Fotobloggen Billeder af stort format

Det danske samtidslandskab

14 fremtrædende danske fotografer fik i 2008-9 til opgave at fortolke det danske landskab: fra naturparker til indkøbscentre, fra kyster til motorvej, fra mark til lossepladser. Resultatet foreligger nu med mammutværket Herfra hvor vi står, som netop er udkommet på Gyldendal.

Fotograferne er et miks af household names som Krass Clement og Kirsten Klein og kunstnere fra den yngre generation, bl.a. Trine Søndergaard, Nikolai Howalt og Joakim Eskildsen. Projektet er blevet organiseret af et større hold af kultur- og kunsthistorikere, med Hans Edvard Nørregård-Nielsen i spidsen.

Det er nær ved umuligt at realisere sådanne smalle, dyre projekter i Danmark, og det havde næppe kunnet lade sig gøre, hvis ikke der havde været et bredere kulturhistorisk sigte med udgivelsen. Om værket er vellykket i forhold til denne præmis eller om det bliver en tand for bagudskuende, kan diskuteres, men som en indgang til den danske scene for landskabsfotografi, har trebindsværket virkelig noget at byde på.

De bedste bidrag er dem, som har taget opgaven på sig og netop skildret et samtidslandskab. I disse kan man se et lille, fladt og lidt grimt land. Men også landskaber, som man kan træde ind i.

Herfra hvor vi står kan pt. erhverves for en slik. Det vil jeg da anbefale at man gør.

Krass Clement, Mod Sindal, 2009

Nikolai Howalt, Westerdeich - Højer, 2008

Christina Capetillo, Funder - Jylland, 2009

Joakim Eskildsen, Orup Tykke, 2008

Janne Klerk, Drogden Fyr, 2009

Mads Gamdrup, Tappernøje, 2009

Trine Søndergaard, Nørresø ved Tønder, 2009

Krass Clement, Vestrupgård ved Østrup, 2009

Kirsten Klein, Mors, 2009

Henrik Saxgren, Lille Vildmose, 2009

John Jedbo, Randers, 2008

Joakim Eskildsen, Mulstrup, 2008

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer