Fotobloggen Billeder af stort format

Sukkerchok

Fotobloggen er tilbage fra sommerferie – den var skøn, tak – og vi ruller fra start med James Ostrers serie Wotsit All About, som i øjeblikket kan ses udstillet i London.

Ostrers portrætter – skulpturer, rettere – er en form for tribal art-ikoner lavet af fredagsslik og kagecreme. De er, i al deres detaljerigdom, både morsomme og lidt uhyggelige.

Wotsit All About er en kommentar til den moderne verdens kollektive sukkerchok – slik/fastfood-fødevarers betydning og den måde, de markedsføres på i det vestlige samfund.

Sukker er i stigende grad i søgelyset. Politikere og myndigheder har kig på folkesundheden, og kulturelt er der ved at etablere sig en klar afstandtagen til sukkerindtag – i hvert fald, hvis den er umådeholden og skamløs. På den måde er der paralleller til tobaksindustrien.

Indtil videre er der dog ikke noget, som forhindrer os i at producere og konsummere de kulørte varer i stor stil. I dagens avis har vi historien om danskernes begejstring for junkfood, ikke mindst den amerikanske af slagsen. Den kan I læse her.

James Ostrer kan ses på Gazelli Art House i London frem til 11. september.

Anbefalinger

  • René Bjerregaard
  • ulrik mortensen
René Bjerregaard og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer