligner de billeder, som gik jorden rundt de første måneder efter Katrina. Informations medarbejder, Espen Fyhrie, har været en tur i Louisiana. Læs også hans beretning om en by, der skal genfinde sin sjæl

The Lower 9th Ward i New Orleans - området, hvor vandstanden var højest efter Katrina. I dag er området stadig præget af katastrofen. Foto: Espen Fyhrie

De fleste af de diger, som brød sammen, da orkanen Katrina ramte New Orleans, var diger, som skærmede den kunstige kanal Mississipi River Gulf Outlet - også kaldet Mr. Go. Vandstanden er i dag, 5 år efter, stadig meget højere end normalt. Foto: Espen Fyhrie

The Lower 9th Ward. Mustensfacaden er den eneste del af bygningen, som overlevede orkanen. Træbygningen er opført som en el af den omfattende genopbygning. Foto: Espen Fyhrie

Unge studerende fra forskellige dele af USA bruger deres forårsferie på at genopbygge huse for fattige familier i New Orleans. Et projekt, der er nødvendigt her fem år efter orkanen. Foto: Espen Fyhrie

Garden District, et af de pænere middelklassekvarterer i New Orleans, blev ikke ramt så hårdt af Katrina. Foto: Espen Fyhrie

Forstadsområde nær Mississipi River Gulf Outlet (MR. GO). Før Katrina var dette et tætbebygget forstadskvarter med 1-familieshuse. I dag ligger området mere øde hen. Foto: Espen Fyhrie

Til Crawfish Festival. Livet er ved at vende tilbage til New Orleans, der skal genfinde sig selv som Sydens vigtigste kulturby. Foto: Espen Fyhrie

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arthur Schopenhauer

Min kæreste og jeg kørte gennem de fattige kvarterer i New Orleans sidste år, hvilket bestemt ikke kan anbefales uden GPS og en vis mængde mod. Det er både spændende og skræmmende. Vi så mange bygninger, der så betydeligt værre ud, end dem, der er afbildet ovenfor. Hele boligkomplekser, der står fuldstændig tomme. Små og store både kastet op på land. Masser af beskeder skrevet med spraymaling om husdyr, vandstand, osv., fra perioden umiddelbart efter orkanen. Det er bestemt noget andet end turistområderne i det franske kvarter og havekvarteret.

Det værste, vi så, var dog området øst for selve byen, hvor mange huse lå på platforme ud til - og ude i - vandet. Her kan man i dag se lange strækninger, hvor kun postkasserne ved vejsiden og stolperne, der bar de mange platforme, står tilbage. Der mangler ikke et enkelt hus her og der; ALLE husene er væk. Det er ganske uhyggeligt.