Fotobloggen Billeder af stort format

Peter Lind: Reverse Collection

Kunstneren Peter Linds seneste fotografiske projekt er en tematisering af arkivet og vores kulturelle hukommelse. Hvordan vi gemmer billeder til eftertiden og hvilken rolle fotografen har som historiefortæller og vidne, hvordan vi præsenterer og tilgængeliggør sådanne arkiver.

Billederne i hans net-baserede projekt Reverse Collection: Documentation Stream er mestendels optaget i København, med afstikkere til Berlin, Valencia og flere andre steder. Det er i høj grad en subjektiv fortælling, mere end en registrering af 'store' eller 'vigtige' begivenheder. På den måde er det, i hvert fald for mig, egentlig også mere interessant. Jeg bliver altid overrasket over at se billeder fra den gang København tilhørte udkantseuropa – før de store byfornyelsesprojekter blev sat i gang i starten af 1990'erne.

På Linds hjemmeside er billederne lagt ud i en lang strøm, som en billedblog, og præsentationen afviger på denne måde ikke så forfærdelig meget fra den måde man arkiverer billeder på digitale tjenester som Flickr, Tumblr og lignende. Kigger du forbi på siden, så husk at klikke på fotografierne, for at se det fulde udsnit.

Nu er alverdens fine arkivskabe – fysiske som digitale – ikke meget bevendt, hvis der ikke er noget interessant inden i, og det synes jeg der er her. Linds billeder er på mange måder en rejse gennem sen-70'erne og 80'ernes modkultur: BZ-bevægelse, punk, kold krig, Michael Strunge (tjek lige den lille perle med Strunge foran røntgen-apparatet nedenfor) og hvad har vi. Senere dukker der billeder op af det nye København, etableringen af Ørestad osv. – i det hele taget gemmer der mange store og små historier i disse billeder. Se et udsnit nedenfor, men kig ind på projektets hjemmeside og se mere.

Peter Lind (f. 1961) er uddannet cinematograf, og har en lang række udstillingsaktiviter bag sig i Danmark og Europa. Han bor og arbejder i København. Billederne i galleriet her er alle © Peter Lind.

1981 Abel Cathrine-stiftelsen Ungdomshuset. Squatted building Copenhagen

1980 Deindustrialization Amager nord Copenhagen

1983 Islandsbrygge, Copenhagen

1983 Dance rehearsal, Ralph Grants studio Christianshavn

1979 Iranian revolution. Iranians leave political massages inside export oil products : The Ayatollah is an assaholl

1977 Somewhere in Ireland, Lost in forgetfulness

1985 Lydia Lunch recite poem at Nikolaj Copenhagen Contemporary Art Center

2004 shopping mall Copenhagen

1988 Psychotic teenage girl on a field, on the outskirts of Copenhagen

1983 West Berlin Reichstag

1984 West Berlin Street view

1980 Superhero, Vesterbro Copenhagen

1985 Michael Strunge inside heart x-ray device, during the recording of the video TIDEN

1983 Islandsbrygge, Copenhagen

1980-84 ? Street view unknown location Copenhagen

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Cirkel Jensen

Fedt!
Derimod usandsynligt småt, at oprette et cyber-arkiv, hvor man vandmærker alle billederne, Peter Lind. Det er både hæsligt og modarbejder dine fotografier. Imidlertid, dog, et dybt projekt.
Vh Cirkel