Fotobloggen Billeder af stort format

I Kina sættes kroppen fri

En af Copenhagen Photo Festivallens must see udstillinger er den kinesiske fotograf og kunstner Ren Hangs udstilling In Addition to Sleep, som kan ses hos KONTORprojects på Værnedamsvej på Frederiksberg.

Hangs billeder har vakt opsigt i Kina, fordi de med deres nøgenhed og seksualitet, sender andre signaler om hvor Kinas unge generation er på vej hen, end man bryder sig om fra officielt hold. Hans billeder underlægges censur og Hang har været arresteret for at producere ’samfundsnedbrydende’ kunst.

»I Kina vil nøgenhed skabe problemer før eller siden. Jeg vidste at de ville ske. I mit land anses det at være kunstner for noget negativt. Derfor kalder jeg mig ikke kunstner. Jeg tager bare billeder,« som Hang sagde til Information forleden.

Ren Hangs billeder er imidlertid mere end blot provokationer. De tematiserer frihed og seksualitet på en måde, som også er relevant for et publikum, som allerede for længst har taget hul på disse diskusioner.

Et udvalg af udstillingens billeder kan ses her, og i dagens avis har vi i dag et stort interview med kunstneren.

Følg Ren Hang på Instagram:@renhang330

Ren Hang: In Addition to Sleep, KONTORprojects, Værnedamsvej 7A, Frederiksberg C. Udstillingen løber fra 7.-21. juni

Anbefalinger

  • Jens H. C. Andersen
Jens H. C. Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg har svært ved at se de billeder udtrykker andet end en eller flere nøgle kroppe sammen i sjove positurer.
Jeg kan ikke se meget sexuelt eller erotisk i de billeder, og tvivler på særlig mange unge kinesere kan. Tværtimod virker det snarere som billeder der vil kunne provokere et lidt ældre publikum, mens det yngre ville grine og trække på skuldrene.
At nogen i danmark tillægger billederne andet siger nok mest om de ikke kender dagens kina.

Lise Lotte Rahbek

Jeg ved ikke om det er meningen, at de skal være aldeles uerotiske, men det er de.
Desværre er billederne i mine øjne også temmelig uinteressante. De vækker ikke min nysgerrighed, min forargelse, min glæde, genkendelse, betagelse eller.. noget.

Erik Karlsen

Selv om billederne ikke kan vække forargelse her i landet (eller i hvert fald ikke blandt debattørerne her), skal man ikke være så sikker på, at de heller ikke gør det andre steder.
For nylig var der piger i en årbog fra en skole i Utah, USA, der på årbogens billeder fik retoucheret deres tøj, fordi skolen åbenbart fandt det uanstændigt med t-shirts uden ærmer osv. osv.

Christel Gruner-Olesen og Jens H. C. Andersen anbefalede denne kommentar
Jens H. C. Andersen

Nu skriver de jo at manden er blevet arresteret i Kina, det er da intressant at man ikke må det.
Der er da også nogle interessante temaer trods alt:
Billede 1: midt i naturen, kønsdel lige op i ansigtet, er det et overgreb? Er det er abekat (klatre posering), holder sig til stammen? For (nogle) hetro provo fordi det er homo.

Billede 2: er sorte fisk pattedyr eller hur, jeg kan ikke se pointen med det billede.

Billede 3: kvinder der vil have hans tunge ;) ikke noget vildt men er da ok sjov.

Billede 4: Frihed til nøgenhed i naturen, det ville være upassende og fjollet på hovedgaden i storbyen. Mennesket passer naturligt ind i naturen.

Billede 5: nøgenhed bagfra men med ansigt, det er da ok sjovt sat op.

Billede 6: pas! Det er jo bare et billede af en drengs overkrop vendt på hoved, doh.

Billede 7: Som hetro mand ad, men ved ikke om der er kvinder(missen) der fantasere om at klemme sig ind???

Billede 8: bodypaint? Ved ikke lige hvad der er i det billede, synes dog kroppen alligevel har lidt kvindeform, som virker mærkeligt samtidig med at pikken er markeret med rød.

Billede 9: hvis mand fokusere på hovederne er det da ok sjovt sat op. Hoved under armen?

Billede 10: pas og gab.

Billede 11: lidt kedelig, men måske ny kyssepositionsinspiration for nogen. Måske noget med kvinder der åbner sig og manden griber hende står bag. Eller at kysse bagud (eks).

Billede 12: ad.

Billede 13: ad igen. Måske er pointen at kinesere er nogle røvhuller, lol.

Billede 14: pas og gab.

Billede 15: græs(rødderne) som hår, hår og naturen. Jordens ansigt?
Det er da sjovt sat op.

Henrik L Nielsen

Man kan ikke vurdere denne kinesiske kunst med danske øjne. Kulturen omkring kroppen, samfunder, naturen osv. er anderledes her i Kina.
Om det her er kunst skal jeg ikke kunne sige, men det er helt sikkert at den almene unge kineser vil se disse billeder meget anderledes end den gennemsnitlige dansker.