Fotobloggen Billeder af stort format

Bagdad Hipstamatic

I går var 10-års dagen for Irak-krigens start. Det markerede vi i avisen med et stort tema om konflikten og dens efterspil. Disse artikler har vi samlet i en journal, som du kan finde her.

Jeg var på udkig efter nogle billeder fra Irak, da jeg stødte ind i AFP-fotograf Patrick Baz’ billedserie fra den irakiske hovedstad.

Det er billeder af dagliglivet i Bagdad, men de er taget med fotografens telefon og efterbehandlet med Hipstermatic-filtre (det kunne ligne at de har fået en tur med Kodot xGrizzled, men jeg kunne tage fejl). De er taget i februar i år.

Bagdad er stadig ikke en sikker by at opholde sig i – men Baz, som har dækket en lang række krige og konflikter for AFP, har denne gang peget linsen mod mere fredelige emner. Det er næsten helt rart til en afveksling.

Anbefalinger

  • Zehra Aras
  • Trille Hassager
Zehra Aras og Trille Hassager anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jette Abildgaard

Uanset krig og ufred....byen har stadig lidt af det gamle ''Aladdin'' hygge over sig...man kigger naesten billederne efter for at kunne finde lampen...

Skoent at se nogle dejligt fredelige billeder derfra...maatte det blot blive saadan over det hele....slut med krig og vold...

jesper frederiksen

Flotte billeder. Mellemøsten og den arabiske verden er og bliver smuk og fantastisk. Alle der ikke har været i Marokko, Tunesien, Egypten, Jordan, Syrien, Yemen, Libanon - og sikkert også Irak - har virkelig noget at se frem til. Må de få fred for alle der ønsker dem ufred, som sår splid, søger at tjene penge på deres olie...

Jeg bryder mig ikke så meget om fotografierne. Jeg syntes der er noget nederen over den der jagt efter locations der ser sådan rigtigt etniske og rustikke ud ... det har fotografer selvfølgelig altid dyrket, men når man så oven i købet smækker vintage-filtre på syntes jeg det går over gevind.