Fotobloggen Billeder af stort format

København i høj opløsning

Åh, er der noget bedre end kvalitetsprokrastinering?

Jeg har lige opdaget Københavnerkortet, hvor man kan surfe rundt i byen via luftfotos i høj opløsning. Jeg har lige taget en hurtig rundtur, men giv det selv et skud.

(Hvis du ikke vil bruge kortfunktionen, kan du fx starte her og trække dig rundt vha. musen)

Kongens Have, Gothersgade, Kronprinsessegade...

Københavns Hovedbanegård, Tietgensgade, Tivoli nede i højre hjørne...

Indre by, Store Kongensgade (tæt på 40c), Bredgade, Marmorkirken nederst...

Københavns Universitet, IT-Universitetet, Tietgen-kollegiet...

Botanisk Have, Farimagsgade, Sølvgade ...

Udsnit fra Botanisk Have. Det er billeder af ret høj opløsning, svarende til 36 megapixel. Nice.

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Vibeke Rasmussen
ulrik mortensen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Kvalitetsprokrastinering. Hæ. :)

Desværre kan jeg ikke få det til at fungere (på en tablet), for billederne er da ellers i dén grad nice og indbyder til en nærmere udforskning.

Vibeke Rasmussen

I en overskrift på politiken.dk citeres Preben Elkjær for, om et foto fra det forrige århundrede med en flok rollinger, at sige: »Jeg sidder og tænker: Er jeg egentlig selv med på det billede?«

Sådan kan jeg også godt gribe mig selv i at tænke, nu da jeg har fået Københavnerkortet til at 'fungere': "Gad vide om …" ;)

Vibeke Rasmussen

Ork, man er kommet langt længere (kan man sige så'n?) i den del af Nordhavn, hvor 'UN City, Copenhagen' ligger, end fotoet viser. Men det kan undre, at de ikke er færdige med området i umiddelbar forbindelse med selve FN-bygningen. Det ligner stadigvæk en skrotplads her et år efter, at bygningen blev indviet.

Derimod vokser der for tiden et fantastisk vægmaleri frem på siden af en af de uskønne DLG-siloer. Desværre har jeg ikke kunnet finde et foto, men det må da være næste skridt for Københavnerkortet o.lign.: At billederne bliver fortløbende opdateret, så de altid er aktuelle? :)

Heinrich R. Jørgensen

Vibeke Rasmussen:
"Ork, man er kommet langt længere (kan man sige så'n?) i den del af Nordhavn, hvor 'UN City, Copenhagen' ligger, end fotoet viser."

Jeg ville mest af alt gøre opmærksom på, at der noget der kaldes 'UN City' nær den danske hovedstad. Dels ville det glæde mig, hvis det fik nogen til at tænke over hvorfor og hvordan, i den anledning.

Jeg formoder at 'UN City' er placeret i et frihavnsområde, altså er territorium der formelt set måske ikke er del af det danske rige? Hvordan er det egentligt med den entitet der består af København og Malmø havne, og formodentligt nogle af vandene imellem - er det en oversøisk entitet, en overnational, en interstatslig, en transstatslig eller hvad? Hvad skal UN nær København; har de ikke nok i UN på Manhattan i/nær New York, New York?

Michael Kongstad Nielsen

Den ligger på Marmormolen i Nordhavnen. Frihavnsområdet er trukket længere mod nord. Det er dansk territorium, ejet af By og Havn I/S, som er ejet af Københavns Kommune (55%) og Staten (45 %). Det er en værre røverhistorie med det selskab, ganske godt beskrevet på denne "alternative" side (om havnens udvikling).
http://www.christianshavnernet.dk/Christianshavn/Havnefronten/Nordhavnen...

Heinrich R. Jørgensen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Tak for linket, Michael K.N.

Det var interessant at læse om – og blive lidt klogere på – området.

Jens Christoffersen

Den runde bygning *er* tietgenkollegiet – et smukt og prisbelønnet stykke arkitektur i øvrigt. Det ligger mellem IT-Universitetet og den nye KUA. Najlsgade ligger til højre lige udenfor billedet :)

Vibeke Rasmussen

Berlingeren har haft en fotograf ude at forevige byggeriet i Nordhavn. Her ser man det før omtalte vægmaleri:

http://www.aok.dk/byliv/se-billederne-her-er-det-nye-nordhavn#slide-12

Siden da er også en gigantisk måge i flugt kommet til. Synd at vægmaleriet – går jeg ud fra – ikke kommer til at overleve ombygningen til lejligheder.

I øvrigt er om- eller rettere udbygningen af de to cylindriske siloer, med paneler i forskellige bredder og tilsyneladende vilkårlig rækkefølge, efter min mening ikke blot suverænt kreativ men også fantastisk smuk.

Vibeke Rasmussen

Den med Preben Elkjær kan jeg faktisk skrive under på. Kæresten og jeg sad og drak håndbajere på en bænk ved en kendt københavnsk kirke ifm. jazzfestivallen i samme by for en håndfuld år siden. Så kom googlebilen forbi og forevigede os to drukmåse. Billedet er stadig på googlemaps den dag i dag. :)