Fotobloggen Billeder af stort format

Lasse Bech Martinussen: Castroland

'Castroland viser Cuba som den koldkrigsanakronisme landet er blevet til efter over 50 år med kommunistisk styre og en omfattende handelsembargo. Resultatet er et land præget af et ligedele ulykkeligt og smukt samfundsmæssig forfald med et broget galleri af personligheder, kitchet æstetik og sexturisme.'

Cuba er et interessant land for mange fotografer at arbejde i. Resultatet er desværre alt for ofte kliche på kliche - cigarrygende kvinder, 50'er biler und so weiter - men det er ikke tilfældet for Lasse Bech Martinussen. Det er en anden og mere uforudsigelig skildring af stedet og dets mennesker man finder på disse billeder. Det er forfriskende og det er tiltrængt.

Lasse Bech Martinussen (f. 1979) er freelance fotograf med base i København. Han er uddannet ved Århus univertsitet, og arbejder til daglig med kommunikation, grafisk design og fotografi. Han fotograferer bl.a for Euroman, Ud & Se, Vice Magazine og CPH DOX Film Festival. Galleriet her er lavet i samarbejde med fotografen.

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Fra serien 'Castroland' © Lasse Bech Martinussen

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bliver dette ikke netop det som "kunstneren" distancerer sig fra, dog med ulighedstegn.