Fotobloggen Billeder af stort format

Sandheden er ikke fremme blot fordi man græder

De kæmper med hjertesorg, forsømte venskaber og et system, der gør det svært at bevare kontakten til børnene efter en skilsmisse. Information har besøgt et af Danmarks ni mandecentre, og den bringer vi i weekendens Moderne Tider-sektion. Det kan I godt glæde jer til – det er en gribende historie, Anders Haahr Rasmussen har skrevet.

Informations fotograf Tor Birk Trads har lavet billederne, som ledsager historien om de kriseramte mænd. Billederne er taget med gammeldags filmkamera og er ret stærke, synes jeg. Se med nedenfor.

Der findes ni mandecentre og to mandekrisecentre i Danmark.

Mandecentret i København registrerede i fjerde kvartal sidste år 838 ’aktiviteter’ (rådgivende samtaler og gruppesamtaler) med 256 forskellige mænd. Langt de fleste henvendelser handler om parforholdsbrud og samvær med børnene.

Ifølge en undersøgelse fra Socialstyrelsen i 2012 angiver 22 procent af mændene, at de er blevet udsat for fysisk vold, 41 procent for psykisk vold i forbindelse med parforholdet.

Den typiske bruger af Mandecentret er som to tredjedele af alle skilsmisseramte mænd blevet forladt af konen eller kæresten. Det er kommet som et chok, og nu føler han sig helt alene. Familielivet har fyldt så meget, at der ikke er noget netværk, når ægteskabet revner, fortæller Jørgen Juul Jensen, der har været coach på centret siden starten i 2006.

Der er udsigt over byens tage fra tagterrassen på centret, som tilbyder parsamtaler, coach ingforøb, mandegrupper og midlertidigt husly til op mod 10 mænd, hvis skilsmisse har gjort dem boligløse.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu