Fotobloggen Billeder af stort format

Copenhagen Photo Festival skydes i gang

Så er det festivaltid igen. Copenhagen Photo Festival åbner i dag og det er femte gang den løber af stablen. Tillykke til arrangørerne.

Festivallen har udstillinger og aktiviteter på gallerier, museer og uafhængige steder i København, Sydsverige og med afstikkere ud i hele Danmark. Festivallens centrum er igen i år i Carlsberg Byen på Vesterbro.

Der vil være en masse kendte og mindre kendte navne at gå ombord i. Et par hurtige anbefalinger herfra er den kinesiske kunstner Ren Hang (Kontorprojects, Værnedamsvej), hvis skildring af den kinesiske ungdom og seksualitet, har gjort ham til en kontroversiel skikkelse på den kinesiske kunstscene. Gruppeudstillingen LAND (Museumsbygningen, Kastelsvej) er også værd at nævne, her præsenteres et samtidigt landskabsfotografi med navne som John Gossage, Guido Guidi, Christina Capetillo, Bror Bernild, Jeanette Land Schou, Svend Dalsgaard, John S. Webb, Gerry Johansson, Ann Johnsson og Finn Larsen.

Udover de etablerede navne, er festivallen også et sted, hvor de unge navne på foto-scenen kan ses. Fotoskolerne Fatamorgana (som fylder 25!) og Kbh Film & Fotoskole udstiller igen i år. KTS fotografuddannelsen er kommet med denne gang, og det er da en god ide.

Vi vender tilbage med mere her på bloggen. Tag et kig i programmet eller følg festivallen på Facebook, hvis du vil have løbende besked om udstillinger, artist talks osv.

Foto: Astrid Kruse Jensen

Foto: Carsten Ingemann

Foto: Heli Rekula

Foto: Joachim Ladefoged

Foto: Kasper Løftgaard

Foto: Mads Nissen

Foto: Maria Fonfara

Foto: Marlène Coolens

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Foto: Sophie Dupont

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer