Fotobloggen Billeder af stort format

Jen Davis: Self-Portraits

In my photographs I aim to raise questions regarding beauty, desire, body image, and identity through a focused observation of my personal story. I have built a relationship between the camera and myself where I transform the act of taking a photograph into a performance for the camera. Many of my pictures take place in my home, revealing aspects of myself that are private and personal.

Kunstneren Jen Davis er sin egen fotomodel. Hendes selvportrætter er billeder af intimitet, kærlighed og begær iblandet klip af hverdagen: et bad, et besøg, en frokost. Billederne er iscenesættelser, men scenerne er fra Davis' eget liv.

Portrætterne er rolige, nærmest indadvendte, men rummer samtidig en kritik og et oprør i sin udforskning af forholdet mellem et selvbillede og omverdenen. Mange vil utvivlsomt føle at Davis er grænseoverskridende – ikke fordi hun skildrer nogle situationer som i sig selv er farlige eller provokerende, men alene fordi hun udfordrer tabuer vi har omkring krop og skønhed.

Det må kræve et vist mod at bruge sig selv som materiale sådan som Davis gør det.

Jen Davis (f. 1978) er født i Ohio, men bor og arbejder i Brooklyn, New York. Hun har udstillet siden 2002 og modtaget en lang række priser for sit arbejde. Galleriet her er lavet i samarbejde med fotografen.

Fantasy No. 1, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Purity og Untitled No. 4, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Judgement, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Seconds, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Passing Through, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

The Day After og Untitled No. 14, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Steve and I, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Untitled No. 14, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Untitled No. 30, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Untitled No. 34, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Untitled No. 35, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Untitled No. 39, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

What Was Left, fra serien 'Self-Portraits' © Jen Davis

Vile Werneby

Igggg, lovely..;-)

Bonjour Tristesse

Modigt, fascinerende og i det store og hele utiltrækkende, og det siger jeg selv om jeg iøvrigt godt kan lide store piger. Så meget desto mere modigt. Det kan være det rykker lidt ved vore mål og forventninger og vores hollywoodbestemte opfattelse af skønhed

Rasmus Rosenberg Hansen

Respekt

Torben Skov

Nah!

Søren Kristensen

****** (udelukkende pga. Untitled. No. 39)

Kenneth James

Untitled No. 4 FTW.
Smukt opsat etc etc.

Kenneth James

= fed leg med perspektiv.