Fotobloggen Billeder af stort format

Luke Stephenson: An Incomplete Dictionary of Show Birds

Fuglefotografi – det er normalt noget med studier af arter, adfærd og økologi. Men ikke i dette tilfælde. Fotografen Luke Stephenson har med serien An incomplete Dictionary of Snow Birs lavet en række portrætter som i deres rørende enkelhed – en siddende fugl på en ensfarvet baggrund – næsten virker overrumplende i deres udtryk.

Der er tydeligvis mere æstetik end zoologi på spil her. Stephenson formår med enkle virkemidler at udfordre beskueren. Jeg har aldrig set billeder af fugle sådan før.

Luke Stephenson (f. 1983) bor og arbejder i London. Hans billeder har været publiceret i en række magasiner og aviser, bl.a. New York Times, Vice, Dazed & Confuzed og FOAM, og han har modtaget en række priser for sit arbejde. Galleriet her er lavet i samarbejde med fotografen.

Java Sparrow #3 © Luke Stephenson

Green Canary #1 © Luke Stephenson

Conures #4 © Luke Stephenson

Gouldian Finch #1 © Luke Stephenson

Red Canary #1 © Luke Stephenson

Diamond Dove #1 © Luke Stephenson

Love Bird #4 © Luke Stephenson

Australian Finch #2 © Luke Stephenson

Siskin #1 © Luke Stephenson

Bourkes #1 © Luke Stephenson

Splendid #2 © Luke Stephenson

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Disse fugle er trænede af avlere der deltager i udstillinger, med henblik på kåring - som man gør med hunde, katte og hvad mennesker nu ellers holder af husdyr eller kæledyr.

"An incomplete Dictionary of Snow Birs" skulle, hvis det var oversat korrekt nok have være -

An incomplete Dictionary of Show Birds.

Sært... Fine pipper, men helt og aldeles uinteressant.

Det eneste det får mig til at tænke på, er hvor meget jeg ikke stoler på mennesker der har fugle i bur derhjemme.
Svarer det ikke til at have en fisk på en tallerken, som man så sprayer med vand så den ikke dør? Eller en Sankt Bernhard i en lille lejlighed med 28 gr. døgnet rundt?

Lars Hansen

Tja - jeg har 40 lovebirds i et udendørs voliere, og de opfører sig præcist som de ville gøre i naturen, bortset fra at jeg sørger for at de har foder, vand og masser af grene til at bygge reder af, så det skal de ikke selv skaffe sig.
Af og til smutter en enkelt ud af volieren, men de vender gerne tilbage ved aftenstid, når resten af flokken kalder til "aftensamling". Disse fugle er ikke tamme, men hvis man holder en sådan fugl alene som unge, får man en tam, insisterende og kælen papegøje.

De er truede i naturen, men hvis man som jeg avler på dem sikrer man jo netop at der ikke er behov for vildtfangede fugle, der netop vil leve et kummerligt liv, idet de ikke bliver tamme, og ofte vil dø i fangenskab, eller under transport.

Men de afbillede fugle er "trænede" med henblik på udstilling, hvorfor de har lært at sidde stille mens de bliver fotograferede. Det har jeg dog aldrig haft interesse i.

Jens Christoffersen

@niels

bare sådan af nysgerrighed, hvordan træner man en fugl til at sidde stille? Det lyder ikke som en nem opgave

Foto-blogs er det absolut bedste på informations hjemmeside.

Lige den her serie er mere mærkelig end egentlig interessant. ???

Jens Christoffersen

De bliver trænet til at træde op på en pind, en såkaldt "dommerpind" fra de er unger, hvorefter de placeres i et meget lille udstillingsbur. Det sker dagligt.
Hvis de hopper ned fra pinden i buret, bruger man "dommerpinden" hvorefter fuglen i de fleste træder op på denne og over på de faste pinde i udstillingsburet.
Til sidst vil de, bare man nærmer sig med dommerpinden, helt af sig selv sætte sig til ro på pinden i udstillingsburet.

Ungerne bliver allerede i reden vænnet til at blive håndteret af menneskehænder, hvilket naturligvis er en forudsætning for træningen.

Så det er en langvarig opgave - men ikke noget jeg har interesse i.

Mine oplysninger har jeg fra bogen "Undulater - naturlig pasning" af Palle Frejvald Hansen.

Om Fotobloggen RSS

Fotobloggen er et forum for dansk og international kunst- og dokumentarfotografi. Udkommer ugentligt.