Fotobloggen Billeder af stort format

CPF 2011: Anton Perich

Vi haster videre med en lille perle, den kroatiske kunstner Anton Perich's små fotogrammer Andrea Photograms, som også udstilles på Slottet på Carlsberg.

I denne serie billeder har Anton lagt sin muse Andrea i et mørkt rum ovenpå kæmpe fotopapir med fremkalder væske smurt på med en gulvsvamp. Derefter belyser han papiret med en lommelygte rundt omkring den nøgne krop. Efter billedet er fremkaldt, har han taget processen ednu et skrid gennem at dokumentere billedet igen og derefter printe billderne så Andrea er på størrelse med en barbie dukke.

Det er den danske kunstner Jacob Fuglsang Mikkelsen som har kurateret denne serie billeder og han beskriver de små dukkelignende skikkelser som alfer, der svømmer rundt i et fotobad. Det synes jeg er en meget fin beskrivelse.

Hvor mange af de udstillede fotografer på Copenhagen Photo Festival har en forkærlighed for de store formater – hvad de store rum på Carlsberg på mange måder også lægger op til – har disse små uhøjtidelige prints deres egen fine poesi og lethed. Faktisk er det en af de mest ydmyge ophængninger jeg har set på festivallen indtil nu, men er et godt eksempel på at man ikke behøver at råbe for at skille sig ud – det er godt set af Fuglsang Mikkelsen. Hermed anbefalet.

Kunstneren og filminstruktøren Anton Perich har været aktiv på kunstscenen siden sidst i 60'erne og været bl.a. fast fotograf på Max's Kansas City, Warhol-magasinet Interview og husfotograf på den legendariske natklub Studio 54.

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Fra serien 'Andrea Photograms' © Anton Perich

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

pudsigt

Det må du sgu' nok sige, Bob. Har du selv taget billedet?