Fotobloggen Billeder af stort format

Matt Henry: Short Stories

Vi tager lige en afstikker.

Den britiske fotograf Matt Henry's Short Stories er en serie små fine fortællinger fra den amerikanske populærkultur. Med en stærk genrebevidsthed får Henry's iscenesættelser skabt et rum, som både er utroligt velkendt, men som samtidig overrasker. Og så har billederne humor – en kvalitet man måske ikke ser så tit i den kunstneriske fotografi.

Matt Henry har baggrund som kommerciel fotograf og lever primært af at lave mode- og reklamefotografi. Galleriet her er lavet i samarbejde med fotografen.

Fra serien 'Short Stories One' © Matt Henry

Fra serien 'Short Stories One' © Matt Henry

Fra serien 'Short Stories One' © Matt Henry

Fra serien 'Short Stories One' © Matt Henry

Fra serien 'Short Stories Two' © Matt Henry

Fra serien 'Short Stories One' © Matt Henry

Fra serien 'Short Stories One' © Matt Henry

Fra serien 'Short Stories One' © Matt Henry

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeanette Schou

Den er bare så fed denne serie ;-)

Hvorfor, Jeanette? Er det at billederne matcher hinanden i par, eller....?
Jeg er skuffet over at serien vender ryggen til mennesket og, på bedste amerikanske vis, at fokusere på et materielt orienteret åndeligt rum af klaustrofobisk karakter. Jeg er glad for visse af billedernes æstetiske styrke, men mangler en egentlig etisk vinkel på verden. Man fornemmer det professionelle billedsyn, negativt set.

Jeg vil så svare på jeanettes vegne.
Serien er utrolig åben for fortolkninger, og både den horisontale og den vertikale paring giver indput til fantasien.
På mig giver serien et billede på mennesketes ensomhed i en materiel verden.

Jeg er nu også bare skuffet - ikke fordømmende. Jeg synes ikke der noget nyt i at beskrive menneskets ensomhed og det peger i hvert fald ikke fremad mod en bedre verden. Indput, jo, selvfølgelig, men efter min mening ikke særligt meget eller særligt dybt. Jeg tror, vi er ved at være der hvor de fleste af egen kraft er nået til den erkendelse, at det materielle ikke kan fylde ens liv med mening og reelt indhold. Det første par har en næsten Pink Floydsk / Hipnosisagtig historie, men resten følger ikke med. Æstetisk er de to billeder, efter min mening, ubalancerede og ufærdige.

Jeanette Schou

Jeg syns det er så fint at tolkningen bliver lagt ud i fiktionens verden. For mig åbner det for et væld af narrationer, jeg digter med. Og så gør det jo heller ikke noget at han er så stilsikker, at jeg faktisk også kan høre underlægningsmusikken. ;-) Det er enkelt og dygtigt gjort, syns jeg.

Rene F. Hansen

.....velkendt enkelt pop, som planter små historier til min nysgerrighed....i like

Thorbjørn Heller Johansen

Novra... Der er sørme billeder.....