Fotobloggen Billeder af stort format

Joakim Eneroth: Svenskrød

Velkommen til Sverige, til orden i sagerne, til traditioner og til tryghed.

Man kan ikke sige at den svenske kunstner og fotograf Joakim Eneroth tager os bag facaden, men det er heller ikke hensigten. Hans serie Swedish Red - der er udkommet som bog på Steidl - består af en række billeder af gavle på traditionelle (men ofte nybyggede) svenske træhuse, alle i den på de kanter allestedsnærværende røde farve. Billederne er tænkt som en besk kommentar til svensk kultur, folklore og samfund som helhed. Hvor orden er neurotisk, traditionen er kitch, og trygheden lukker omverdenen ude. Lyder det som noget vi kender?

Joakim Eneroth (f. 1969) har en lang række udstillinger og udgivelser bag sig. Han bor og arbejder i Stockholm. Galleriet her er lavet i samabejde med kunstneren.

Swedish Red #17 © Joakim Eneroth

Swedish Red #2 © Joakim Eneroth

Swedish Red #20 © Joakim Eneroth

Swedish Red #3 © Joakim Eneroth

Swedish Red #29 © Joakim Eneroth

Swedish Red #39 © Joakim Eneroth

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Filo Butcher

hmm..............................................................................Stuuur .............................................................. kunst......................................................?

Brugerbillede for Lars  Poulsen

Nr 2 og 4 ja. Resten kan godt skrottes.

Jeg forstår i øvrigt ikke den her trend med at billeder nu absolut skal være rystede og farverne udvaskede / over-eksponeret.
Nr. 2 og 4 havde efter min mening i øvrigt været bedre hvis de havde været taget på stativ og haft en lige horisont i stedet for bevidst skæve.

Brugerbillede for Kim Larsen

Disse kedelige kasser og formodentlig ligeså kedelige beboere, viser menneskets evne til at sætte alt levende indenfor rammer. Ingen skal skille sig ud, stikke næsen frem. Det skal naboer og grundejerforening nok sørge for. Hold dig til nedskrevne regler for god opførsel! Og mal for fanden ikke dit hus lilla!

Om Fotobloggen RSS

Fotobloggen er et forum for dansk og international kunst- og dokumentarfotografi. Udkommer ugentligt.