Fotobloggen Billeder af stort format

Wim Wenders kommer til byen

Med Places, strange and quiet har Wim Wenders samlet en fascinerende og usædvanlig serie af storformat fotografier taget i lande rundt om i verden; fra Italien, Japan og Tyskland til Australien, Armenien og USA. Fra nærmest ikoniske billeder af facader og bygninger, kendte som ukendte, til panoramiske skildringer af byer og landskaber, vil udstillingen præsentere det store spektrum af Wenders' arbejde. Billederne er typisk taget i forbindelse med Wenders rejser for at deltage i filmfestivaler, research og filmoptagelser. De løber som et selvstændigt spor i hans kunstneriske virke og viser hans evne til at fremdrage og understrege det oversete, det spektakulære og det uudsagte.

Kunstforeningen Gl. Strand vil man fra lørdag 27. september kunne se et udvalg af filminstruktør Wim Wenders’ storformat-fotografier. Der er mestendels lagt op til klassisk landskabsfotografi, som man kan se i vort lille preview her på bloggen.

Udstillingen kører frem til 23. november.

Open-air Screen, Palermo, 2007

Ferris Wheel, Armenia, 2008 (udsnit)

Onomichi Sunset, 2005 (udsnit)

Street Corner in Butte Montana, 2003

The Chopper Naoshima, 2005

Anbefalinger

  • Peter Andersen
  • Thomas Overbye
Peter Andersen og Thomas Overbye anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Andersen

Når jeg hører navnet Wim Wenders, associerer jeg omgående til Ry Cooder's fremragende slideguitar i intro'en til et af Wender's mesterværker 'Paris, Texas'.
Jeg kender ingen, der er på niveau på Wim, (det skulle da lige være Tarantino med 'Jackie Brown')når det handler om landskabsmalerier, ofte panorerende med særdeles højt til himlen, ledsaget af musik efter min geschmack.
Der er ikke noget at gøre. Jeg må til Gammel Strand...