Fotobloggen Billeder af stort format

Ex-alfonsen

Han smiler til sig selv og placerer endnu en Newport cigaret mellem sine 56-årige læber. Det er den lange, den med mentol. Han lader hænderne glide ned af den lange hvide frakke. Han elsker sig selv. At være alfons i the Bronx i 80'erne var ikke usædvanligt. Det handlede om at overleve, og forbillederne var pushere og pimps. I dag bliver Walter ikke længere kaldt Glamour King, men Brother Light, og han lever med konsekvensen af at have drevet ulovlig forretning i New Yorks gader i årevis.

I dag er han på førtidspension og sover i køjeseng, men kan på ingen måde slippe pimp-auraen. Light er indehaver af mere end 100 discount jakkesæt med tilhørende hatte og sko, og livet handler stadig om ludere - nu er han bare kunde og ikke alfonsen. Dagen går med at dresse sig op og gå på gaden for at vise sig frem og hilse på damerne.

Det er næsten svært ikke at trække på smilebåndet, når man møder Walter (og hans velklædte ven) i fotografen Mads Holms reportage fra Brooklyn. Ikke at Holm gør grin med sit motiv, men fordi Walters eksistens virker sådan på os. Han har muligvis engang været en fandens karl – det skulle man nok være, hvis man skulle kunne klare gadelivet i 70'ernes og 80'ernes New York. I dag er Walter en levende anakronisme.

Mads Holm (f. 1990) er uddannet på Fatamorgana, International Center of Photography og Glasgow School of Art. Du kan følge hans arbejde på hans tumblr her.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu