Fotobloggen Billeder af stort format

CPF 2011: Kristian Sæderup

En anden af de store gruppeudstillinger, som finder sted på CPF, finder man i Ny Tap på Carlsberg. Den gamle fabrikshal danner ramme for en udstilling af 13 danske og internationale fotografer og fotokunstnere. De har selv fået lov til at stå for udstillingens indretning, og der er nok at se på.

Der er god variation, fra dokumentargenrer over forskellige bud på et moderne kunstfotografi. Jeg har her valgt at vise en serie af Kristian Sæderup, som med sin personlige tilgang til dokumentarfotografiet, placerer sig et sted midt imellem.

Om serien Blackpool skriver fotografen:

Blackpool er Englands største badeby. Byen er på størrelse med Odense og havde før i tiden 17 millioner årlige gæster og flere hotelsenge end hele Portugal tilsammen.  Blackpool var fra 1890'erne stedet, hvor englændere samledes og nød pauser fra hårde arbejdsliv. I årrækker har generationer forbundet byen med frihed, drøm og leg. Så kom charterturismen, byen mistede en stor andel af de trofaste gæster og begyndte at forfalde. Arbejdsløshed, vold og stoffer blev del af Blackpool's historie. I dag er Blackpool stadig én stor attraktion. Det centrale Blackpool er et kæmpestort, permanent cirkus og byen er i mange englænderes bevidsthed et fristed, - her kan du gøre ting som du ikke kan gøre i resten af landet. Det er på den ene side smukt, - folk fester og lever. Men lige bag den kulørte facade ligger råddenskaben og lurer.

Sæderup er som sagt blot en ud af 13 udstillende fotografer i Ny Tap. De øvrige er: Emilie Lundstrøm, Elise Boularan, Gavin Davis, Jasper Carlberg, Kajsa Björnberg, Kristian Holm, Martin Bubandt, Nikolaj Palmskov, Nina Worren, Sara Skorgan Teigen, Pelle Rink, Pernille Ringsing og Trine Christensen. Udstillingen – og festivallen – fortsætter til og med søndag.

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

Fra serien 'Blackpool' © Kristian Sæderup

da jeg først så det troede jeg det var et anthony holdsworth billede