Fotobloggen Billeder af stort format

Krigens rum

Dokumentarfotograf Anders Birger rejste i 2013 rundt i Syrien på reportagetur. Det kom der en lang række billeder ud af, heriblandt serien Places of Conflict, som vi nu viser her på Fotobloggen.

Billederne ligner ikke de krigsfotografier vi ser i aviserne, og har set de seneste år mens konflikten i Syrien er blevet stadig mere indædt. Anders Birger har i stedet peget kameraet mod de steder og dagligdags objekter, som på den ene eller anden måde er påvirket af borgerkrigen.

»Min tanke er, at ved at undgå det traditionelle krigsfotografi vil jeg prøve at nedbryde den barriere der ofte opstår når folk ser flygtninge eller krigere fotograferet, ideen om os og dem,« siger Birger. I stedet er det ideen at fokusere på det “almindelige” – som nu pludselig ikke er så almindeligt mere.

Billederne er alle taget i Syriens Idlib-provins.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer