Fotobloggen Billeder af stort format

Tørke i Turkana

Informations fotograf Jakob Dall har besøgt den nordvestlige provins Turkana i Kenya, hvor der er områder hvor hver tredje barn lider af underernæring. Hele 37,4 % lider af underernæring i vise dele af provinsen, hvilket er det højest rate i hele Østafrika.

Turkana folket har levet som pastoralister med deres kreaturer gennem århundrede og er i en evig vandring efter græs til deres geder, køer og kameler. Deres livsstil er under hårdt pres efter de har mistet der kreaturer i tørken, som her i området har været næsten årligt gentagende siden 2000, men er den værste indtil nu.

Med dyrene mister de også deres eneste indtægtskilde og mange må migrerer ind til byerne i deres håb om en bedre fremtid. Byerne kan desværre ikke opfylde deres forhåbninger og et liv i afmagt med mange sociale problemer er en realitet.

Vi skal advare om at nogle af billederne er stærke.

Jakob Dall tiltræder som vikarierende fotochef på Information den 1. august. Han har været billedredaktør og fotograf på Berlingske og arbejdet som freelance reportagefotograf i en årrække.

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Foto: Jakob Dall

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Eismark

Vi må bryde den høje fødselsrate i de ressourcesvage områder indtil befolkningen har en bæredygtig størrelse. Om nødvendigt skal u-landshjælp garantere den pension på f.eks. 500 kr/m som forældrene ellers forventer deres børn kan yde. Det er allerede 20 år for sent, så kom i gang nu.