Fotobloggen Billeder af stort format

Et år der gik

2011 var et begivenhedsrigt år og billedredaktører verden over vil ikke mangle materiale når de traditionelle året-der-gik gallerier skal sættes op.

Et par oplagte kandidater er Det Arabiske Forår, ikke mindst de dramatiske begivenheder i Egypten (se f.eks. her, her og her) og Libyen (her, her og her). Tsunamien i Japan var også en af de store internationale nyheder ligesom også drabet på Osama bin Laden (Pete Souzas billede fra situationsrummet, som kort efter blev lagt på Det Hvide Hus' Flickrside må være en kandidat til årets nyhedsbillede). Occupy Wall Street var også et af de store emner i 2011, og på den hjemlige front fik Danmark fik en ny regering.

På Informations lille, men flittige og frem for alt uhyre talentfulde fotoredaktion, var der også travlt året igennem. Vores fotochef og billedredaktør, Sigrid Nygaard, har brugt lidt af sin barsel på at finde de her fine billeder frem, som har været bragt i spalterne i det forgangne år.

Nyd dem, og så håber jeg at vi ses på bloggen igen til næste år.

Godt Nytår!

Krimiforfatter Susanne Staun. Foto: Sofie Amalie Klougart

Seminar for Årsskrift fra DVCA. For kapitalfonde, venture, business angels samt branchens rådgivere. Foto: Sigrid Nygaard

Den anklagede, tidligere direktør for Das Beckwerk, direktøren for Gyldendal og deres forsvarer under dagens retssag. Foto: Sofie Amalie Klougart

Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance. Foto: Sigrid Nygaard

Villy Søvndal formand for SF. Foto: Jakob Dall

Max Hansen under Sønderborg Revyen. Foto: Sofie Amalie Klougart

Linda Bostrøm Knausgaard i deres sit nye hjem i Sverige. Foto: Sofie Amalie Klougart

Peter Øvig Knudsen. Foto: Sofie Amalie Klougart

Valgfesten hos Venstre. Foto: Sofie Amalie Klougart

Digteren Lars Skinnebach kæmper for klimaet. Inden for 10 år har han begrænset sit liv på flere måder. Han har bl.a. besluttet ikke at flyve. Foto: Sofie Amalie Klougart

Karl-Mar Møller med sin kone Helle Møller ved deres hjem. Foto: Sofie Amalie Klougart

Nik & Jay. Foto: Sofie Amalie Klougart

Mads Brügger og søn. Foto: Sofie Amalie Klougart

Statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: Jakob Dall

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jakob Dall

Stærkt underernæret dreng i Turkana, Kenya. Foto: Jakob Dall

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Oh ja, det forladte dukkebarn til Venstres gravøl, undskyld lunken gravhvidvin. Så klædt ud til fest og så lidt at feste for - afslutningen på den store lånefest.

Venstre valgt ikke valget - det er muligt de gik frem på bekostning af de Konservative. Men vandt valget gjorde de under ingen omstændigheder - det er derfor vi nu har en anstændig og fornuftig regering ledet af et anstændigt og fornuftigt mennesker - Helle.

Ronja & Andy Mannov Olesen

Hold kæft, Sofie Amalie Klougart er dygtig. Lidt af et scoop for Information, synes jeg!

Michael Kongstad Nielsen

Jeg må give Søren Lom ret.

Og at sætte fingeren på en knap på et fotoapparat, det kan aldrig være nogen kunst.

Gitte Rønnow

Fantastiske billeder :o) Søvdal - ensom og forladt i sofaen med sit store valgnederlag --- er det er rævesmil ;o) ?

Martin Kaarup

Danskernes smålige problemer står i skarp kontrast til verden omkring dem.

Jørn Sonny Chabert

he he Mads Brüger ved åbentbart ikke at en nunchako er et ulovligt våben i danmark eller prøver han at lave et eller andet medie stunt??? :O)

@Michael Kongstad Nielsen

og det er alt hvad det kræver for at være fotograf??? lidt ligesom at de vinci ikke er en kunstner for han satte bare pensel til et læred?

Michael Kongstad Nielsen

Sonny Chabert:
Da Vinci var faguddannet kunstner, havde været igennem lærlinge, svende og mesterprøver, havde et håndværk bag sig, som blev kombineret med kreativitet og talent. Sådan var det, og sådan er det. På kunstuddanelserne kræves stadig lang håndværksmæssig træning, før man kan få eksamen og kvalitetsstempel. Læs eventuelt Hermann Hesses: "Sol og Måne"

Rasmus Antonsen

@Michael Kongstad Nielsen:

Det er en meget snæver definition af ordet håndværk du benytter dig af, når du ikke mener der er håndværk i at tage billeder. Nuvel, den åbenlyse konklusion er at vi alle kan tage et kamera i hånden og få billeder der nogenlunde ligner det kameraet er blevet peget på. Det er i sagens natur ikke tilfældet med pensel og lærred. Men fotografiets kunst og kunsthåndværk drejer sig vel egentlig mere om at bruge kameraet til at opfange motiv og belysning i en sammenhæng som udtrykker det fotografen ønsker. Deri ligger håndværket og deri ligger kunsten.

Jeg er iøvrigt ikke fotograf selv...

Nu kan man jo, efter min ydmyge mening, sagtens være kunstner uden at være faguddannet kunstner.