Fotobloggen Billeder af stort format

23 ministre

Danmarks ny regering er blevet præsenteret i dag – 23 nye ministre, 9 kvinder og 14 mænd. Den nye regering tæller fem ministre mere end den afgående, og posterne fordeler sig med 11 til Socialdemokraterne, seks til De Radikale og seks til SF.

Her er de 23 ansigter.

Helle Thorning Schmidt, S, statsminister. Foto: Jakob Dall

Margrethe Vestager, R, økonomi- og indenrigsminister. Foto: Sofie Amalie Klougart

Villy Søvndal, SF, udenrigsminister. Foto: Jakob Dall

Bjarne Corydon, S, finansminister. Foto: Sofie Amalie Klougart

Morten Bødskov, S, justitsminister. Foto: Jakob Dall

Manu Sareen, R, minister for ligestilling og kirke og minister for nordisk samarbejde. Foto: Marie Hald

Thor Möger Pedersen, SF, skatteminister. Foto: Sigrid Nygaard

Karen Hækkerup, S, social- og integrationsminister. Foto: Rune Johansen

Uffe Elbæk, R, kulturminister. Foto: Jens Nørgaard

Nicolai Wammen, S, europaminister. Foto: Brian Rasmussen

Astrid Krag, SF, minister for sundhed og forebyggelse. Foto: Sigrid Nygaard

Christine Antorini, S, børne- og undervisningsminister. Foto: Jakob Dall

Henrik Dam Kristensen, S, transportminister. Foto: Jeanne Kornum

Ole Sohn, SF, erhvervs- og vækstminister. Foto: Lars Bertelsen

Nick Hækkerup, S, forsvarsminister. Foto: Michael Bothager

Carsten Hansen, S, minister for by-, bolig- og landdistrikter. Foto: Jens Nørgaard

Mette Frederiksen, S, beskæftigelsesminister. Foto: Jens Nørgaard

Mette Gjerskov, S, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Foto: Rune Johansen

Martin Lidegaard, R, klima-, energi og bygningsminister. Foto: Jacob Nielsen

Ida Auken, SF, miljøminister. Foto: Kristine Kiilerich

Christian Friis Bach, R, minister for udviklingsbistand. Foto: Kristian Brasen

Morten Østergaard, R, minister for forskning, innovation og videregående uddannelser. Foto: Jacob Nielsen

Pia Olsen Dyhr, SF, handels- og investeringsminister. Foto: Jacob Dall

Jette Abildgaard

Jeg kiggede denne liste, kiggede igen og, kunne ikke lade vaere med at taenke paa Jeres forgaengere.........hvor er I en dejlig positiv flok at se paa, kontra den gamle regering.....man kan jo slet, slet ikke sammenligne.....vidunderligt.....enig med Jer i alting, eller ej - I er det mest positive der er sket for vort land i aartier........!!!!!

Søren Kristensen

Hvad er forskellen på en økonomiminister og en finansminister?

Søren Kristensen > Økonomiministeren beskæftiger sig til forskel for finansministeren med renten og den øvrige pengepolitik, mens finansministeren beskæftiger sig med finanspolitik, f.eks. skattesatsen.

@Jette
Kom nu ind i kampen ---du mener, at disse mennesker generelt er mere positive, hvordan drager du den konklusion ?

Det er jo værre end Se & Hør med den slags overfladisk sludder.....

Lidt tankevækkende for et repræsentativt demokrati at det næsten udelukkende er Sjælland som er repræsenteret i ministerrækken !

Tobias Haahr Lorenzen

@Søren Kristensen og eftersom vi tager del i ØMU'en og egentligt bare binder vores valutakurs til euroen, medmindre selvfølgelig at en udmeldelse af EU kommer på tale (not gonna happen), har titlen økonomiminister egentlig kun indvirkning hvad der kan gøres med renten.

Jette Abildgaard

Bente Harlang,

Skal vi i kamp o)!?

Aah Bente...jeg har vaeret i kamp med myndighederne i mit eget land gennem de sidste mange aar (jeg ville behandles indenfor de skrevne love...inklusive de internationale, men det kan/kunne jeg ikke blive, for dem bruger ''vi'' ikke i Danmark...aha!!??), saa disse mennesker er helt vidunderlige.......og, efter blot....hvor mange dage er det vi har haft dem....har jeg kun set positive ting fra dem, saa kun smil herfra indtil videre...

Jeg vil helt sikkert ikke vaere enige med dem i alt, men det er en positiv start....blot udmeldingerne om flygtninge og indvandrere......og for os, der har vaeret bosat udenfor vort lands graenser og, stadig er, fordi vor eks regering valgte at oedelaegge vort liv via brudte konventioner etc.......

Bente....paa blot en uge, er mange af de ting aendret og, du skal se...hvis Danmark og Danskerne igen begynder at smile til verden, saa risikerer I maaske at faa smil tilbage igen....who knows...o)

Thomas Nybo Rasmussen

Kære Information,
Tusind gange tillykke med ovenstående hold.
Super skønne billeder, velvalgte og med en udstråling der tegner godt for de kommende år.
Respekt for fotograferne !!!!

Man skal lede længe for at finde mage til et falsk fjæs som HTSs ..

Bortset fra det er det en flot portræt række

Når jeg tænker på, de officielle glitrede politiker fotografier, så er disse billeder det rene socialrealisme til sammenligning. Flot foto kunst! Og Astrid Krag- den sidder lige i øjet! Statsministeren et rigtigt godt skud og så med en klassisk inddeling i ”det gyldne snit”. Rart at se at politikere, også kan vises som mennesker, og ikke kun som glansbilleder.

@ Dan Jensen. Du taler om demokrati, og i samme åndedrat forlanger du etnisk politik. Man kan altså ikke have begge dele!

Billedet med Astrid Krag var den eneste der virkede interessant for mig.

@Claus Oreksov
Jo man kan godt tale om demokrati samtidig med at man mener at det er mere demokratisk at alle (så vidt muligt) bliver hørt !
Dette er ikke tilfældet hvis kun en del at landet geografisk er en del af magten - det er jo også tanken bag et repræsentativ demokrati.

Villy Søvndal som udenrigsminister?! Ærlig talt, så er han ikke den skarpeste kniv i skuffen, når det kommer til hans engelske.

http://www.youtube.com/watch?v=CTozrTpxldM

@ Siggi Oddsson: Nå nå - så slemt er det da slet ikke, ja ja et par danismer !
Men helt klart forståeligt
Mvh Engelsklæreren !

@Dan Jensen
Hvilken karakter vil du give ham i mundtlige engelsk til folkeskolen afgangseksamen? :-)

Jette Abildgaard

Siggi Oddsson

Tjah, det var Brian Mikkelsen sgu heller ikke......jeg kan stadig huske da han her i Dublin talte og, jeg var glad for at man ikke kunne se paa mig, hvor jeg kommer fra o)

At en minister ikke kan tale engelsk, kan jo ikke forsvares ved, at det kunne en anden heller ikke.

Jette Abildgaard

Mikael Petersen,

Enig Mikael....det var bare den tale der kom ind i mit hovede da jeg laeste Siggi's kommentar og.....uanset hvor gerne jeg ville, saa kan jeg jo ikke hekse og, faa vore ministre til at tale ordentligt Engelsk....vel....o)

@ Siggi Oddsson:
Hø hø ja hvad skal han ha; Der er et godt og varieret ordforråd, en del danismer og forkert ord stilling - men ikke meningsforstyrrende !
Så bedømmelsen tja......på den pæne sidde af middel :-)

@ Dan Jensen. Tanken bag demokratiet er, at du som individ har en stemme og at du derigennem indirekte er repræsenterede i demokratiet. Etnisk politik (jysk) derimod repræsentere ikke individet, og respektere heller ikke individet men gruppen. Det var derfor jeg skrev at du ikke kan få begge dele. Hvorfor er det altid jyder som forlanger etnisk politik aldrig folk fra de andre landsdele. Vi nøjes med demokratiet!

@ Claus Oreskov. I sin simpelste form kan jeg godt være med til at demokrati er en person en stemme. Problemet, som jeg ser det, er blot at vi har et repræsentativt demokrati -!
Et lille eksempel: Alle ministre med et par undtagelser er fra Herning, denne regering vil stadig gennemføre en betalingsring i København - tror du at borgerne i København og på Frederiksberg vil føle at de har et repræsentativt demokrati - uagtet en mand en stemme ??

Kære alle. Billederne er rigtig fine; Astrid Krag, gravis som hun er, i selskab med mænd, opstillet i midten af klassisk gylden snit, er jo lige til en god gammeldaws billed-anaylyse i en 9.klasse...

Ang. ministrene fra København, så er Mette Frederiksen fra Aalborg, Henrik Dam kommer fra Vorbasse, Bjarne Corydon kommer fra Kolding-Esbjerg-området. Villy Søvndal kommer fra Kolding.

Mht. Villy's engelske taler han et ganske udmærket engelsk; hans problem er udtalen som det stort set er for alle danskere - uanset adgangen til engelske og amerikanske tv film og serier.

Langt større et problem end ministrenes geografiske kommen og gåen er det, synes jeg, at der kun synes at være 3-4, måske 5 ministre, som har erfaring fra arbejde, forstået som klassisk fysisk arbejde eller som det at være på en arbejdsplads, hvor man har kolleger....