Fotobloggen Billeder af stort format

Erika Ritzel: SOLD

Erika Ritzels serie SOLD er blevet til ved auktioner, garagesalg, loppemarkeder og private antikvitetsudsalg – situationer hvor ofte helt almindelige hverdagsgenstande skifter ejermand under uformelle former, hvor varerne kun er nødtørftigt præsenteret.

Man kunne måske forestille sig billederne ledsage en annonce i Den Blå Avis eller Ebay? Nej alligevel ikke, for Ritzel indfanger noget andet og mere end bare brugte gamle genstande. Billederne her viser interiører, hvor ting er sat til salg, og hvilke forandringer den kontekst gør ved interiøret. Et billede af et køkkenbord med et komplet porcelæns-sæt stillet frem fortæller en anden historie end et bord med brugte kaffekopper.

Der er både en intimitet i billederne – mange af dem er optaget i private hjem – og et fravær af samme, fordi stuen, køkkenet eller garagen for en stund er omdannet til et udsalg. Denne spænding skaber sin egen mystik omkring genstandene og den historie der er knyttet til dem.

Erika Ritzel bor og arbejder i Minneapolis i USA. Hun er uddannet indenfor kunst og design, men har sideløbende været aktiv som fotokunstner, med en række udstillinger forskellige steder i USA og som modtager af en række arbejdslegater. Hun underviser i fotografi på Century College i Minneapolis. Galleriet her er lavet i samarbejde med fotografen.

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Fra serien 'SOLD' © Erika Ritzel

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu