Fotobloggen Billeder af stort format

Kajsa Gullberg: Womanity

Jeg arbejder med ar, hår og rynker. Arene som spor af livet, hår som tabu, rynker som tegn på tid. Overalt og hele tiden ser vi billeder af „perfekte“ og ekstremt homogene mennesker. Womanity er et projekt der viser flere lag af det at være menneske. Billederne fortæller en historie der bevæger sig mellem styrke/smerte, sexualitet/desperation, ydmygelse/intregritet og de spor livet sætter. Womanity er min egen søgen efter et sted hvor det ikke længere handler om grimt eller smukt. Et sted hvor der er plads til at være et helt menneske.

Således beskriver fotografen Kajsa Gullberg (f. 1977) sine billeder i serien Womanity, som tidligere på året var udstillet i New York. Gullbergs kornede og krasse sort/hvide fotos er ikke neutrale portrætter, de udtrykker også fotografens egen fortælling og subjektivitet. Det er en stil som kræver en veludviklet fornemmelse for egne og andres grænser for at lykkes. Det synes jeg det gør her.

Gullberg er født og opvokset i Göteborg, men har været bosat i København siden 1996. Hun er uddannet på Fatamorgana og Danmarks Designskole. Hun har udstillet i Danmark, Frankrig og USA og udgivet 2 fotobøger, senest Eye Catcher, en portrætserie fra Roskilde Festival. Galleriet her er lavet i samrbejde med fotografen.

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Fra serien 'Womanity' © Kajsa Gullberg

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arthur Schopenhauer

Flotte billeder!

Jeg er dog ikke helt sikker på, jeg forstår, hvad den grumsede kvalitet og ultra-høje kontrast tilfører de i forvejen stærke motiver, men jeg er bestemt heller ikke ekspert. Æstetisk set synes jeg personligt, det virker lidt malplaceret i et par af billederne.

Om Fotobloggen RSS

Fotobloggen er et forum for dansk og international kunst- og dokumentarfotografi. Udkommer ugentligt.