Fotobloggen Billeder af stort format

Stephen Mallon: Next Stop Atlantic

Can you imagine if you were on the last drop? You get on the train expecting to get out at Atlantic Station and end up hitting the Atlantic Ocean instead. Seeing these massive mechanisms being tossed into the ocean like a toy in the bathtub is a ping in my heart. I have always been attached to these machines, their surreal beauty integrated into their functional engineering.

Min første indskydelse da jeg så Stephen Mallons spektakulære billeder af undergrundstog som smides i Atlanterhavet var 'sikke nogle miljøsvin' – havet benyttes jo stadig som skraldespand for alt muligt menneskeskabt affald. I virkeligheden er der tale om et gigantisk genanvendelsesprojekt hvor udtjente tog fra NYC Transit bruges til at bygge kunstige rev i Atlanten til gavn for marinelivet forskellige steder udfra USA's kyst. Mere end 1.800 vogne er blevet lastet på flydepram og sænket i vandet på denne måde.

Stephen Mallon beskriver sig selv som industriel fotograf. Hans projekter tager næsten altid udgangspunkt i infrastruktur, maskiner og industrielle materialer, og placerer sig et sted mellem fotojournalistik og kunstfotografi. Hans arbejde har været vist i talrige magasiner og nyhedsmedier verden over (nogle husker måske hans billeder af bjergningen af US Airways Flight 1549, som styrtede ned i Hudson floden for 2 år siden). Hans fotografier har kunnet ses på gallerier rundt omkring i USA. Billederne her bringes i samarbejde med fotografen.

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Fra serien 'Next Stop Atlantic' © Stephen Mallon

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nikolaj Kasperuk

Er det overhovedet lovligt at kyle togvogne i Atlanten? Svineri!

Nikolaj Kasperuk

Pinligt. Burde nok have læst Jens Christoffersens kommentar først...

Thorbjørn Heller Johansen

Den ene lille AtlanterhavSild til den anden: "Skal vi svømme om kap..?"
Den anden ...: "Nehej - jeg tage toget ..!"

Har de fjernet asbesten?

Jens Christoffersen

@Nikolaj
Det var også min første reaktion, men der er mening med tingene :-)

@Søren
Iflg. hvad jeg har kunne læse mig til er togvognene blevet strippet for miljøfarligt materiale, herunder glas, olie etc.

hans riisgaard

Som sådan er det vel ikke forurenende, men kan måske komme til at fungere som grundlag for en lille biotop dernede. Det er dog synd, for det kunne være sjovt at indrette sådan en togvogn som et hjem...

Det er ikke første gang at USA's miljømyndigheder bruger udtjente konstruktioner og grundlag for dannelse af nye biotoper. Og togvogne med deres mange åbninger og hulrum, specielt i en vild hob, er et ret godt opholdsted for ungfisk.

Ahmad Al-Mousawi

Om et par tusinde år vil nogle arkæologer finde frem til de togvogne og spekulere over om det er det forsvunde Atlantis der engang har været her.

Søren Kristensen

Gætter på der er mange undervandsskabninger som glæder sig til at få en ny bolig?

Felix Zelda Xavier

Er det Stephen Mallon, der har blæst himlen på sine billeder ud, så de bliver kantløse - eller er det Informations reproduktion af dem?

Jens Christoffersen

@Felix

Det er fotografen som har kridtet himlen ud