Fotobloggen Billeder af stort format

Sandskaber

Sportsfotografi har uden tvivl sine store kvaliteter, jeg må indrømme at det ikke har min store interesse eller bevågenhed. Disse her billeder, taget af Reuters fotograf Pawel Radevica ved længdespringskonkurrencen ved VM i atletik i Daegu, er alligevel anderledes end mange af de sportsbilleder man ser.

Sportsfotografens klassiske dyder, hurtighed og reflekser, evne til at læse sporten og fange situationens klimaks er der ikke meget af her. Billederne ligner en robots værk, kompositionerne ligner målkameraets. Måske er det derfor jeg godt kan lide dem – det er ikke billeder af 'følelser', men en mere abstrakt udlægning af kropslige præstationer. Ren Muybridge.

Jeg synes lige I skulle se dem.

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Foto: Pawel Radevica/Reuters/Scanpix

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Erik Wulf-Steen