Fotobloggen Billeder af stort format

Tao Lytzen: Mors

I sommeren 2010 fusionerede Morsø Bank og Morsø Sparekasse og blev til Fjorbank Mors med 250 ansatte og 75.000 kunder. Den 24. juni i år blev Fjorbank Mors erklæret konkurs. 90 procent af indbyggerne på Mors var kunder i den fusionerede bank. Mors er et lokalsamfund i krise.

Weekendens Moderne Tider havde en god artikel om bankkrakket på Mors og de konsekvenser det har haft for lokalsamfundet. Artiklen blev ledsaget af fotograf Tao Lytzens fine billedreportage, som skildrer et stykke Danmark, som blev ramt hårdt af finanskrisens sidevinde.

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Foto: Tao Lytzen

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mon ikke Wim Wenders (Paris, Texas) ku´ lave en fremragende film på øen Rigor Mors?

Sgu´ skræmmende hvad der sker med Danmark i disse år...

Michael Kristensen

Man kunne tage lignende billeder fra næsten hele Danmark. Det er flotte billeder, men de siger absolut intet om livet på Mors. I fremstår utrolig naive i jeres kommentarer.

http://www.facebook.com/GangIGaden
http://www.facebook.com/morsportalen

Det første billede forestiller Sallingsundbroen. En meget befærdet bro, som forbinder Mors og Salling. Se den også på en 50'er.

Kim Gram, du snakker sort. "communisme" (hvad er der galt med det danske ord: "kommunisme"?), "folkestyre" og "folkerepublik"?! Kan du prøve at formulere dig på forståeligt dansk? Dine forsøg på "punchlines" virker mere tomme end ovenstående billeder.

Jeg kommer til Mors engang i mellem, men kan ikke få billederne til stemme med mit billede af øen. Der plejer at være masser af mennesker i Nykøbing, og en del trafik på øens veje. Men selv London kan man få til at se forladt ud ( f. eks. i filmen 28 days later af Danny Boyle) hvis man bare dukker op kl. 4.30 en sommermorgen, hvor det er lyst.)