Fotobloggen Billeder af stort format

DF's sommergruppemøde

Informations fotograf Sofie Amalie Klougart har tilbragt en dag i selskab med Dansk Folkeparti ved deres årlige sommergruppemøde i Hotel Vejle Fjord. Dagen bød blandt andet på møder, kurbad og et noget omdiskuteret forslag om at stoppe al ikke-vestlig tilgang til Danmark. Her er et uddrag af dagen – set igennem Informations fotografs objektiv.

Opdateret 4. marts 2011, 13:34:
Sofie Amalie Klougart har netop vundet Årets Pressefoto i kategorien reportager fra Danmark med denne billedserie.

Det var stemningen i reportagen fra Dansk Folkepartis årsmøde, fotograferet af Sofie Amalie Klougart, som i første omgang fangede dommerne. Men det var den nye måde at se partiet og de indflydelsesrige politikere på, som gjorde udfaldet og sikrede hende førsteprisen.

Tillykke (igen!) Sofie Amalie. Det er helt utroligt godt gået.

Morten Messerschmidt. Foto: Sofie Amalie Klougart

Kristian Thulesen Dahl. Foto: Sofie Amalie Klougart

Pia Kjærsgaard. Foto: Sofie Amalie Klougart

Per Dalgaard (midt for) og Bente Kronborg Holst (th). Foto: Sofie Amalie Klougart

Jesper Langballe. Foto: Sofie Amalie Klougart

Foto: Sofie Amalie Klougart

Morten Messerschmidt. Foto: Sofie Amalie Klougart

Pia Kjærsgaard. Foto: Sofie Amalie Klougart

Peter Skaarup og Per Dalgaard. Foto: Sofie Amalie Klougart

Per Dalgaard. Foto: Sofie Amalie Klougart

Peter Skaarup. Foto: Sofie Amalie Klougart

Iført badeshorts og badedragter flyder DF-politikere rundt i udendørspoolen ved Vejle Fjord Hotel. Foto: Sofie Amalie Klougart

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Andersen

Til trods for at jeg på ingen måde havde tænkt mig nogensinde at skulle se halvnøgne DF politikere, må jeg sige at billederne er ganske fine.

Måske fordi det første billede af Morten Messerschmidt fint viser det idealbillede af det Danmark som DF (og dets medlemmer) længes tilbage til. Jeg troede faktisk det var Ib Schønberg, som pludselig ville bryde ud i seng om den koloni-have, som var hans 'kongerige' (fra familien 'Ved Kongelunden? hvis jeg ikke husker helt galt?)

Det, Danmark DF, længes tilbage til, er dette her. Et Danmark, hvor der findes utilpassede unger, og hvor de uvorne knægte sikkert får et par på kassen, og hvor der var disciplin i skolen og livet var som hos enten Morten Korch eller i Far til Fire-filmene (de gamle fra 1950erne).

Søren Kristensen

Et af billederne fanger min interesse, for hvorfor bruger Peter Skaarup ikke sin pegefinger til at pege med? (Hvis ellers jeg ser rigtigt.)

... enig med Tom Dahl. Fint fotografisk arbejde: informativt, menneskeligt og står godt til interpretering. Interessant.

Curt Sørensen

Taget på kornet: den ariske elite på luksusferie, medens den udpønser nye ondskabsfuldheder og endnu en gang puster til hadets og fordommenes ild

Arthur Schopenhauer

Meget flotte billeder. Du er god til at fange den nostalgiske længsel efter et svundet ideal, der fylder så meget i DFs retorik og handling. Badehotel og hvid hat. Det siger jo alt.

Henrik Herskind

Hej Sofie Amalie!

Stort tillykke med prisen!

Mit personlige favoritbillede er Morten Messerschmidt i hvid skjorte og grå jakke, hvor du fokuserer snævert på jakken og øret, hvorved ansigtet kun antydes. Modigt fotograferet!